Akcja specjalna "Zimowa Batalia" 2016, rozmowy

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika BA_Tefnut, 13 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

hmm czy wy tez macie ten problem ze nie ma nie widać ile jakiś bot daje pkt do rankingu ?

2. Tak, nie ma rozpiski ile jaki bot daje pkt do rankingu.

3. .BlackSabbath.

.BlackSabbath. Moguł forum

a dzięki,taki zmęczony po pracy,szukałem lodowej komory jak kiedys heh,event niezły

4. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

pkt za hita sa hugin 10 slepniry 50 pkt a czerwone jeszcze sie nie przypatrzylem ale chyba 100

5. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

Nie ;) Ja mam problem ze nie mam ich wogole czym bić :confused: perły są a kul kupić nie można :confused: jak dla mnie można event zakończyć już teraz:confused::mad:

6. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

nawet jak byś miał możliwość kupić kulki to ledwo co wyjdziesz na plus :) event fajny bo trzeba cos ubić by potem uwalić coś mocniejszego tylko ze przesadzili z ilością HP i nagrodami za boty :) kilka huginow na godzinę uwale trochę kier i jakoś idzie ale dużo czasu to zabiera by troszkę zarobić :p

7. *study*[BAD]

*study*[BAD] Czeladnik forum

Nie narzekajcie a grajcie , mi tam event się podoba
    Kto miał nachomikowane ten zarobi.
    Dla mnie ten event może być do końca roku i bardzo dobrze że nie dali kulek na rynek . Dział płatności nie gryzie

MOD_Bushido lubi to.
  8. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

No to przestaje narzekać i wziąlem się do gry;) kulek sniegowych nie mam to walę sleipniry z nachomikowanego wybucha :)po 1 dniu gry ok 1500 krysztalow i 50 k perel do przodu :);)
    A dział platnosci to ja mam w pewnym miejscu do ktorego slonce nie dochodzi:D:D:D

BlackPearl§ lubi to.
  9. ŻOŁNIERZ6570

ŻOŁNIERZ6570 Czeladnik forum

i nadal nie zwrócili tych 90.000 pereł za wzmocnienie które zamiast na 14 dni było na 1 dzień

10. ROZPYLACZ™±™

ROZPYLACZ™±™ Zaawansowany

Zgadza się; mi również nie zwrócili do tej pory....

11. Globetrotter™

Globetrotter™ Stały bywalec

Na jednego sleipnira potrzeba prawie 40000 wybuchu czyli warte około 20 tys pereł z czego dostaje się 2500 kul lodowych i około 30 kryształów za kule lodowe można dostać koło 3 tys pereł z jorga, szczerze to wydaje mi się że na placu targowym bardziej oplaca się te kryształy kupić;], drogi kolego opisz mi dokładnie w jaki to sposób jesteś do przodu bo licze i licze próbuje sie przekonać do tego eventu i w ogóle żadnego plusa nie widzę, moze masz lepszy sposób niż wyrzucanie oszczędzonych kul w błoto na to żeby ten event się spodobał?
    PS. Nie jestem zgryźliwy po prostu próbuję zrozumieć z czego niektóre osoby sie cieszą skoro są na grubym minusie;]

Ostatnie edytowanie: 16 stycznia 2016
    BlackPearl§ i _rodrigez35_ lubią to.
  12. _rodrigez35_

_rodrigez35_ Młodszy ekspert

i tu sie z toba kolego zgodze 0 zarobku to widac z gury ze event jest tylko dla tych co za realna kase sobie kulki kupia coraz gorsze eventy i jak tu zostac w grze? ech szkoda slow :(

13. ๖Ðaνγ♣JΦиεŞ™

๖Ðaνγ♣JΦиεŞ™ Wielki mistrz forum

Tutaj na sf coraz częściej eventy są tak skombinowane,że jeden łączy się z drugim. Już na jednym zaopatrujesz się na drugi(jeśli tylko trochę wyprzedzisz działanie BP lub pomyślisz). Na poprzednim evencie można było coś zarobić (piszę coś,ponieważ jak się gra w tyg tylko 3h dziennie,to za dużo się nie zrobi). Pozostałe pierniki wymienili na kule śnieżne-potrzebne na tym evencie.Poza tym na czarnym rynku do końca były do kupienia kule śnieżne za dobrą cenę 500 pereł za 1000kul. Tak więc myśląc do przodu,i idąc tropem poprzednich lat,można było się spodziewać,że z kul śnieżnych będzie się produkowało kule lodowe,które są amunicją eventową. Wystarczyło mieć z pierników i kupić na czarnym rynku,żeby teraz się nie martwić o perły oraz kryształy. Takie jest moje zdanie :D są jeszcze kry i huginy,z których też wpadają kule lodowe,czy śnieżne :D

14. Globetrotter™

O taką kokretną odpowiedź mi chodziło wiem juz gdzie popełniłem błąd ;]w "kupie" siła;]

15. _rodrigez35_

_rodrigez35_ Młodszy ekspert

tak zgodze sie z toba , ale wez tez pod uwage to ze zazwyczaj kilka dni wczesniej byl opis eventu , a teraz no szczerze zaczyna sie event i dzien puzniej opis co dla np .poczatkujacych jest lekkim problemem

16. Pantzer

Pantzer Naśladowca mistrzów

No powiem tak:
    To jest event w którym zawsze było dużo kryształu do zdobycia.I podobnie jest w tym roku.
    Ale "dużo" to bywa różnie.
    Niestety konstrukcja eventu nie jest dobra dla graczy którzy nie mają wcześniej nazbieranych kul śniegowych i pereł.A właśnie w ubiegłym roku było super bo jak pisałem biło się na bieżąco i kulki kupowało tak samo.To jest główny zarzut w tym roku.Rok temu event był dłuższy a dzięki schematowi można było nazbierać tyle kryształu że .... lepiej nie napiszę ile, bo wielu nie uwierzy.Albo... przeliczcie pkt rankingowe czołówki eventu na slepniry , a je na kryształ:D To tak w mocnym przybliżeniu bo pkt są i za Jorgi i za Huginy.Ale można się zorientować.:p

W tym roku jeśli nie masz zachomikowanych kul śniegowych to co możesz zrobić?
    Bijesz pustakiem ok 10-20 Huginów( w zależności od twojej salwy) i powinieneś nazbierać z nich kulek śniegowych wymienionych na lodowe i masz na 1 Jorga( tu też zależy ile kulek potrzebujesz na Czerwonego). On daje ok 22tys pereł.Ile razy powtórzysz to dziennie tyle pereł masz na czysto.W ten sposób da się nazbierać całkiem sporo pereł co nie:D
    Choć Huginów mogłoby wypadać więcej.Na kulki też kry, nie dużo ale są darmowe i na kolejnego Jorga się nazbiera:D.Jak ktoś cię zatopi gdy biłeś Hugina nie martw się, jeśli on go "dokończy" nic nie stracisz tylko dostaniesz proporcjonalnie tyle ile ubiłeś.
    Ten schemat to minimum co można w tym evencie uzyskać.
    No a kryształ?
    Niestety jeśli nie masz kul i pereł zachomikowanych to wiele nie uzbierasz.
    No dobra a jeśli masz:p
    Przykładowe ilości
    1.5mln śniegowych daje
    1mln lodowych
    Tym nabijesz Jorgów np 40 i zarobisz x 22tys pereł:Dczyli blisko do 1mln:D pereł.Dalej jeśli nie miałeś pereł to bida,ale jeśli miałeś a może do tego wybucha lub rozświetlaka to nimi możesz bić Slepniry( przeróbka lodowych na odmrażaka nawet jeśli opłacalna to ...szkoda kulek lodowych którymi bijesz Jorgi .Za to zarabiasz kryształ.Jeśli nie miałeś kulek ale miałeś perły to możesz kulki (wybuchowe/rozświetlaka) kupić.Bijesz nimi Slepniry i oprócz kryształu dostajesz kule lodowe ok 2500 za jednego i tym sposobem znowu nazbierasz na bicie Jorgów.No dobra ale kwestia opłacalności.To już kwestia każdego indywidualnego wyliczenia.Nigdy nie promuję wydatków w dziale płatności ale 8PLN za rabat czyli nie wiele , tym razem wyjątkowo opłacalny:p
    Moje cyfry "przeliczcie" na wasze (salwy)i zobaczcie jak to będzie się wam opłacało.
    Ja się zabieram za bicie bo "kruca bomba mało casu",ale z 6tyś kryształu już wpadło:p
    Ps rodrigez , zdaje się że ty masz jeszcze większą zniżkę:D
    Pozdrawiam i miłej gry

17. Agresja

Agresja Ekspert forum

Bosze pzeciez słownik jest hyba :)

18. Globetrotter™

wie ktoś może czy rabat działa także w przypadku kaszteli?

19. Ozone

Ozone Okazjonalny autor

Po prostu są to kule ktore dostaje ze skrzynek, najczęściej jest wybuch albo fosfor ktore do walki i tak specjalnie sie nie przydają . Klucze do skrzynek kupuje na koniec eventu za 1000 perel po czy zamieniaja mi na normalne . Nie chce mi sie teraz dokladnie liczyć jaki jest koszt takich kul ale i tak przeznaczam je do wywalenia w admiraly albo behemota . Wiec i w sleipniry mogę trochę wywalić ;)

20. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

Rabat nie działa na kasztele, na obniżke cen kaszteli maja wplyw tzw. dni kaszteli.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.