Błąd z lampami burzowymi

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -RafiJestem-, 9 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -RafiJestem-

-RafiJestem- Aktywny autor

Chciałem zgłosić błąd z lampami burzowymi , nie działają poprawnie, pisałem juz o tym do cmów i BA na czacie z prosba o zgloszenie ale mają to gdzies, nic do tej pory się nie zmieniło.
    Pakiet kosztował bodajże 220 zł juz nie pamietam i kupilem go dla wspomnianych wlasnie lamp, byly jeszcze tam inne nieistotne pierdoly. Po założeniu 8 lamp , zwykly bocik renown na 21/1 np bije mnie po 120 k a salwa mi nawet nie wiem czy wzrasta cokolwiek , nawet jesli troszke doslownie to raczej to wynika z prawdopodobienstwa trafienia niz z faktu posiadania lamp , i wszystko fajnie tylko ze w opisie jest 10% mniej uniku na lampe jak rozumiem skoro az tyle mnie bija boty ale i 10% wiecej obrazen z armat , przy 8 lampach , uwierzcie ze zauwazlbym wzrost o 80% , a tu nic, BA mi odpisal stanowczo ze przedmioty dzialaja dobrze, ale ja twierdze ze NIE, bo czy 10% uniku jest inne niz 10% ataku , moze popelnili blad i w opisie zamiast 10% do obrazen z armat powinno byc 0,1% wzrost i wowczas bym nie kupil wspomnianego pakietu, w tym momencie czuje sie OSZUKANY , prosze o przyjrzenie sie sprawie i zglosznie do dzialu technicznego. Zamieszczam jeszcze skrina jakie podejscie ma BA :D

https://prnt.sc/h8f37x

Ostatnie edytowanie: 9 listopada 2017
  2. Na czacie BA poinformował Cię że dla przedstawianej przez Ciebie sytuacji nie ma błędu i działa to poprawnie.
    Potestuj sobie jeszcze raz ustawienia z 1,2 ... 8 lampami, a może wkładasz coś jeszcze .... przy każdej zmianie porównuj wartości Unikania szkód oraz Obrażeń zadawanych armatami widocznych w zakładce Wyposażenie statku.
    Jeśli nadal będziesz twierdził inaczej, miał dowody, własne wyliczenia, screeny to napisz proszę do Pomocy Technicznej i dokładnie opisz sytuację.

3. -RafiJestem-

Pierwsze co zrobiłem to napisałem do PT , po dowodach , skrinach , porownywaniach itp , tego ode mnie oczekiwali , wszystkim o czym i Ty piszesz, odpisali ze informacja o błędzie została przekazana do odpowiedniego działu, było to 16 października , minie wiec zaraz miesiac a blad dalej jest. I nie popieraj slepo BA , bo na pewno z tym jest cos nie tak , bo ja wspomniane lampy posiadam i sprawdzalem wielokrotnie , a gram ponad 10 lat wiec wiem co i jak, Ty pewnie nie wiesz nawet o co chodzi dokladnie a sie wypowiadasz. Jeżeli tak jak teraz jest poprawnie to wowczas jest bład z opisem , bo jedno wyklucza 2, opis wyklucza faktyczne dzialanie na morzu, a jezeli jest blad w opisie to gracze zostali oszukani jak ja , bo przy innym opisie nie kupilbym pakietu , 10% spada unik na lampe , mam 8 lamp stad mega wzrost obrazen jakie otrzymuje od graczy czy npc plywajac z tymi lampami , ale rowniez bylo w opisie 10% wzrost obrazen z armat a jak bije do npc 100 k , to z lampami nie bije do niego po 180 k tylko dalej po 100 k czy kolo tej wartosci co raczej wynika z prawdopodobienstwa trafienia jak pisalem i defensywy poszczegolnych npc, i rozumiem ze moze obrazenia sie jakos inaczej przelicza od wartosci podstawowych i moze roznica w slawie nie musi byc az tak dokladna w tym przypadku co pisalem po 180 k ale jakies 120-130 moze powinno byc , a nie ze 0 roznicy , wiec nie próbuj mydlić oczu i zamiatać sytuacji pod dywan.

4. michbo15

michbo15 Hrabia forum

Niektore przedmioty działają TYLKO RAZ, czy włożysz 8 czy 10 to i tak tylko 1 bedzie działało. Tak samo z ożebrowaniem jest, wlozysz jedno działa, włożysz drugie tylko HP i PV dodaje ale jak dodasz cos jeszcze z innym przedmiotów to ozebrowanie nie bedzie działać

5. BA_Tefnut

BA_Tefnut Guest

Tak. Te procenty co innego oznaczają.
    Opis FAQ mamy tutaj: Rozbudowania
    Zwróć uwagę że niektóre wartości procentów są wartościami absolutnymi a niektóre uśrednianymi.

6. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

niestety ale te dodatki to byl kompletny nie wypal zwlaszcza pod mocne boty od 21 jedyne na czym mogly by sie przydac to na pergi slabsze szturmy slonca behemota gdzie boty nie sa mocne no i trzeba by miec te dodatki na maksymalnym poziomie ulepszonym a nie na poz 0 :)
    pamietam jak testowalem te itemy jak dodasz te lampy same bez niczego na poz 5 widac bylo spora roznice jakies 25% na pustaku ale jezeli dodasz jakies inne itemy np belka to ja naprawde niewiem ale salwa spadala i do tego unik sprawdz salwy w jakiegos slabszego bota z samymi lampami a pozniej i z belkami czy co tam masz i zobaczysz roznice

7. ^RICARDO^

^RICARDO^ Czeladnik forum

Koledzy mają racje lampy burzowe działają tak że za włożeniem każdej o 10% spada unikanie szkód, ja akurat ma 3 lampy to unikanie spada mi o 30 %, a salwa ani o 1% nie podniesie się a powinna tak jak jest napisane skoczyć o 10% z każdą lampą, tak jak spada unikanie szkód, jawne oszustwo i tyle.

8. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Obrażenia zadawane armatami dla każdego nowego rozbudowania założonego na statek wraz z lampą burzową spadają. Mając 1 lampę burzową Twoja salwa, a raczej obrażenia zadawane armatami są większe o 10%. Jednak po dołożeniu kolejnych rozbudowań obrażenia spadają tak jak na załączonym poniżej screenie. Po założeniu 1 lampy burzowej i 200 belek z utwardzonego drewna masz większe obrażenia tylko o 0,05%.
    Screenshot 2017-11-10 15-08-35.jpg

9. -žάβμјčá-

-žάβμјčá- Młodszy ekspert

to dlaczego w faq jest ze 10% obrazen armatami to wartosc stała a nie usredniana

10. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Zapytanie czy nie mamy tutaj błędu w opisie lub też działaniu przedmiotu zostało przesłane wyżej.
    Teraz należy tylko cierpliwie poczekać na odpowiedź i wszystkiego się dowiemy ;).

@edited
    Oficjalnie informacje o lampach burzowych na forum zawierały błąd. FAQ zostało poprawione. Bonus do obrażeń zadawanych armatami jest wartością uśrednianą. Krytyczne szkody oraz unikanie szkód są wartościami absolutnymi.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 listopada 2017
  11. Shokaku

Shokaku Analityk forum

No właśnie proporcja +0,05% do salwy / -10% uniku to wymyślił jakiś geniusz.
    Żeby uzyskać +10% do salwy trzeba zdjąć WSZYSTKIE BELKI !!!!Czyli pozbywasz sporo PŻ a przy tym masz unik o wartości 0 i wszystko cię leje na potęgę
    Mówienie że coś tam działa poprawnie to delikatnie mówiąc żart. Może i poszczególne rzeczy pozornie działają ale wspomniany geniusz chyba nie wszystko tu ogarnął i po prostu przegiął.
    Przykład:
    https://board-pl.seafight.com/threads/unikanie-szkod-i-prawdopodobienstwo-uniku.59056/
    tu mamy wykazane wszystkie elementy dzięki którym mamy określone wartości uniku
    Ale np. założenie/zdjęcie zwykłej tarczy ( podobnie super tarczy ) nie zmienia wartości uniku w tabelce. I co z tego że na morzu ten unik jest uwzględniony w walce ale gdybyśmy chcieli zastosować lampy unik zostanie wyzerowany zgodnie z ilością włożonych lamp.
    Podsumowując: całość nie przemyślana i nie "zbalansowana" właściwie.

12. -RafiJestem-

Luzik , błąd w grze ? Naprawią od ręki :D

13. ^RICARDO^

^RICARDO^ Czeladnik forum

Proporcja jest super 0.05 do 10% widać że te procenty do salwy są jakieś z gumy.

14. hellhemper

hellhemper Okazjonalny autor

Gram na serwerze angielskim, i gadałem ostatnio o ożebrowaniach z jedną osobą która też tam gra i mowiła że ma ich założonych 8 na statku i boty na raidzie biły go po 2-3 tysiące.... a włożyłem 2 ożebrowania na lvl i 2 na 0 i boty biją mnie jeszcze więcej.... O CO TU .... CHODZI !!! Co chwile jakieś badziewia w paymencie żeby kase wyciągnąć a nie potrafią nic zrobić dokładnie... wytłumaczy mi ktoś jakim cudem biją go boty tak mało a mnie nawalają jak .... na statku do obrony mam 21 i 22 lvl, na jeden 20 lvl

15. michbo15

michbo15 Hrabia forum

Ożebrowania działają tylko wtedy gdy nie masz nic włożonego, zadnych belek, lamp burzowych, jedynie ożebrowania moga sie znajdowac na statku

16. CM_Error404

CM_Error404 Guest

Działają zawsze tylko jeśli są pomieszane z innymi dodatkami bonus unikania jest uśredniany.
    Można to sprawdzić najeżdżając myszką na unikanie w spisie wartości na mapie jak to jest przedstawione na screenie Tesli.
    Najprostszy przykład: ożebrowanie poz 0 daje - 10 %, poz. 1 - 12, wrzucając to i to mamy 11% uniku więcej.

17. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Rozbudowanie Lampy Burzowe działają prawidłowo, wyliczanie obrażeń zadawanych armatami przy założonych lampach też jest prawidłowe. Sposób działania rozbudowań został wyjaśniony w wątku: Ulepszenia Statku.
    Temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.