Całkowity reset złota na serwerze

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika RedᴥDragon, 21 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy złoto powinno być zresetowane?

1. Tak

49 głos(ów)
    65,3%
  2. Nie

26 głos(ów)
    34,7%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Errew

Errew Hrabia forum

30f mam moze 1 a skoro chodzi tobie o wszystkie armaty mozna sprawdzic nie mam nic do ukrycia

2. RedᴥDragon

RedᴥDragon Czeladnik forum

Powiedz mi czy tu umiesz czytac?? Temat dotyczy TYLKO itemow za złoto

3. Errew

Errew Hrabia forum

1. prosze mnie nie obrazac i nie prowokowac.
    2. 50f kiedys byly za perly teraz sa za zloto.
    3. admiralki mozna wylicytowac za zloto w pierwsza niedziele miesiaca o ile dobrze pamietam na placu targowym.
    skad wiesz ze nie dlugo jakies itemy za zloto beda zamienione na ceny w pelach? lub odwrotnie. raz odwolujesz sie do dyskusji innym razem ze temat jest inny wez sie zdecyduj i przestan czepiac. Placa tobie za to?

4. RedᴥDragon

Skoro 50f sa teraz złoto to tez powinny zostac usuniete. Nie wierze w to ze zrobiles fulla licytujac admiralskie

5. Errew

Errew Hrabia forum

a co z desingami elcano itd ktore kiedys byly za zloto a teraz sa za perly zabrac je nowym gracza bo byly za zloto kiedys? i ktos je kupil za zbugowane?

6. RedᴥDragon

\
    Skórki to zupełnie inny temat, kto byl ten kupil i tyle. Dyskusja z tobą nie ma sensu. Więc koncze ją. P.S. [...]
    // Nie oskarżaj bezpodstawnie na forum nikogo. Tym razem ostrzegam. Smod *Angua*

7. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Proszę nie prowokuj innych użytkowników, założyłeś temat w "dziale użytkownika" a takie tematy są otwarte by każdy mógł się wypowiedzieć, jeśli ktoś źle Cię zrozumiał, to zawsze można wytłumaczyć :) Nikt Cię nie atakuje przecież, dyskutujemy o Twoim pomyśle, który ma wiele zalet ale w moim odczuciu ma też wady (np wobec niektórych zwyczajnie mało sprawiedliwy).

Bardziej sprawiedliwe wydaje mi się rozwiązanie wprowadzające nową walutę na placu targowym i licytację tylko w tej walucie. Nikt nie byłby pokrzywdzony utratą kul czy złota na kule, a licytacje wartościowszych przedmiotów byłyby bardziej wyważone i nie ułatwiałyby rozwijania konta nieuczciwym sposobem.

Na forum nie wolno bezpodstawnie oskarżać graczy.

8. •§-Azizz-xxL-§•

•§-Azizz-xxL-§• Mieszkaniec forum

zapomniales dodac kasztele i talenty hah

9. hitaka

hitaka Młodszy ekspert

Witam

Wybierasz metodę półśrodków. Na jaki czas przyniesie to efekt? Zakładając, że jestem pesymistą, to powiem Tobie, że daje dwa miesiące i cyrk ze złotem znowu powraca. Optymiści natomiast powiedzą pewnie, że wystarczy miesiąc i znowu nie ma szans na wylicytowanie armat itd..

Pozdrawiam

10. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

Jakoś nie rozumiem pomyslu kolegi ktory jest chyba nowym graczem ;)
    Kto ma wogole na statku coś takiego jak 30 f ?o_O
    Każdy w miarę ogarniety gracz powinien juz dawno zauważyć że to co jest za zloto jest w tej grze nic nie warte;)
    I tak wydaje mi się ze wprowadzenie możliwości kupna 50 f za złoto jest bardzo dużym ułatwieniem dla nowych graczy:)ja na swoje 50 f musialem cieżko pracowac czy to licytując na aukcjach czy tez kupując za zarobione perly o_O
    W tej chwili i one leżą już w magazynie tak jak i 55 f zresztą a na statku mam zalożone lepsze armaty:)
    Osobną sprawą jest zbugowane zloto ktore byc moze mają niektorzy gracze ale to powinno byc sprawdzane indywidualnie w jaki sposob gracz to zloto pozyskal poprzez sprawdzanie zapisu w dzienniku pokladowym a po udowodnieniu ze coś takiego zaistnialo takie konta powinny być banowane ;)
    Pozatym wydaje mi się ze niektorzy początkujący gracze nie zdają sobie sprawy jakie ilosci zlota można pozyskac grając mocniejszym kontem i np w grupie kilku graczy;)
    Tak ze pomysl calkowitego zrestetowania jest moim zdaniem calkowicie nietrafiony i jeśli coś takiego by zaistnialo ja osobiscie zloze skargę do suportu bo na swoje zloto zapracowalem sobie sam :)
    p.s.
    Problem zbugowanego zlota występuje w najwiekszym stopniu na serwerach PL wiec ja osobiscie tam nie gram :p

11. RedᴥDragon

Mozesz byc spokojny nie wroci, poniewaz obecnie nie da sie bugowac zlota. Zloto ktore byloby wtedy w grze byloby legalne
    Jezeli chodzi o twoja wypowiedz, gram w SF 8 lat. Masz racje ze ten problem glownie wystepuje na PL. Wiadoma rzecza jest ze kazdy ogarniety gracz ma mase 50F armat ktore aby leza. Twoja teorie mozna przypisac do wszystkiego w grze. Popmysl ile krysztalow poszlo na 55F a teraz sa nic nie warte, kolejnym przykladem sa talenty. Dawniej do 50 telentu byly drozsze niz obecnie. Ile dawniej trzeba bylo sie nameczyc zeby zdobyc skore a teraz sa za złoto. Najlepszym przykladem jest majtek kl5, ktorego masa osob kupila za PLN. Teraz jest on dostepny w skrzykach

12. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

a ja powiem tak.. złota jest bardzo dużo czy to w bractwach czy na morzu starczy zrobić abordaż odpowiednim osoba i wpada 2miliardy złota czasami na wojennym nawet przypadkowo komuś się robi abordaż nawet nie widząc komu albo ktoś nam i sie zbiera nawet spokojnie można uzbierać do miliarda na wojennym starczy ubrac odpowiednio piratów a nawet czasami trafić takiego co da 2miliardy z hakiem kilka razy miałem taka sumę chciałem wylicytować armatę admiralska za cały taki abordaż i szczerze ? nawet nie przebiłem kolesia :D jeszcze sprawdzałem czy jego ktoś dał rade i o dziowo ktoś przebił to ja nie wiem jakim trzeba być bogaczem żeby coś wylicytować :p co do armat i innych rzeczy czy za to powinni banaowac ze ktoś ma większa ilość ? nie bo nie raz w innych czasach biłem lucie dla admirała to sie zbierało nawet po 100-200m złota na dzień i kupowało się rożne przedmioty żeby nam ktoś złota nie zabrał a jak eventów nie było to była chyba jedyna fajna zabawa jak nam wyskoczyła lucynka z bota ale myślę ze powinni pousuwać do pewnego limitu i by było po problemie mocne statki i tak nie ucierpią a słabe zyskają bo w końcu będą mogły coś wygrać na rynku :) bo jak ja słucham czasami co ludzie mówią ile czego maja w porównaniu do mnie i podliczyć to wszystko nawet z tymi kilkoma abordami i zbieraniem złota wcześniej to ja jestem nikim.. jak ktoś mi mówi ze on ma tyle armat ze jak sprzeda to mu wyjdzie ponad 1.000.000.000.000 złota gdzie max normalnie abordaż to mniej więcej 2.100.000.000 jakoś tak... to ja się za głowę łapie :p albo ktoś się chwali ze ma ponad kilka tysięcy regenerek poz 2 albo admirałek gdzie ja mam ledwo 55 admirałek ? :D a niby czyścili ludziom konta ale widać ze nie za bardzo :) dodam ze nikt nie wie skąd ktoś miał złoto bo abordaż można powiedzieć jest w ciemno można mała ilość dostać np 100m a to tez może być bugowane :)
    a czy powinny osoby dostać za to bana ze ma większa ilość czegoś tam ? stanowczo nie nawet z abordaży... my gracze nie wiemy skąd kto ma złoto i czy bugowane czy z bractwa my chyba nie powinniśmy ponosić za to żadnej kary to nie nasza działka by pilnować skąd to się wzięło my jesteśmy tylko graczami a nie wróżkami a podobno wszystko zbugowane zostało juz dawno po usuwane a ze mamy złoto to sie wydaje prosta rzecz ale usunąć nadmiar jestem jak najbardziej za szybko sie ludzia skończy i będzie można licytować normalnie :) no i w bractwach niektórych są kolosalne ilości złota nie raz ktoś mi dał większa sumkę cieszy oko a skąd ono jest niby z podatków a o resztę nie pytam bo bym i tak sie nie dowiedział :D jesli ktoś chce wiedzieć kto ma dostęp do złota to starczy popatrzeć w takie dni jak HH czy MHH nie da sie ludzi przebić żadną ilością złota chyba ze by mi ktoś z bractwa wypłacił kilka miliardów to może jakoś by sie udało :)

{EL_MARIACZI} lubi to.
  13. Escobar©™[F00]

Escobar©™[F00] Forumowy żółtodziób

nie rozumiem w czym jest ta klotnia , pomysl ze zresetowaniem zlota jest trafny. Juz pomijajac te kulki (pustak) przeciez kazdy gracz odbije to zloto i bedzie mogl dalej stawiac na rynku. Nie rozumiem tylko tego ze wy sie tak o to zloto ... jak ono jest warte wielkie G.

Pozdrawiam

------------------------------------------
    Bardzo proszę o spokojniejszy ton wypowiedzi
    MOD_CHRISTOFORO

Ostatnio edytowane przez moderatora: 24 stycznia 2016
  14. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

™ΒЯΔV€HΞΔЯT™ Czeladnik forum

A moim zaś zdaniem pomysł ten jest kompletnie nieprzemyślany i totalnie beznadziejny...
    Takim tokiem myślenia, BP musiało by wyresetować wszystkie konta niemal do zera, to co jest na placu targowym stanowi duży element statku. BP musiało by wyzerować nawet armaty (admirałki/60f) nie wspominając o milionach kul elitarnych zbieranych przez graczy ze skrzynek. No ale co, TRUDNO tak? :) Beznadzieja

15. Escobar©™[F00]

Escobar©™[F00] Forumowy żółtodziób

Chodzi tylko o to zloto co posiadasz a nie o usuniecie aramtek ludzie nie umiecie czytac ze zrozumnienim pozdrawiam raz jeszcze ;)

16. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

Człeku, za złoto możesz licytować armaty admiralskie, potem przerabiać je na 60F i wszystko przez zbugowane złoto... Swoje zdanie podtrzymuję :) Beznadzieja

17. RedᴥDragon

Wy naprawde nie rozumiecie przekazu? Jezeli armata admiralska jest za perły to czemu ma byc usunieta? Powtazam po raz enty. Chodzi wylacznie o towary ktore sa dostepne w grze tylko za zloto. Jezeli jakis towar byl lub jest za perły nie podlega on usunieciu. Jezeli nie wiecie ktore to sa itemy. Wystarczy wejsc w handlarza i popatrzec przy ktorych widnieje "kup za złoto, to samo w dziale z armatami czy tez harpunami. Inna kwestia sa gracze ktorzy maja nabugowane setki tysiecy armat elitarnych. BP powinno wprowadzic skrypt dajmy na to np. Jezeli jakis gracz ma powyzej 400 armat(Liczba do ustyalenia przez BP). Ma on wyzerowane do ustanalonej ilosci

Ostatnie edytowanie: 24 stycznia 2016
    _rodrigez35_ lubi to.
  18. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

Nie spotkałeś się jeszcze z czymś takim jak licytowanie armat admiralskich na placu targowym w MHH? Poza tym ten pomysł z armatami jeszcze lepszy, śmiech na sali :D

19. hitaka

hitaka Młodszy ekspert

Witam

Jakaś bezsensowna kłótnia bo ten swoje a ten swoje. Nie lepiej wybanować wszystkich którzy oszukują. Ten pływa na bocie macki bije, drugi na słonku albo na Behemocie inny klepie kry 24h na dobę, a ktoś inny ciągle zbiera błyski, kolejny na pergach ciągle bota puszcza i tak ciągle coś. Ty normalnie popływasz kilka godzin w tygodniu a tacy oszuści non stop na botach 24h/dobę 7 dni w tygodniu. I jak tu się z nimi równać? Banować wszystkich, a jak któryś później się burzy, że płaci to zostawić mu na koncie to za co zapłacił i tyle a wszystko gdzie dopuszczał się oszustwa skasować no ewentualnie zostawić mu 10% wartości bo może coś tam legalnie zbierał. I sprawa się zaraz by wyklarowała. Okazałoby się nagle, że 80% graczy miałaby problemy ale przynajmniej by był spokój.

Pozdrawiam

20. Errew

Errew Hrabia forum

lepszym pomyslem bylo by usuniecie placu targowego czy tez licytacji i zostawienie tylko opcji kupna problebu z zbugowanym zlotem by sie rozwiazal oraz na dokladke pustak powinien byc za darmo wtedy zloto calkiem straci na wartosci na bo te opcje kupna 50,000 tys kul na mapie morza sa smieszne przy aktualnym czasie zaladunku oraz ilosci armat da sie to wystrzelac w niecale 10 min ? a klikanie kupna jest denerwujace... jedynie u handlarza mozna wiecej ale co z tego skoro sumy zakupu nie widac i nieraz mozna sobie konto ze zlota do 0 wyczyscic w sumie na nic innego nie jest potrzebne ale mogli by to poprawic

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.