Całkowity reset złota na serwerze

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika RedᴥDragon, 21 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy złoto powinno być zresetowane?

1. Tak

49 głos(ów)
    65,3%
  2. Nie

26 głos(ów)
    34,7%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bango1

Bango1 Forumowy żółtodziób

Bez sensu jakis restart,poszukaj dobrego bractwa ktore ci pomoze a niebedziesz potrzebowal zlota na licytacje.

2. Repering

Repering Młodszy ekspert

Jest pewien sposób jak ogarnąć to, żeby dało się wygrać licytacje

Trzeba zmienić system licytacji na taki jaki jest w Pirate Storm. i wtedy by każdy miał jakieś szanse (a przynajmniej byłoby wiadomo kto ile dał złota, że wygrał tą Armatę) Na dodatek mogłoby to zbić ilość złota na serwerze.

*marcin1* lubi to.
  3. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

A ja zalecam takze zmiane serwera ;) ja mam normalne ceny na rynku :p
    A na PL serwerach jak już tak bardzo chcecie to niech wam to zloto zabiorą ;)
    Byle nie mnie bo sobie sam zarobilem i nie zamierzam oddawać ;)

4. Bango1

Nawet jak zrobia reset zlota to i tak bractwa w ciagu 2 ,3 dni nabija miliardy zlota i ceny tylko przez jakis czas beda niskie.Ja mam inna propozycje ,wysylac tickety na graczy ktorzy stawiaja miliardy,plywaja na 2/X i maja full kasy i nawet w bractwie nie sa.Zamiast resetowac zloto na serwie co i tak nic nieda ,lepiej niech BP zacznie sprawdzac zglaszanych graczyu.

5. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

mylisz ze ktoś w tych czasach nawala złoto non stop ? :) nie bo jest go mnóstwo żyjemy w dostatku chyba ze słabe elity :) dlatego twierdzisz tak.. czasami widzę u mnie w bractwie jak jest a jest bardzo dużo osób złota nie przybywa tylko ubywa bo ludzie nie maja to i podatek nie ciągnie wszystko wkładają w licytacje :) a czasami ktoś potrzebuje na pustaka.. wiem ze sporo z was ma go pod dostatkiem a jak by go nie było to co z elitara santy? wątpię szybko by się wam znudziło :D do tego jak bractwo daje na pustaka to sporo złota idzie a potem pustaczek nie pójdzie w boty co daja złoto tylko jak już to w perłowe :) do tego bractwa nie zawsze dają złoto na licytacje zazwyczaj na takie coś samemu się zbiera bo jak by tak każdy miał brać to ile by nie było moment wyparuje :) zwiększyć cenę wież i zobaczysz jak będą dbać o każdy grosz w bractwie żeby potem na menirka mieć :D jak dla mnie po zabierać wszystko za złoto ( harpuny / pustak / piratów / osprzęt / armaty / wyposażenie ) wszystko co jest za złoto walnąć każdemu do 400 poszczególnych rzeczy żeby nie było płaczu ze ktoś stracił cały dorobek :p i by był spokój a skoro to tylko złoto to po co o nie płakać ? niech resetują co wam szkodzi zobaczymy jak będzie :)

Ostatnie edytowanie: 26 stycznia 2016
  6. Bango1

To zeby bylo sprawiedliwie i wedlug twojego rozumowania(bez obrazy) niech calkowicie zrtesetuja serwery i nieech sie wszystko zacznie od nowa

7. RedᴥDragon

RedᴥDragon Czeladnik forum

Nie bedzie tak kolorowo, bijąc zloto na podatki, nastawiasz sie na abordy. Nawet jezeli bedzie znowu duzo zlota to bedzie ono legalne

8. Bango1

Dlatego mowie ze reset zlota jest bez sensu.Osobiscie wole aby ktos mnie porzebil np 100 czy 200 mln. czy wiecej ale uczciwym zlotem.

9. RedᴥDragon

Nie rozumiesz, nie jest bez sensu. Po resecie zlota nie bedzie licytacji na w miliardach. Bedziesz chcial bic tyle złota przez X czasu. Oddac aborda. BO zeby miec tyle zlota bedziesz musial grac, narazajac sie na straty. Nabijesz 500mln i juz bedziesz sie bal plywac po morzu o abordy. Myslisz ze komus bedzie sie chcialo bic dajmy na 1bln zlota i z tym plywac?

10. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

O czym wy ludzie wogole piszecie ?o_O
    Macie tu kilka wklejek ;)
    2016-01-26 16:38:39 Oddano ofertę na aukcji. -3'555'000 Złoto
    2016-01-26 16:38:02 Oddano ofertę na aukcji. -1'666'000 Złoto
    2016-01-26 16:56:49 Oddano ofertę na aukcji. -4'555'000 Złoto
    2016-01-26 17:01:44 Twoja oferta była najwyższa. Wygrałeś na aukcji 1 x Armata regenerująca (poziom 2). Wygraną masz już do dyspozycji.
    2016-01-26 17:01:35 System dopisał do Twojego konta złoto. 213'300 Złoto
    2016-01-26 17:01:35 Twoja oferta była najwyższa. Wygrałeś na aukcji 1 x Klucz. Wygraną masz już do dyspozycji
    I na czyms 1 mnie tam przebili:confused:
    Wiec proszę zakończcie ten załosny temat bo nie wiem czy mam sie smiac czy płakać :p

11. RedᴥDragon

Sam pisaleś ze nie grasz na PL1, więc twoje wklejki nie maja sensu

12. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

kolego nie będziesz mi tu wyjeżdżał takimi tekstami jak nie wiesz o co chodzi to prosił bym nie robić takich odzywek... według twojego rozumowania jest wszystko w porządku tak ? i nic to nie zmieni ? po to jest ten temat by coś zrobić w tej sprawie i chciałem podziękować RedᴥDragon ze fajny temat w którym mogę się wypowiedzieć i pomoc tak myślę :) dobra jeśli nie wyjadę z grube rury to będziecie mi tu wmawiać i nikt nie zrozumie problemu tej stacji... a ja wam udowodnię ze nic tu nie jest ok.. i dobrze to wiele osób wie przyznajcie się ile macie armat i innych rzeczny ???? dziś specjalnie dla pana co założył temat pytałem tu i tam czy ktoś się podzieli informacja czego ile ma :) i się na słuchałem przedstawie kilka rzeczy po pierwsze ludzie maja nawet po 4-8tys armat admiralskich normalne ? uzbierał ? dobrze :) armat za złoto tyle ze głowa boli nawet ponad dziesiątki miliardów wiecie ile to jest złota 1 armata x 5000 za sztukę ja rozumiem uzbierać kilka tysięcy takich armat ale w miliardach to jest coś nie halo.... ale niestety nikt się nie chce tym chwalić czy tez pokazać ze to ma.. być może za to ktoś może być ukarany sam nie wiem mam nadzieje ze nie hehe bo nie robię tego żeby robić komuś i sobie problemy z tego powodu tylko chciał bym rozwiązać ten poważny problem nawet jak by miały być problemy to z tego powodu jakieś 80% graczy ma czegoś większa ilość do kilku tys ale nie dziwie się jak na serwie latają statki co dają po 2miliardy gdy się czasem komuś abordaż zrobi.. można kupić za to ok 200tys armat 30 i sobie zachomikować złoto bez obawy ze ktoś nam go zabierze wiadomo trochę jest się w plecy ale złoto jest :) niby problem już zaostał rozwiązany armat admiralskich czy tez złota i inne dawno temu :) a teraz się pochwale co zdobyłem na prawdziwość moich słów...

proszę bardzo takie o to coś udało mi się zdobyć dalej uważacie ze to normalne ? :) nie no normalne jest starczy kilka godzin w tyg sobie santy pobić i można sie cieszyć ilością..... to co tu widzicie to pikuś całej tej sprawy ludzie maja takich rzeczy po 100 razy więcej :) wierzcie dalej ze nie ma żadnego problemu i nie ma sensu pomyśleć nad jego rozwiązaniem a żeby się dorobić takiej ilości żagli które tu są a to pikuś w porównaniu do innych musielibyście robić abordaże przez pól miesiąc po 2miliardy co godzinę żeby mieć te żagle:) a teraz prosta matematyka
    1 żagiel cena kupna 3.500tys :)
    212.966.486 * 3.500tys = 745,382,701,000
    1 żagiel cena sprzedażny 1.750tys
    212.966.486 * 1.750tys = 372.691.350.500

przymykajmy dalej oko na takie sprawy a na pewno uda się nam wylicytować Rusznikarza :D jedna rzecz która każdy może wygrać :)

RedᴥDragon lubi to.
  13. Bango1

Wypij melise moze to po 1,po 2 to dlaczego ktos ma mi cos zabrac kupione za uczciwe zloto i za uczciwa gre? Bo inni graja nieuczciwie to ja mam byc poszkodowany?Ludzie licytuja za miliardy,niemoge przebic to kupuje za perly. Po 3 tak jak pisalem ,,BEZ OBRAZY" ale widac moze masz problem z czytaniem,w zaden sposob niechcialem cie urazic ale jesli gram uczciwie to dlaczego mam byc karany?

Alferr lubi to.
  14. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

po 1 będę pił co będę chciał :) 2 graj tak dalej ale czy to ma sens jak ludzie maja takie kolosalne liczby rożnych rzeczy ? po 3 dobrze.. ale kto tu mówi ze masz być ukarany ale takich sum nie da sie zdobyć od tak z bicia botów to juz od BP by zależało jak tą sprawę zrobią czy wyczyszcza do 0 czy 10tys 50 tys 100tys ale myślę ze nam wszystkim by to na dobre wyszło i by nie było takiego gadania ze jakiś tam bolek i lolek licytuje.. a jego nie da się przebić i trzeba czekać az pójdzie spać.. my juz cierpimy z tego powodu nie raz ktoś nawala złoto postawi i co złota nie ma przedmiotu tez to czemu inni tez maja byc karani ze ktoś tam ma tyle złot tak ze inni tu tez sa poszkodowani co nawalają złoto kilka godzin by potem jakiś typ im walnął kwotę nie do przebicia

Ostatnie edytowanie: 26 stycznia 2016
    RedᴥDragon lubi to.
  15. RedᴥDragon

Brawa dla tego pana, doskonale zrozumiał o co mi chodzi. Link do tego postu powinien byc rozsylany po TS. I nie po to żeby sie kłocic. Tylko po to zeby BP zobaczylo ze jest duze zainteresowanie i cos trzeba zrobic z tym problemem

16. Errew

Errew Hrabia forum

a nie lepiej zlikwidowac mozliwosc sprzedazy itemow skoro macie je w milionach :D ?

17. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

No jesli temat dotyczy tylko serwerów PL to masz racje ;)
    Na PL to sobie ,, róbta co chceta,, :) i nic mnie to nie obchodzi;)
    Ale jesli mialo by to dotyczyć wszystkich serwerow to juz jestem zainteresowany i głupim pomyslom mówię stanowcze NIE :p

18. RedᴥDragon

Na ilu serwerach to zrobić to juz lezy w rekach BP. Ja gram na serwerze PL i głownie o ten mi chodzi

19. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

Ale zdajesz sobie chyba sprawę że gdyby twoj pomysł zostal zrealizowany to dotyczyłby wszystkich serwerów wiec nie pisz mi ze moje wklejki nie mają sensu bo nie gram na PL.

20. xpermus

xpermus Aktywny autor

wy chyba nie wiecie co piszecie , dla nowych graczy którzy dopiero zaczeli gre nie ma czegoś takiego jak armaty i ammo za perły , oni mają dosłownie wszystko za złoto , jak byście im wszystko za złoto ukradli to by tylko z bonków mogli na armaty uzbierać

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.