Blad kociolka Aruby

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika JacekBalcerzakBoxer, 8 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. JacekBalcerzakBoxer

JacekBalcerzakBoxer Młodszy ekspert

Blad, jaki wystapil po restarcie zwiazanym z wprowadzeniem chlopca okretowego, bardzo niekorzystnie odbil sie na graczach.
    Zacznijmy od tego, ze restart i wprowadzone zmiany byly niezapowiedziane, niepoprzedzone zadna wzmianka na forum. Informacja na forum pojawila sie dluzszy czas po restarcie, zatem wszelkie wprowadzone zmiany mogly zostac odebrane jako zamierzone dzialanie BP. Znikneli niewolnicy, w tym Ci, ktorych kazdy z nas mial na pokladzie, pojawili sie nowi czlonkowie zalogi i zmienie ulegl kociol z Aruby- w okienku bylo nawet rozpisane prawdpodobienstwo, z jakim przedmioty moga zostac wylosowane. Gracze,ktorzy wrzucili mojo, niektorzy nawet perly, naprawde nie musiel byc swiadomi faktu, ze to BLAD, a nie ceowe dzialanie BP.

Pomijajac zasadnosc "odwracania" tej sytuacji i zamiany pergaminow na perly, chcialabym zwrocic uwage na niesprawiedliwy przelicznik, jaki wprowadzono. Zabrano graczom 2/3 pergaminow, jakie w czasie tego bledu ulozyli. Czesci pergaminow wpadaly wtedy z pawdopodobienstwem 48 %, teraz zas- 18 %. Zatem pozostawienie graczom tej 1/3 oznacza, ze ich czesci pergaminow wpadaly z prawdopodobienstwem 16%. Czy nie jest to powaznie niesprawiedliwe?
    Rowniez i to, ze wrzucane byly i mojo i perly, w nadziei ulozenia kilku pergaminow, ktorych graczy pozbawiono, nie jest w porzadku. Zaden z nich zapewne nie oczekiwal wylosowanych kul czy nielicznych czesci pergaminu(z prawdopodobienstwem nizszym, niz obecne). Jedynym uczciwym rozwiazaniem byloby zwrocenie graczom i mojo, i perel, na miejsce wylosowanych pergaminow i amunicji. Kazde inne proponowane i wprowadzone jest krzywdzace.
    Oczywiscie jestem swiadoma faktu, ze bledy w grze sie zdarzaja (komu sie nie zdarzaja?), dlaczego jednak odpowiedzialnosc za nie i ich konsekwencjem byc zrzucona na graczy?

2. bartek12341

bartek12341 Weteran forum

oj tam oj tam się ciesz że wgl coś dali :D

3. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Przecież usunięto większą część tych pergaminów a za każdą część pergaminu zwróciło perły np. za usuniętą pannę 2000 pereł. cała reszta która wpadła wtedy podczas wrzucania mojo nie została usunięta. Dobrze że cokolwiek z tym zrobili :)

4. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Podobny temat już istnieje-->Popsuty kocioł Zapraszam do dalszej dyskusji i pytań w podanym temacie. Aby zachować przejrzystość i nie zaśmiecać forum ten zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.