Bractwa i sojusze

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika hitaka, 12 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hitaka

hitaka Młodszy ekspert

Witam

Zastanawiałem się nad możliwościami bractwa i nad opcjami jakie gra oferuje bractwu oraz nad sojuszami jakie bractwa zawierają między sobą.
    Moja propozycja polegałaby na wprowadzeniu kilku zmian polegających na rozszerzeniu opcji jakie może mieć bractwo do wyboru w stosunku do innych bractw.
    Wyglądałoby to mniej więcej tak:

Bractwo, które jest w sojuszu ma możliwość zaznaczenia tego sojuszu w opcjach (przyjaciel/neutralny/wróg). Nazwy graczy (nicki) są zmieniane na kolor np. niebieski, który oznaczałby przyjaciół na morzach.Bractwo ma również możliwość zaznaczenia swoich wrogów. Nicki wrogich bractw będą miały kolor np.czerwony, natomiast pozostałe nicki tj. osoby bez bractw i bractwa nie ujęte w tych kategoriach będą posiadały nicki białe. Jeśli bractwo posiada wyspę to sojusznicy mogą bezpiecznie pływać koło wyspy nie będąc atakowanym przez wieże. Bractwo bez wyspy może korzystać ze zniżki bractwa, które te wyspy posiada. Informowanie sojuszników o atakach na wyspy przyjaciół.
    Bractwa łączące się w sojusze i posiadające wyspy mają możliwość sumowania ilości wysp (bractwo A posiada 6 wysp, a bractwo B posiada 5 wysp, sumując daje nam to wynik 11 wysp wspólnych.) i korzystania ze zniżki wynikającej z ilości wysp.
    Można też wprowadzić brak możliwości atakowania przyjaciół (pomocne to może być podczas toczenia walk z wrogiem - brak możliwości przypadkowego strzelenia do sojusznika)

Takie możliwości dałyby wiele korzyści m.in. czytelne rozpoznanie kto jest przyjacielem kto neutralny a kto jest wrogiem. Informacje dla przyjaciół o atakach na wyspy. Brak konieczności wychodzenia z bractwa w celu udania się do zniżki. (Tutaj również istnieje możliwość: po pierwsze, utrzymania zniżki w takiej formie jakiej jest i każdy kto chce sprzymierza się ze zniżką przez co nie musi wychodzić w celu zrobienia zakupów lub też druga opcja to podbicie wysp zniżki i przejęcie ich )

Pozdrawiam

2. MOD_Kali

MOD_Kali Guest

Jak najbardziej popieram ;)

3. bartek12341

bartek12341 Weteran forum

Pomysł bardzo fajny jak najbardziej popieram :D

4. 11155778

11155778 Czeladnik forum

Pomysł jak najbardziej pozytywny.

5. daragonmt5

daragonmt5 Aktywny autor

To powinna byc kolejna rzecz dodana przez BP

6. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

Zdecydowanie pomysł mi się podoba:)

7. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Również jestem na tak. Pomysł ciekawy, pozdrawiam.

8. MOD_Kali

MOD_Kali Guest

Pomysł przekazany ;)

9. hitaka

hitaka Młodszy ekspert

Witam

Dziękuję za poparcie :)

Pozdrawiam

10. delek

delek Naśladowca mistrzów

jak najbardziej TAK, może na pl2 będzie miał ktoś wyspę oprócz $ i CBS ;)

11. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

Od lat istnieje opcja rozpoznawania Tagów ;p czy wróg czy przyjaciel czy neutral ;p
    A to cudo nazywa sie GildenIdent ;p

12. delek

delek Naśladowca mistrzów

chyba tylko w pB bo nie spotkałem sie zeby na minimapie ktoś był na inny kolor niz czerwony ( oprócz grupy różowy)

13. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

Niestety tzw " gilden " nie jest znany na serwerach pl ;p Gracze z serwera int1 mogą sie na ten temat wypowiedziec czy sie to sprawdza czy nie ;p

14. Podoba mi się ten pomysł :)
    Nienawidzę sytuacji gdy przypadkowo przepływam obok wyspy sojusznika bez żadnych niecnych zamiarów a ta mnie ostrzeliwuje :mad:
    Mam nadzieję że da radę to wprowadzić :D

15. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

Niby się sprawdza, ale to zawsze chwilkę trwa...wpisanie albo skopiowanie tagu i wklejenie.
    Zdecydowanie łatwiej by było, gdyby były oznaczenia kolorami na mapie:)

16. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

hitaka ukradłeś mój pomysł o którym zaraz zapomniałem i nikt się o nim nie dowiedział :p

17. hitaka

hitaka Młodszy ekspert

:p MOD_Walker tak przyznaję się mam nadprzyrodzone moce, które pozwalają mi czytać w myślach moderatorów. :D

18. AnoreXsis

AnoreXsis Młodszy ekspert

jak najbardziej na tak :D

19. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

No to nie w moich myślach czytałeś bo nie byłem wtedy w ekipie :p

20. KOŁEK

KOŁEK Czeladnik forum

Pomysł jak najbardziej na plus :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.