Co dalej??

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika RexusYo!, 10 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. RexusYo!

RexusYo! Naśladowca mistrzów

Posiadam obecnie 207 armat elitarnych salwa lekko ponad 6k z prochem i rampa na 6 lvl. Mam 17 talentów czyli wiedza alchemików na 5/5 i salwa do bota 5/5. Co robić dalej moje prawdopodobieństwo celności to 95,5%. Nie posiadam żadnego potworka do salwy. 5 lvl pirata i 15 elity. Skórka 15% do salwy. Jak mam dalej rozwinąc konto kasztele czy talenty czy jeszcze cos innego?? w jakiej kolejności??

2. kemoT

kemoT Książę forum

Na jakim poziomie masz sekstans i czy masz potworka do celności bo z tego co napsałeś wywnioskowałem, że nie masz stworka (do salwy rozumiem tez do celności) i sekstans pewnie też nie masz na 6 poz. Tylko w takim przypadku nie pasuje mi coś twoja celność (za wysoka). Porównuję ją do swojego konta.

Opisz dokładniej jakie masz kasztele i jakie armaty. Tak na szybko to patrząc po ilości armat zaproponowałbym dokupienie miejsca na armaty, ponieważ wydaje mi się, że w twoim przypadku przyniesie to najlepszy stosunek wzmocnienia konta do ceny. No ale tak jak pisałem, opisz je trochę dokładniej. :D

3. bartek12341

bartek12341 Weteran forum

może mną kamyk 12,5% do celności

4. No trochę mało armat warto by było zwiększyć ich ilość :)
    Prochownica i sekstans to podstawa poza rampą. Jak już masz te kasztele to zastanowiłbym się na opancerzeniem lub stewą rufową.
    A w kasztelach salwa do bota już jest, więc dalej poszedłbym w Agwe, ewentualnie w ścieżce Legby bardzo przydatne są talenty do złota z botów i łupy ze skrzynek.

5. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Zrobienie prochownicy i sekstantu to koszt 515tys pereł x2 (w dni kaszteli 385750 x2) Do tego trzeba policzyć koszt slotów i ich podniesienia. Łączny koszt to minimum ok 1mln pereł.
    Możesz też zrobić Pokład działowy co da ci 12 armat do włożenia czyli wzrost ok 6% do tego co masz( to wymiennie z prochownicą która daje właśnie 6 % w zależności od tego ile slotów masz zamiar zakupić a to nie mało kosztuje.Żeby było wiadomo o co chodzi ,mam 3 sloty, w każdym kasztelu po jednym dla oszczędności i wymieniam dobudówki.Jeśli chcesz sekstant i prochownicę to musisz więcej wydać na kolejny slot a tak możesz zrobić sekstant i pokład działowy i oba mieć aktywne.)
    Ale armat na statku możesz mieć np 10-15 za cenę od 600-9000 pereł i łącznie wydać 72tys za 15 slotów https://board-pl.seafight.com/threads/miejsce-na-rozbudowe-armaty.54737/
    co wybierasz?:D
    Jeśli masz 17 talentów i problem z kryształami :p to kilka talentów jeszcze jesteś w stanie zrobić kupując kryształ za perły na targu.Ja przynajmniej tak robiłem nie czekając na zbawienie (100kryształów to 30tys pereł da się jeszcze znieść a z rabacikiem za 8PLN jeszcze taniej:p)Ale te PLNy to warto dać jeśli masz zamiar wydać dużo pereł, im więcej tym więcej pereł ci zostanie:p
    No to tak najtaniej na już bo roboty chyba jeszcze masz co niemiara:DPowodzenia

Ostatnie edytowanie: 11 marca 2015
    MOD_Demoniczny lubi to.
  6. RexusYo!

Kemot mam kamyk 5,5 % do prawdopodobieństwa trafienia i 5 % z pergaminu panny. Kamień 15% szkód 12% z talentów do bota i strzelam z prochem gdzie w talentach tez wiedze alchemików mam na 5. Armatki wiekszosc 50f ale oprócz tego 30 60f na 1 lvl z eventu i 17 admiralskich. 2 % mam tez do salwy za poziom elity.

Zależy mi żeby zarabiac na botach strzelając z elitara a nie żeby miec wysoką salwę wieć chyba wolałbym jakieś procenty do salw niz dokupywanie armatek kolejnych. Nie mam potworka żadnego :(

7. OPUSZCZONE_PORTY

OPUSZCZONE_PORTY Aktywny autor

A SKAD masz taki wysoki kamien (15%)?

8. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Hmm chcesz zarabiać z bota strzelając z elitara? Hmm niech pomyślę :D do zwykłych botów wszyscy biją z pustaka.Do Sunbursta wszyscy biją z pustaka.Więc w twoim wypadku (15lvl)pozostaje Amaterasu ewentualnie eventowe jak jakiś event jest.Czy dobrze myślę?
    Z taką salwą jeszcze długo nie będziesz do przodu bijąc Amaterasu.(tylko jego poza eventami musisz bić z elitara)No chyba że zwykłe boty też masz zamiar bić z elitara , w końcu wolno ci tylko zarabiania w tym nie ma:eek:
    Coś mi się wydaje że ktoś tu sobie kupił to konto i nie ma wiele pojęcia nawet co pisze.
    Polecam dział dla początkujących;)
    Oczywiście bez urazy

9. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

z elitara to moze na admiralach mozesz wyjsc na 0 badz z lekim + polecam od adm calicos kiribati lucia i ten na samej gorze co jest

10. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Zobacz ile admirały mają hp a on nie ma z eiltara salwy 25tys więc nie zarobi na kulki które musi wystrzelać.Dokładnie tak jak na Amaterasu.Wiem bo sam to kilka dni temu przeszedlem:D a moja salwa jest "trochę" większa:D
    No ale to jego wybór:D

Ostatnie edytowanie: 11 marca 2015
  11. RexusYo!

Skórka z bokora łupacz czaszek ;)

12. podpowiedzi, wskazowki co do pytania udzielone, temat dawno nieaktywny - zamykam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.