Brak otrzymanych pereł i komunikat o zakupie

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Wampir_Equinox, 4 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Wampir_Equinox

Wampir_Equinox Okazjonalny autor

Wczoraj po godzinie 19-tej dokonałem zakupu 60k pereł (2 kupony po 30k pereł). Czyli podczas mhh powinienem otrzymać 180k pereł. Do tej pory nie otrzymałem ani pereł ani informacji, że zakup został dokonany. A został dokonany ponieważ płaciłem kuponami paysafe i gdy wbiłem je jeszcze raz (tak jakbym chciał płacić) zobaczyłem, że do wykorzystania zostały mi 2 gr. Czyli pobrało pieniądze z kuponów ale zakupionego towaru nie otrzymałem.

Żadnej informacji na grze ani na poczcie do tej pory nie otrzymałem. Rozumiem, że teraz jest event więc sporo transakcji może przechodzić (i może to powodować opóźnienia) ale tu mowa jest o braku jakiegokolwiek powiadomienia, że zakup został dokonany (choć kasę z kuponów pobrało)

Wiem, że w takiej sytuacji należy pisać do PT ale jeżeli nie mam nawet powiadomienia to nie wiem co wpisać jako ten nr serii

2. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Na forum nikt Ci nie pomoże z problemem zakupu pereł, jedyną opcją jest napisanie do PT, gdzie dokładnie opiszesz zaistniały problem i dostaniesz dalsze instrukcje.

3. Wampir_Equinox

Widmo. Przecież piszę, że nie znam nawet numer serii który jest wymagany do wysłania zgłoszenia. Że żadnego komunikatu ani na grę ani na pocztę nie dostałem po dokonaniu zakupu choć kasę pobrało z kuponów.

4. Zacznij od wysłania ogólnego ticketa jako "problem w grze", w razie potrzeby zostaniesz poproszony o dodatkowe informacje.

MOD_Widmo lubi to.
  5. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Wiem czytałem :) dlatego prosiłem o napisanie do PT, w celu weryfikacji Twojego problemu, wystarczy napisać podając zaistniały problem, a więcej informacji otrzymasz już od PT w tej sprawie, co dalej robić;)

6. Wampir_Equinox

Wysłałem zgłoszenie na ogólnej kategorii i mam nadzieję, że istnieje jakakolwiek szansa, że uda się wyjaśnić tę sprawę. A to chyba jakiś rzadki problem musi być, że nawet potwierdzenia transakcji nie dostałem wogóle (a to nie był pierwszy zakup jaki dokonywałem na to konto). W październiku i listopadzie kupowałem pewne rzeczy na konto i szły one dosyć sprawnie (chociaż teraz sobie przypominam, że nie kupowałem ich podczas mhh bo to były "przedmiotowe" zakupy a nie jakieś ilości pereł).

Pewnie te problemy występują ponieważ trwa teraz ten event i ludzie mogą "na potęgę" kupować różne rzeczy zwłaszcza podczas mhh. Ale żeby nawet komunikatu o potwierdzeniu na grze i poczcie nie dostać to już raczej wyjątek musi być. Jak brakowałoby mi pereł ale komunikaty były to wiadomo, że problemu z wyjaśnieniem nie ma. A tak nie mam zupełnie nic. Żadnego dowodu, że faktycznie dokonałem takiej transakcji. A kupony były niewykorzystane za co mogę osobiście poświadczyć gdyby trzeba było :)

Napisałem do PT i trwa wyjaśnianie sprawy. I wygląda na to, że z tego będzie grubsza sprawa bo choć kasę pobrało (z kuponów) to ona nie została zarejestrowana przez BP w dniu zakupu (tak jakby jej nie było) :O

7. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

jezeli masz konto na paysafcard to powinienes moc sprawdzic transakcje przynajmniej tak pisza :) patrz nizej :)
    Po wczytaniu kilku PIN-ów do dyspozycji są wszystkie dostępne środki. W ramach płatności w pierwszej kolejności zawsze jest wykorzystywany najstarszy PIN. Wszystkie dotychczas zrealizowane płatności w każdej chwili można sprawdzić na liście transakcji.

8. Wampir_Equinox

Cezary. Doskonale o tym wiem. TO PT napisał mi o sprawdzeniu środków na stronie PAYSAFE'a i ta wyraźnie jest pokazane, że transakcja miała miejsce. Problem polega na tym, że BP "nie zarejestrował" tej transakcji gdy się odbyła. Środki poszły ale nie wiadomo, co się z nimi stało.

Ani 2 konta ani innych serwerów nie używam więc trudno o to, że kupiłem je nie na tym serwerze, co zamierzałem. Problem leży gdzieś pomiędzy PAYSAFE'em a BP ale gdzie tego nie wiem. Na to to ja już nie żadnego wpływu. Muszę czekać na wyjaśnienie sprawy (oczywiście dobre dla mnie skoro mam potwierdzenie operacji na stronie PAYSAFE'a).

Cezary.1992 lubi to.
  9. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat nieaktywny od dłuższego czasu. Gracz odesłany do PT. Zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.