Akcja specjalna "Zimowa Batalia" 2016, rozmowy

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika BA_Tefnut, 13 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ςzคгภץฬเςђєг[ยק]

ςzคгภץฬเςђєг[ยק] Naśladowca mistrzów

jak nie umia to naucz si wymawiać takie długie nazwy lub idź do przedszkola

2. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Te nazwy, stylistyka i grafiki są na podstawie skandynawskiej mitologii, możesz poczytać w wiki co która oznacza :)

Nie zwracaj się tak do innych graczy na forum. Gdyby ktoś był niemiły, to wytknąłby w tym miejscu problemy z pisaniem ;> Proszę o kulturę na forum.

3. ŻOŁNIERZ6570

ŻOŁNIERZ6570 Czeladnik forum

ja nadal mam wzmocnienie tylko na 20 godzin dlaczego?

4. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Jeśli ktoś kupił je po restarcie to zostało prawidłowo dopisane. Jeśli przed - to jeszcze nie wiem, jak to będzie rozwiązane dokładnie, na wszelki wypadek warto z dziennika sobie skopiować ten zapis a jeśli się dowiemy, to damy znać co dalej z tym robić :)

5. Mini_Chuck_Norris.

Mini_Chuck_Norris. Naśladowca mistrzów

Ile razu chciałeś kupić wzmocnienie? Ile ci pereł pobrało?

6. ŻOŁNIERZ6570

ŻOŁNIERZ6570 Czeladnik forum

raz 90.000 perel

7. -niezniszczalny99$-

-niezniszczalny99$- Okazjonalny autor

No chyba nie skoro mam dalej na 1 dzien

8. Globetrotter™

Globetrotter™ Stały bywalec

liczył może ktoś czy opłaci się w ogóle szukać tych NPC i bić bo to troszkę zagmatwane kilka rodzai kul, trzeba tracic sporo śnieznych na poczet kul lodowych a z jorga za wiele pereł nie ma

Ostatnie edytowanie: 14 stycznia 2016
  9. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

Kto kupił przed restartem będzie miał na 1dzień póki co, ale powinni to skryptem naprawić :p Kto kupił po restarcie dopisuję na 14dni :)

10. *Cichy2*

*Cichy2* Czeladnik forum

a co z amunicja z czego bic jak nie ma kul do kupienia ,nie liczac gotówki

11. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Kule możesz zdobywać z kier lub też z npc Hugin, jeżeli pozostały ci po ostatnim zimowym evencie kule śnieżne lub teraz je zdobyłeś możesz je przetopić w zakładce posterunek handlowy. Bezpośrednio kule lodowe możesz także otrzymać z npc Sleipnir.

12. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

To jednego Jormungandera dziennie można sobie ubić wieczorkiem po całym dniu klepania Huginow :confused:
    Dać kule normalnie na rynek to moze jeszcze coś z tego eventu bedzie ;)

13. **Rydz!**

**Rydz!** Czeladnik forum

aaa śmiech na sali zawsze dawali na rynek kule na event tylko teraz im sie cos odwidziało... niech skróca event do 2 dni i po problemie bedzie

14. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

ja osobiście bardzo nie narzekam kry fajne tylko proch i tarcze zle reszta moze być jeszcze jak z 50 nawalam ale kasztele talenty kamyczek i po 103 wchodzi moment pada :) czasami jakieś kulki ale z obliczeń jakie zrobiłem wyszło mi ze event nie jest wcale opłacalny :) oczywiście kulki z kier to darmowe niby ale jak by tak patrzeć inaczej to wyjdzie ze event jest nie opłacalny :p

-na jorgusia potrzebuje 45k śnieżek by zrobić 30k lodowej z którego dostaniemy 22k pereł jakoś...
    -na slepnira potrzebuje około 30k śnieżek zrobię z tego 20k lodowej a do niego dokładamy 10k pereł by zrobić 10k odmrazaka i dostaniemy 60 krysi 2k lodowej i czasami smoczy ogien...

a teraz jak by policzyć śnieżna jak na każdym evencie czyli 500 pereł za 1k kulek wyjdzie nam to mizernie... 45k śnieżek = 22.5k pereł 30k śnieżek = 15k pereł
    60 krysi na rabacie i zniżce płacimy 60*185=11.1k pereł.... bez rabatu zniżki i premki również wyjdziemy w plecy...
    niestety nie liczyłem jak to wychodzić bijąc np z wybucha z rabatem i zniżka ale to pewnie i tak będzie słabo wyglądać :)
    tak ze potrzeba nam sporo wolnego czasu by zarobić cos na evencie :)

Ostatnie edytowanie: 14 stycznia 2016
  15. Errew

Errew Hrabia forum

dobrze ze polaczyli serwery bo tak znalesc te boty to by bylo jak z revento :) w koncu jes ich 2x wiecej i 2x wiecej hp maja xD paranoja

16. .BlackSabbath.

.BlackSabbath. Moguł forum

Jakie rodzaje amunicji mogę stworzyć, i jak tego dokonać?
    Na Placu Targowym możesz stworzyć amunicję lodową z amunicji śnieżnej, dodając trochę złota. Nie ma możliwości kupienia amunicji lodowej, można ją tylko wyprodukować.

albo jestem ślepy albo tego nie ma

17. Jest :) Zobacz w posterunku handlowym.

18. .BlackSabbath.

.BlackSabbath. Moguł forum

widziałem ,tylko plac to nie posterunek ;)

19. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

W sumie plac targowy składa się z:
    sss.png
    Można w sumie było by sprecyzować gdzie dokładnie, ale stwierdzenie jest prawidłowe :p

20. Pantzer

Pantzer Naśladowca mistrzów

Spodziewając się że kulki śniegowe będą potrzebne w tym evencie już w poprzednim niezłą ,jak mi się wydawało pulę zachowałem a nawet trochę na koniec eventu zakupiłem.Do tego jak zawsze potrzebne perły w ilościach też "bezpiecznych" :p.
    Po dzisiejszym dniu współczuję wszystkim tym którzy event "zaczynali z biegu".....Chyba już mają tego eventu dość.
    Pomysłodawcom gratuluję poczucia humoru.Jeśli im się wydawało że wszyscy rzucą się na dział płatności żeby sobie pograć ....no bo chyba w pełni rozmyślnie jedynym sposobem na przyzwoite ilości kul to właśnie to miejsce. Tak tak ja wiem, kulki są z kier :phehe niezły dowcip.Ile? podobnie z Huginów i Slepnirów ( oj Slepnirów to wiele pływa bo nikt nie ma ich czym bić). Ktoś już podobnie napisał.Jeśli chce się ubić max kilka botów w ciągu dnia to owszem tyle kul wystarczy.
    I cóż z tego że kryształu boty dają dużo jak nie wielu je bije bo nikt nie ma na to kulek.Zresztą nawet jak by były do kupienia to te 20-22tys pereł za "Czerwonego" jest ilością mizerną która w żaden sposób nie wystarczyła by na kulki.
    A przypomnę że w ubiegłym roku schemat był bardzo fajny bo nawet kajak kilkumiesięczny ubijał sam Czerwonego ,za to miał 120 kryształu ,ale wystarczyło że ubił 2 Slepniry i koszt ubicia tych 3 botów się zwracał .Trzecim wychodziło się na plus.Mówię o kajaku, nie topowych kontach.
    I nawet nie chodzi o to żeby ta opłacalność była super ale żeby w ogóle gra była możliwa.
    Kogoś chyba poniosła fantazja.
    I uprzedzając, jeśli nawet wprowadzą na Czarny Rynek kulki to wcale sytuacja się specjalnie nie poprawi, bo ilość pereł do zdobycia nie daje możliwości na zakup takich ilości żeby możliwe było bicie większej ilości botów.Tylko ci którzy mają dużo pereł zgromadzonych będą w stanie coś ugrać.
    A już kwestią kul odmrażających to twórcy przeszli chyba samych siebie.Czy 100tys to dużo kulek? tego nie wystarczy na jeden dzień bicia.A kto nazbiera z kier ,Huginów, itd 300tys kul śniegowych??? Żeby w finalnych efekcie mieć to 100tys odmrażaka.A ja wiem dostajemy też lodowe kulki.
    A może ja coś źle myślę? Może mi się tylko błędnie wydaje że to jest na razie porażka.

Trochę pomarudziłem ale chyba nie bez przyczyny.Idę spać.Kulek jeszcze trochę mam to jutro się zobaczymy:D.
    Miłej gry wszystkim

Alferr, WkurzonaMamuśka oraz GramFair lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.