Ceny w dziale płatności

Temat na forum 'Pomysły & Sugestie' rozpoczęty przez użytkownika CamtePL, 13 czerwca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy jesteś za obniżeniem cen pakietów w polskiej walucie?

1. Tak

31 głos(ów)
    96,9%
  2. Nie

0 głos(ów)
    0,0%
  3. Jest mi to obojętne

1 głos(ów)
    3,1%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. CamtePL

CamtePL Czeladnik forum

Witam,
    Patrząc na te wszystkie pakiety, wszystko fajnie tylko... teraz tak zacząłem sobie analizować minimalne płace w poszczególnych krajach i stosunek ceny pakietów do tych minimalnych płac... i.... no właśnie, pytanie za 100pkt, czemu pakiety w złotówkach w porównaniu do pensji są tak "diabelsko" drogie względem innych krajów?

Płaca minimalna na Węgrzech (HU) wynosi ok. 464,20 EUR na miesiąc
    najdroższy pakiet który jest w dziale płatności (specjalna wyprzedaż) kosztuje
    12,590 HUF czyli w przeliczeniu na euro jest to ok. 39,03€

Płaca minimalna w Turcji (TR) wynosi ok. 422,26 EUR na miesiąc, cena pakietu: 209,9TL czyli 32,02€

Płaca minimalna w Polsce (PL) wynosi ok. 523,09 EUR na miesiąc
    ten sam pakiet kosztuje 279,90 czyli 65,69€

Płaca minimalna w Anglii (GB) wynosi 1 453,28 EUR na miesiąc, wartość pakietu: 62,99 funta w przeliczeniu jest to 70,67€

Płaca minimalna w Niemczech (DE) wynosi ok. 1 557,00 EUR na miesiąc, pakiet kosztuje 69,99€.

co oznacza, że w każdej walucie za ten poziom można kupić inna ilość pakietów.
    Za płacę minimalną Węgierską, mogą kupić sobie 11 pakietów, a przy założeniu, że ta płaca minimalna jest za 40h tygodniowo (wychodzi w przeliczeniu na godzinę ok. 2,9€, więc na taki pakiet muszą pracować ok. 13,5h)
    żeby lepiej to zobrazować wypiszę po kolei każdy kraj, w kolejności ilość możliwych pakietów, płaca min. na godzinę, ilość godzin przepracowanych,aby można kupić pakiet.
    Węgry: 11 pakietów, 2,9€/h 13,5h (cena pakietu: 39,03€)
    Turcja: 13 pakietów, 2,6€/h 12,5h (cena pakietu: 32,02€)
    Polska: 7 pakietów, 3,3€/h 20h (cena pakietu: 65,69€)
    Anglia: 20 pakietów, 9,1€/h 8h (cena pakietu: 70,67€)
    Niemcy: 22 pakiety, 9,7€/h 7,5h (cena pakietu: 69,99€)

I teraz pytanie do BP... jakim prawem i na jakiej w ogóle zasadzie równacie nam cenę pakietów (polską) do cen niemieckich/angielskich, w momencie gdy oni mają prawie 3 lub ponad 3x większą płacę minimalną? Dlaczego węgierska waluta czy też turecka, gdzie płaca minimalna jest powiedzmy, że porównywalna, a pakiety w tych walutach są prawie lub, o połowę tańsze od naszej, nie wspominając już o angielskiej/niemieckiej?
    Można stwierdzić jasno, że BP nas Polaków najzwyczajniej w świecie dyma jeśli chodzi o kasę... I wszystkie ww. kraje względem polski potrzebują 1 max 1,5 dnia pracy, a Polacy 2,5 dnia? Dlaczego jesteśmy gorzej traktowani ze strony BP?

Pora chyba coś w końcu zmienić w polityce BP bo to trochę zakrawa na dyskryminację nas jako Polaków ze strony BP

Moja propozycja jest prosta. Nie chodzi o dawania pakietów za free, ale redukcja 40% z aktualnych cen moim zdaniem byłaby adekwatna i wyrównana względem innych walut.

Po drugie rozmawiałem z wieloma polakami, którzy, nie inwestują w tą grę, bo jest dla nich zwyczajnie za drogo, bo jak niemiec musi oddać na taki pakiet tylko swoją jedną dniówkę, a polak 2,5 no to to jest po prostu chore.

Z doświadczenia wiem, bo sam robiłem w "handlu", że niejednokrotnie dawanie ciut niższej ceny potrafi znacznie zwiększyć popyt, więc może pora zastanowić się nad takim ruchem. Na pewno Wam to nie zaszkodzi.

Co inni na taki pomysł? Jaka jest wasza opinia?

Ja przedstawiłem swoją opinię opartą na suchych wyliczeniach, posiadając znajomości i weryfikując ceny pakietów dla poszczególnych walut. Może to trochę wpłynie na BP, bo owszem tematy już takie były, ale było tylko wiadomo, że któreś waluty są tańsze, ale chyba nikt nie pokusił się o zestawienie tego w taki obrazowy sposób, a mimo wszystko trochę nas Polaków tutaj jeszcze gra, i myślę, że niejeden by się skusił na jakiś pakiet czy odblokować vip market, płacąc za to przystępną stawkę, a nie wziętą niewiadomo skąd

2. -Hunland-

-Hunland- Forumowy żółtodziób

No wreszcie ktoś to rzeczowo przedstawił, tylko widzę, że temat umarł, a szkoda.... no tak, bo lepiej zajmować się jakimiś głupotami, typu podnoszenie cen w nocy na floty, albo o dodaniu kulek za złoto do sklepu na mapie morza..., a wróg kupuje dużo taniej pakiety od nas i nas topi jak chce :p Osobiście jestem również za obniżeniem cen pakietów, bo jak pakiet średni kosztuje mnie 1/10 mojej pensji, to jest jakaś masakra.... 1/10 pensji na coś czego w zasadzie jakoś mega się nie odczuje to jest zbyt wygórowana cena. taki Turas albo Węgier kupuje sobie za taką cenę 2x więcej armat, ożebrowań czy innych rzeczy i prawda jest taka, że w tej chwili połowa osób grających, to ma właśnie te waluty i wcale nie pochodzą z Turcji więc trochę słabo to wygląda od naszej strony

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.