Client

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika MISIO.GIT, 15 grudnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MISIO.GIT

MISIO.GIT Wielki mistrz forum

W jaki sposób zmienić ustawienia klienta bo w sytuacjach "stresowych" spadaja FPS do 20 lub nawet nizej, na zwyklej przegladarce przed usunieciem wersji flashowej mialem praktycznie stale 50 fps czasem na duzych wojenkach spadki do 45 fps ?
    Co jest powodem tak źle działającego klienta ?

2. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Może przeciążony komputer innymi programami, przeglądarkami itp ?

3. MISIO.GIT

MISIO.GIT Wielki mistrz forum

Nie, internet też nie, client potrafi nawet czasami na chwilę "zamrozić"

4. crossx1

crossx1 Mieszkaniec forum

Z kim by się nie gadało każdy walczył na przeglądarce póki działała. Klient od poczatku muli i są lagi nieziemskie. Szczególnie przy wyspach jak atakuje statek kilka wież FPS spada do 10 a na przeglądarce wszystko fajnie śmigało, po kilka godzin bez F5 i FPS poniżej 30nie spadały. Na kliencie powalczy się 5x i fps po 15 -20.

5. Reaper*

Reaper* Naśladowca mistrzów

prawda jest taka ze ten ala klient to jakas porazka kazdemu spadaja drastycznie fps a o przeskokach podczas walki mozna zapomniec takze unity jak narazie nie nadaje sie do gry gdy dzialala przegladarka kazdy z niej korzystal bo dalo rade w miare normalnie grac i zrozum ze to nie jest wina graczy tylko cudownego bp bo mozna miec komputer ktory bedzie mial procka i7 16 badz 32 gb ramu i karte z 4gb i nadal bedzie ta sama bajka i nic nie zmieni tego jak bp udostepnia gre

6. **pawel**

**pawel** Wielki mistrz forum

Ja wczoraj przez 7 godzin (i tak jest prawie codziennie) nie mogłem się zalogować tak jakby mi klienta zablokowało do 49% ładowało przez kilka minut i Connection server, nie wiem jak dzisiaj bo jeszcze nie wchodziłem. Kompa mam nowego pół rocznego jedynie explorer zainstalowany i antywirus z programów dodatkowych. To na pewno nie jest to wina internetu, przeglądarek lub innych programów. Zauważyłem że klient mi padł odkąd unity wprowadzili na główną

7. Yawgmoth

Yawgmoth Okazjonalny autor

A Ja powiem tak. Dla mnie klient jest lepszym rozwiązaniem niż przeglądarka. Lagi się zdarzają, błędy krytyczne również ale tak było również na przeglądarce i chyba częściej. Nie korzystam z żadnych programów wspomagających grę - może to jest jakiś trop? Niestety gra jest w chwili obecnej "zautomatyzowana" i to jest dla mnie największy problem tej gry na chwilę obecną.

8. DarkShark

DarkShark Wyjątkowy talent

Czy klient czy przeglądarka takie same lagi błedny i ciągłe przycinanie, po wprowadzali tyle dodatków że wspaniałe serwery nie wyrabiają tak to jest jak ma się zbieraną ekipe gra coraz mniejszy ma sens zbiera się rzeczy które nie mają żadnego przeznaczenia bigpoints, do ulepszania rozbudowy statku, wytyczne voodu ...., kolosalna różnica pomiędzy graczami wszystko przez dział płatności robi swoje i stado latających automatów człowiek normalnie grający nie może misji zrobić bo zaraz stado automatów dolatuje i jasnie bp ma to gdzieś z porządnej gry sf stał sie dnem rankingi sezony ligi to tylko dla parkieciarzy z działu płatności i latających botów normalnie jedna wielka żenada a nie gra

Ostatnie edytowanie: 17 grudnia 2020
  9. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

DarkShark od jakiegoś czasu czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że ktoś Cię zmusza do tej gry. W wielu kwestiach masz oczywiście rację, ale nie widziałam pozytywnej wypowiedzi tylko same narzekania między innymi na to, że w tej grze istnieje dział płatności i ktoś kupuje pakiety. Kupuje bo chce, gra bo chce.
    Na obecną chwilę zarówno klient jak i unity są wersją beta, więc to wersje testowe udostępnione na żywych serwerach aby gracze w ogóle mogli grać. Jak to bywa na betach - występują różnego rodzaju problemy i błędy i są bardziej nasilone. Każdemu aktywnemu graczowi grę utrudnia słaba płynność czy lagi, ale to nie powód do wiecznych narzekań. Jeżeli tak bardzo wszystko Ci przeszkadza w SF to można znaleźć tysiące innych gier, które sprawią frajdę. Znajdź jakieś pozytywy, a jeśli ich nie znajdujesz to zastanów się, czy warto się tu nadal męczyć ;)

10. DarkShark

DarkShark Wyjątkowy talent

Młody jesteś pewnie krótko grasz albo tylko forum obsługujesz pozytywy były ale dawno temu kiedy w gre sie grało z przyjemnością i można było wszystko zdobyć, premke się kupiło mozna było grać, walka była wyrównana, misje eventy miały sens a nie to co teraz jest zlepek błedów lagów i latających botów.
    Gram smieszne zaglądam w to coś a gram w inne lepsze gry srednia przyjemność grac w coś gdzie nie ma się szans na równą grę.
    To coś już od dawna jest środowiskiem testowym bo nic dobrze nie działa a serwer testowy chyba już nie istnieje.
    Takim jasnie pracownikom bp przeszkadza taka ogromna ilość nieprzychylnych postów bo musicie szukać powodów żeby taki post usunąć, a pomyśleć kiedyć sf był polecany wygrywał nagrody i każdy miał równe szanse w walce i eventach