Całkowity reset złota na serwerze

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika RedᴥDragon, 21 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy złoto powinno być zresetowane?

1. Tak

49 głos(ów)
    65,3%
  2. Nie

26 głos(ów)
    34,7%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. RedᴥDragon

RedᴥDragon Czeladnik forum

Wpadłem na taki ciekawy pomysł aby usunąć całe złoto oraz wszystkie itemy (np kule, szable pistolety itp) zakupione za złoto w celu oczyszczenia gry z nielegalnych przedmiotow. Niesie to za soba same korzyści. Mapy 11-14 wroca do łask. Kazdy bedzie musial bic NPC na złoto. Gra odzyska aspekt kraftingu. Ceny na placu targowym wróca do normalnych. Rozumiem ze poszkodowani będa gracze ktorzy maja legalne itemy. Jak to sie mowi (trudno). Złoto nie jest itemem kupowanym za realne pieniądze, więc wielkiej straty nie będzie. Moim zdaniem BP powinno sie nad tym poważnie zastanowić

2. wrednygoryl

wrednygoryl Mieszkaniec forum

a jak usuniesz kule to czym bedziesz bil ?

3. RedᴥDragon

A nowy gracz z nowym kontem jak ma sobie radzic?

4. wrednygoryl

to masz na poczatku kule i harpuny co na 1/x mozna bic ale juz na 11/x i dalej juz za wiele nie zbijesz

5. RedᴥDragon

Twoja teoria nie ma sensu, jak tak bardzo boisz ze sobie nie dasz rady to bedziesz zbieral bony na zloto na start:p

6. wrednygoryl

hahahhaha ja sie o nic nie boje

7. RedᴥDragon

No to moim zdaniem nie ma problemu

8. wrednygoryl

tylko ciekawe czy to wypali

9. RedᴥDragon

To już nie od nas zalezy. Piłeczka po stronie BP

10. wrednygoryl

zanim PB sie ruszy

BlackPearl§ lubi to.
  11. stary_trolson

stary_trolson Młodszy ekspert

zdecydowanie tak

_rodrigez35_ lubi to.
  12. _rodrigez35_

_rodrigez35_ Młodszy ekspert

tez mi sie pomysl podoba jestem na tak :)

13. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Nie możesz porównywać chyba nowych graczy do tych, którzy sobie na to wszystko zapracowali...Jeśli ktoś bardzo chce, by wszyscy startowali od "zera" może grać na nowym serwerze- wtedy różnice są niewielkie.

Wytłumacz teraz komuś, kto to złoto latami nabijał, wpłacał do bractwa i z niego korzysta (głównie z kul pustych, bo licytować wiele nie musi) że mu je trzeba zabrać i "trudno". Dla mnie trochę nie w porządku, ale to tylko moje zdanie :)

Wiem, że są pewne mechanizmy, które blokują ogromne ilości złota w posiadaniu pojedynczych graczy, pewnie właśnie po to, by wyeliminować w jak największym stopniu to "bugowane".
    A myśląc w taki sposób będziemy proponować usunięcie wszystkim kul, armat, przedmiotów żeby było "po równo"? :>

]HOPE[]USS[ lubi to.
  14. •§-Azizz-xxL-§•

•§-Azizz-xxL-§• Mieszkaniec forum

jestem na tak i a zloto jak to SMOD pisze bite latami możesz odrobić wystarczy chcieć a co do mechanizmow może i sa ale codziennie widnieją te same nicki na licytacji co maja kosmiczne sumy zlota i BP nadal im nic nie robi calkowita czystka i będzie tak jak za dawnych lat a co do usowania kul oki niech biora zabawek do abordowania tez a co do armat gdzie to kolega wyżej pisal bo nie dowiedze cos

15. RedᴥDragon

Czytaj ze zrozumieniem, napisalem o nowym graczy tylko dlatego ze on tez musi sobie dac rade na poczatku kiedy nie ma złota, wiec dla gracza ktory ma chodz troche rozwieniete konto nie stanowi to zadnego problemu. Jezeli chodzi o niby zbieranie złota, to moim zdaniem prawda jest taka ze 80% a moze nawet wiecej złota nna serwerze jest niewiadomego pochodzenia. Niestety w takiej sytuacji powinno sie wybrac dobro wiekszosci. Złoto rzecz nabyta mozna szybko odbic, zwlaszcza przy takich salwach. Myslac o armatach mam na mysli tylko te kupione za zloto

BlackPearl§ lubi to.
  16. Errew

Errew Hrabia forum

jak mi zabiora KULE I armaty na ktore ciezko charowalem to niech wezma wsystkie moje kasztele i talenty to nie bede musial wiecej grac w to :D bo po co od nowa? 3 lata zmarnowane xD

SMOD_*Angua* i wrednygoryl lubią to.
  17. •§-Azizz-xxL-§•

•§-Azizz-xxL-§• Mieszkaniec forum

RedᴥDragon kiedyś jak zaczynaliśmy grac tu jakies kilka lat temu jakos nie plakalismy na brak zlota na statku

a co do armat zostawić tylko tyle co wlazi na statek reszte BP może brac ciężkie macie podejście do tego ale coz[...]

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 stycznia 2016
  18. RedᴥDragon

Azizz zgadzam sie z tobą, a jezeli chodzi o wypowiedz Errew to kolejny ktory nie umie czytac ze zrozumieniem. Skoro masz az tyle armat 30F ktore sa ci tak bardzo potrzebne to gratuluje. Chyba ktos powinien zrobic przeglad twojego konta

19. Errew

Errew Hrabia forum

Niema sprawy Tak wiec :
    BA jesli moge prosic prosze o sprawdzenie mojego konta i ewentualne zbanowanie jesli jest na nim cos nie tak oraz podanie do wiadomosci w tym temacie.

jesli zostawia tyle armat co wchodzi na statek to co z prekonfiguracja ? bede mial o 3 admirali za duzo to mi je zabiora zebym na 60f nie przerobil a po przerobieniu zabiora bo za duzo ? rozumiem limit z powiedzmy 1000 armat lub odrobina wiecej bo regeneratki admiralki 60f vudu czy co tam jeszcze jest a jak w przyszlosci dadza kolejne lvl uszlachetnienia armat to co ?

20. RedᴥDragon

Chyba nie umiesz czytac, jezeli twoje armaty admiralskie sa za złoto, to powiedz gdzie je mozna kupic. tez skorzystam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.