Aktualizacja tematu

Temat na forum 'Pomysły & Sugestie' rozpoczęty przez użytkownika Hollander48, 29 listopada 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Hollander48

Hollander48 Czeladnik forum

Witam przydałoby się aktualizować ten temat. Ostatnia edycja była rok temu, mamy kolejne nowe trofea a w temacie jest jeszcze po staremu :)

https://board-pl.seafight.com/threads/trofea.60590/

A propo mam jeszcze pytanie a nie chcę tworzyć nowego tematu i zaśmiecać forum. Dawno szanowne BP nie dodało kolejnego designu w sklepiku dla tych co posiadają tnące ostrza. Jak pamiętamy był czas kiedy BP dodawało stare projekty statków co 3 miesiące.. Z tego co pamiętam ostatni design czyli stary Kolumb został dodany ostatnio w zeszłym roku także rok minął a nie mamy żadnego kolejnego starego designu do kupna a szkoda. Także moje pytanie brzmi czy BP zamierza dodawać kolejne stare designy jak kiedyś? Jeśli grono administratorów nie zna odpowiedzi na to pytanie to proszę o przekazanie tego pytania do "góry" może szanowne BP na nie odpowie. Czekamy na odpowiedź

2. Bademajster

Bademajster Forumowy żółtodziób

Podpinam się, fajnie jakby coś dali

3. Kazio

Kazio Forumowy żółtodziób

Nie udzielam się na forum ale wypowiem się w tym temacie.
    Polecam zacząć korzystać z forum angielskiego. Korzystam z niego już od ponad roku i jestem bardzo zadowolony. Przeglądarka ma możliwość przetłumaczenia na język polski wiec nie będzie problemu ze zrozumieniem (chociaż tłumaczenia potrafi być czasami kwadratowe) ale daje rade a nie jak w przypadku naszym kopiuj wklej czasami nawet bez zmiany dat czy istotnych informacji.
    Czemu zacząłem korzystnie z angielskiego forum prosta sprawa.
    *wszystkie "patchday" opisane w dniu aktualizacji lub tuż po nie to co u nas dzień lub dwa, grając w niewiedzy po co, co na i dlaczego nie szukając daleko niedawny event z grogiem (aktualizacja na forum angielskim około godz. 16 piątek event wznawiany o godzinie 20 u nas informacja o dopiero następnego dnia godziny nie pamiętam)
    *na bieżąco aktualizowane wszystkie nowości dotyczą nowych elementów wprowadzonych do gry z opisem
    *eventy opisywane dokładniej, co można dostać lub się spodziewać, jakie nagrody otrzymać ( u nas się zdążało że występowały błędy w tłumaczeniu albo ktoś wstawił nazwę przedmiotu który nie występował albo można było zdobyć coś innego ewentualnie o inny poziomie.
    *do eventów rozpisane misje jakie będą występować, po kolei co trzeba wykonać jakie nagrody będą występować najlepszy przykład Atlantyda. Na starcie angielskie forum posiadało opis bodajże 5 linii z zadaniami, następne były dodawane syntetycznie z 2-3 dniowym wyprzedzeniem zanim gracze je osiągnęli. A u nas były dodawane dopiero jak gracze napisali o co chodzi co robić. Nie było informacji naszych moderatorów pomimo że były dostępne jak widać na przykładzie angielskiego forum. Czemu ich nie udostępnili nie wiadomo można tylko zgadywać albo są o szczebel niżej w hierarchii moderatorów względem innych państw i czekają na informacje które zostaną udostępnione przez inne fora, albo im się nie chce i zasłaniają się tym że to gracz powinien metodą prób i błędów dojść o co chodzi z nowym zdarzeniem (nawiązując również do Atlantydy której udzielił jeden z moderatorów).
    Chyba to jedne z główniejszych powodów dlaczego przestałem korzystać z polskiego forum a tylko porównuje co znowu brakuje w opisie.
    Chęć pomocy dla gracza aby gra była łatwiejsza w opanowaniu i zrozumieniu oraz szacunku moderatorów do graczy stoi tam na znacznie większym poziomie niż tutaj

BA_PP187 lubi to.