Błąd z celnością armat

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika MAJTEK™, 21 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

Tak jakoś sb wczoraj podliczyłem z nudów że mam równe 100% celności , czyli powinienem mieć każdą salwę taką samą - no raz na jakiś czas wpada inna , ale z ogólnie to każda powinna być taka sama czyli 7783 z pustaka.

Oczywiście zakładając stwora Bartka mam 105% celności i salwa jest za każdym razem 7783.

Zakładając Janusza z tego eventu mam obronę , a celność 100% , co się okazuje salwa wchodzi rzadko , może co 5 strzał jest 7783 a inne są trochę niższe. dlaczego ?? Podobno jak się ma powyżej 100% celności to nic nie daje , więc o co chodzi ? jak to jest w końcu liczone ??

2. HulgansPL

HulgansPL Okazjonalny autor

mam tak samo jak zakladam potworka 5% to mam 8673 a jak tego 15% mniej szkod to od 8125-8673 mam ;/

3. -GawliK-

-GawliK- Forumowy żółtodziób

Prawdopodobnie liczyłeś celność armat tak jak wiekszość czyli celność armat 75% plus kasztele 6%, talenty 6% itd...A tu nie liczy sie "plus" kolejny bonusy tylko tak jak napisane przy bonusach "zwiększa celność twoich armat o np. 5 % czyli CELNOŚĆ ARMAT to jest te 75% (w przypadku elitarnych) zwiekszyć o 5% to jest 75*5%=3,75 czyli celność zwiekszyć o 5% to tak naprade zwiekszyć do 75+3,75=78,75% i tak dalej z kolejnym bonusem.
    Ilośc bonusów kanonier 5, kasztel 6, talenty 6, wypolerowane lufy 10, towarzysz 5 co daje razem zwiekszenie celności o 32% to jest 75*32%=24 a stąd 75+24=99%
    Chyba o niczym nie zapomniałem:)

4. czarek

czarek Czeladnik forum

Bogdan tam jest pokazany Frost bite 2013 czyżby miały by się szykować roztopy ??? :p

no tak ale frostbite był zapowiedziany na pewnej :) jako npc do zimowego eventu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 grudnia 2013
  5. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Brak aktywności w temacie - zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.