Bezsensowni kapitanowie

Temat na forum 'Problemy techniczne' rozpoczęty przez użytkownika the_cleaner-, 18 lutego 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. the_cleaner-

the_cleaner- Zaawansowany

Czy możecie się przyjrzeć kapitanom których się dostaje za lvlowanie .Aktualnie posiadam niebieskiego który na podstawie(na10vl) ma 119 witalności a żeby puścić niebieska misje potrzeba 400. Musiałbym teraz zebrać wyposażenia które daje prawie 250% do witalności!! TO w ogóle możliwe?

2. toj0

toj0 Zaawansowany

Bezsensowny to jest ten temat niestety. Przerabiając kapitana na wyższy poziom musisz mieć przygotowane na niego eQ bez tego się nie przerabia, mam niebieskiego kapitana i ma 610hp. Zresztą aby przerobić kapitana z zielonego na niebieskiego musisz mieć full zielone eQ co już daje Ci do myślenia, że jak będziesz miał niebieskiego kapitana to musisz mieć? Tak niebieskie eQ. Myślę, że pomogłem ;)

3. the_cleaner-

the_cleaner- Zaawansowany

Otworzyłeś mi oczy. Jak mogłem o tym nie pomyśleć. To jeszcze na szybko. Mój niebieski kapitan ma 10lvl więc wyżej już się nie da. I na tym lvl ma 119 witalności podstawowo a na misje trzeba 400 wiec lekko licząc trzeba mieć na wyposażeniu jakieś 250-300% witalności a to oznacza ze jeden item musi mieć jakieś 60-80% do witalności. Wiec jak możesz to pochwal się czy masz taki ekwipunek u siebie bo ja jak na razie mam maks do 25% na jednym przedmiocie.

4. toj0

toj0 Zaawansowany

Dokładnie to mam 608 wita. Co Ci będę dużo tłumaczyć skoro nie ogarniasz i masz jakiś swój wykres % Xd Itemek u mnie z hp ma aż 28% najlepszy reszta skromnie po 10/15% a jeden item wgl nie ma wita xdd
    http://fastup.pl/data/RanmaruQew/178839.png
    Pokaż jak to u Ciebie wygląda xd

5. 素気ない###

素気ない### Forumowy żółtodziób

Żeby nie mydlić oczy nie wyciągniesz u swojego kapitana 400 punktów witalności mając 119 na maksymalnym poziomie.
    Zabrałeś się za podnoszenie niewłaściwego Kapitana w górę. Każdy kapitan ma swoje własne cechy. Jeden będzie mieć na start dużo witalności, drugi szczęścia, trzeci reputacji a kolejny będzie zbalansowany. Pod czas podnoszenia kapitana od "szarego" widzisz co przeważ u danego kapitana wiec powinieneś się tym kierować przy wyborze którego chcesz wybrać.
    Jedynie co możesz teraz zrobić to wybrać kolejnego kapitana i podnosić go do góry. A tego obecnego możesz użyć do podniesienia poziomu i przeniesienia atutu na innego kapitana.
    Swoją drogą toj0 z tego co widzę podniosłeś do rangi niebieskie kapitana podstawowego (który służy w głównej mierze do wykonywania misji (korony i yulongi) stracony czas/kapitanowie/przedmioty na podniesienie w górę (chyba że dorzucisz mu kiedyś jakiś normalny atut aby go można było normalnie wykorzystać bo teraz jest do niczego) drugiego zielonego również masz tylko i wyłączenie do misji i pergaminów wiec strata x2, trzeci którego pokazujesz jest spoko ale ma atut do wykonywania misji na yulongi co jest raczej nie przydatne na tego rodzaju kapitanie. Powinieneś dać jakiś inny atut. Według mojej skromnej opinii nie dajesz najlepszego przykładu których kapitanów należy podnosić do góry chyba że chodzi o jak najgorsze utopienie czasu/kapitanów/przedmiotów i może pieniędzy przeznaczonych na skrzynie.

BA_PP187 lubi to.
  6. toj0

toj0 Zaawansowany

No i tu się mylisz bo z niebieskiego wyciągam bardzo dużo, w miesiąc zdobył dla mnie 31 armat zguby świata i innych dupereli
    On będzie jeszcze podnoszony do next poziomu tylko muszę otworzyć z 200 skrzyń aby zmienić mu atuty + zrobić eQ :p
    Zielony służy mi wyłącznie do pergaminów i misji dziennych na korony 2,5k i 5k koron dziennie :p