Sugestie Co o tym sądzicie ? Ważne

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Damian26pl, 5 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Jak długo Bigpoint utrzyma Seafight twoim zdaniem ?

Ankieta zamknięta 5 listopada 2016.
  1. Do końca 2016 roku

10 głos(ów)
    22,7%
  2. Do końca 2017 roku

8 głos(ów)
    18,2%
  3. Do końca 2018 roku

5 głos(ów)
    11,4%
  4. Do końca 2019 roku

0 głos(ów)
    0,0%
  5. Do końca 2020 roku

21 głos(ów)
    47,7%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Damian26pl

Damian26pl Czeladnik forum

Powie mi ktoś ile mniej więcej ta gra może przetrwać o ile nie bigpoint .

Można się wypowiadać niżej po udzieleniu odpowiedzi w ankiecie .

Ja myślę że maks do końca 2016 roku przetrwa , gdyż uważam że Bigpoint popełnił błąd i to duży w tworzeniu regulaminu gry jak i systemu płatności , ponad to uważam że słabym punktem tej firmy jest sam suport który nie odnalazł się już od bardzo dawna w szeregach gry seafight .
    Moderatorzy , Cmowie jak i inni z suport kierują się regulaminem gry ale nie dobrem gracza , tak bardzo wzięli sobie na poważnie regulamin gry że zapomnieli czym jest dobro wzajemne mam tu na myśli sytuacje np. ban na chat gry gdzie osoba inwestująca w grę nie ma możliwości kontaktu z innymi bo napisała jedno jakieś nie koniecznie złe słowo aż przez 7 dni .
    Ta gra zeszła na psy tak mówią inni ja mówię że jest jeszcze niżej bo Pies ma swoje zasady bynajmniej .

Pozdrawiam

2. ★™General_Ratmus™★

★™General_Ratmus™★ Młodszy ekspert

A jak nie udzielę głosu w ankiecie to nie mogę pisać?:p

Cóz owe zasady są już od bardzo dawna i zostały zmienione tylko małe szczegóły, więc nie sądzę ze tak szybko upadnie syf:D z resztą BP sie juz sprzedało w większości to i nowy nabywca coś będzie chciał zarobić;P

3. Damian26pl

Ktoś zaznaczył do 2018 roku a w życiu ta gra do 2018 roku nie będzie a jeśli nawet to nie aktywna .Co do twojej wypowiedzi Ratmus nowy nabywca BP musiałby całkowicie zmienić zasady gry i system płatności żeby gra ożyła .

4. Errew

Errew Hrabia forum

do konca roku do bedzie dobrze... graczy mizernie malo jest coraz mniej mino polaczenia serwerow czasami odnosze wrazenie ze sam gram :D moze i dobrze bo sie dorobie ale jak zamkna gre na nic mi to bedzie. wszystko przez oszustow :D i seaboty ktore bezkarnie sobie plywaja moze dlatego ze teraz tam u gory walka o stolki jest dlatego tak sie dzieje i tak traktuja gracza

5. ★™General_Ratmus™★

Gra nie ożyje, jedynie co to będzie nadal wegetować własnie do 2018;P może dłużej, może krócej. Wróżami Maciejami nie jesteśmy, ale wiem ze to zależy jedynie od społeczności, od tego ile wytrzymają takie olewanie itd. Jedni płacą kupę kasy i zapewne dlatego tylko graja;P a inni jak i ja grają do przyjemności bez żadnych strat finansowych.

6. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

To, czy inwestujesz czy nie, zależy tylko od Ciebie. Każdy gracz jest traktowany jednakowo, jeśli zasłuży - ponosi karę niezależnie od tego ile wydał na grę. Przede wszystkim liczy się kultura wypowiedzi zarówno na czacie jak i na forum. Są zasady, których trzeba się trzymać i są one opisane w regulaminach. Wchodząc do gry - akceptujesz regulamin (o ile w ogóle go czytałeś). Piszesz, że jako CM nie kierujemy się dobrem gracza - to zależy od punktu widzenia. Jeden gracz dostaje karę za to, że obraził innego gracza, więc zawsze niezadowolony będzie ten, który obrażał. Co do kontaktu z innymi - masz inne możliwości - np. forum, ts. Kara jest karą, trzeba przyznać się do błędów i więcej ich nie popełniać.
    Pozdrawiam

Alferr i SMOD_CHRISTOFORO lubią to.
  7. Damian26pl

Ja jedynie kupiłem premke na rok i pakiet statków :p i więcej nie będę inwestować . A czy wegetować będzie nie wierz w to bo BP nie będzie dokładać do graczy a już mają coraz mniejszy przychód z tego co wywnioskowałem z ostatnich zmian w BP Portalu .

Ja też odnosze wrażenie że gram sam ale to akurat nie jest złe a gorsze jest to że nadal 20 poziom elity może zatopić 2 poziom miernoty nie ma blokad poziomych o czym pisałem już dawno temu :(

Mylisz się i to bardzo Panie :p

*/
    Post pod postem. Proszę używaj opcji edytuj.
    MOD_Tesla

Ostatnio edytowane przez moderatora: 5 kwietnia 2016
  8. Errew

Errew Hrabia forum

jak beda chcieli zlikwidowac syf niech chociaz wypuszcza wersje do sciagniecia to sobie pogram sam bez netu :D

9. SCM_Spacja

Jak już, to jestem kobietą, nie każdy gracz jest mężczyzną ;):p Wskaż jeśli jesteś tak uprzejmy, w której kwestii się mylę?

10. Damian26pl

Haha teraz mnie rozwaliłeś , single player SeaFight ja nie mogę i najlepiej perły za free i Gangi topić co chwilę za złoto :D
    Powiem ci Errew to było by najlepsze co BP mógł by po tylu latach zrobić no może jeszcze jakieś DLC płatne np. statek mutant jakiś :p za 120 zł na rok :D

Pomyliłaś się w kwestii kar to nie tak że musisz karać bo taka masz funkcję czasem możesz przymknąć oko jak wiem że jest gracz taki jak ja np. nie chwaląc się :D to nie karam go a np. upominam .

Komuny już dawno nie ma koleżanko ...

11. ★™General_Ratmus™★

Pracuj tam a nie przyjemności:p:D

Ja pakiet statków i starczy;P
    Wpierw zapewne spróbują znów łączenia serwerów albo będą zamykać po kolei serwery te najmniej dochodowe, na temat tego można bardzo długo polemizować. Owszem olewają graczy i dbają o swoje portfele ale czy Wam to dziwne? Kazda firma ma taką politykę i nic nie trwa wiecznie;) będzie to będzie, a jak upadnie to nie będzie;P Oni swój cel już osiągnęli dawno temu i im wystarczy;)

Alferr lubi to.
  12. SCM_Spacja

Więc na to, że Ty obrażasz kogoś mam przymknąć oko, bo inwestujesz - czego sprawdzić w żaden sposób nie mogę. A co w odwrotnej sytuacji, kiedy ktoś obrazi Ciebie? I tym akcentem kończę dyskusję na ten temat ;) życzę miłej gry bez blokad czatu.
    Pozdrawiam

Pracuję, pracuję ;):p

SMOD_Leonardo lubi to.
  13. Damian26pl

Tyle że to się nazywa oszustwem bo jak się prowadzi działalność a to jest w pewnym sensie działalność i pobierają opłaty od ludzi a potem zamykają projekt to powinni oddać część wpłat :D wiem że rzadko ktoś oddaje a co dopiero ktoś wygrywa sprawę sądową z takimi firmami jak BP ale tutaj jakby wszyscy gracze którzy zostali tak potraktowani zebrali się w grupie i poszli by razem za ciosem to wierze że można by wiele wymusić na firmie BP bo wtedy jest więcej argumentów :)

/ Proszę o używanie opcji edytuj :)
    MOD_Nathaniel

14. ★™General_Ratmus™★

w jakim świecie Ty żyjesz? każda większa firma robi jakieś przekręty, bo w tych czasach bez kombinowania to sie nie dorobisz niczego, a w szczególności takiej kasy jak oni w tak krótkim czasie.

15. Damian26pl

Niby tak :D ale wiesz ja mimo wszystko jestem prostym graczem i dla mnie gra to gra a zarobek to zarobek . Nie każda firma prowadząca grę jest tak niekompetentna jak BP . :p

16. ★™General_Ratmus™★

Głównie firmy niemieckie mają taki problem jak BP, i to zaobserwowałem nie tylko tutaj.

17. Duszek

Duszek Aktywny autor

Powiem tak gra długo nie wytrzyma, ponieważ rankingi są już zbyt duże w PD i inne, żeby nowi gracze w nich walczyli.... nie ma nowych serwerów łaczą stare xD
    Żeby zbudować statek trzeba wydać bardzo dużo pieniędzy.

PS . najważniejsze Bp nie prowadzi polityki banowania, graczy którzy używają botów, skryptów etc. po prostu, Ci co wydają kasę to pływają na okrągło, lipa co sprowadza się do uciekania z tej gry graczy uczciwych i wybierania przez nich innych gier przyjaznych takim graczom xD :p

18. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

Nie pasuje ci gra albo firma to nie graj i tyle w temacie :p
    Nikt cię tu na siłę nie trzyma :p sam decydujesz o tym czy grasz i sam decydujesz czy inwestujesz kasę ;)
    I tak jak napisala CMka chyba faktycznie zaakceptowales ten regulamin przed przeczytaniem :p
    A to czy gra przetrwa to i tak nie twój problem bo jak im się nie bedzie opłacać to zamkną i nie pomogą tu żadne ankiety na forum :p

p.s. wypowiedzialem sie nie oddając głosu w ankiecie ;) jednak się dało :p

19. Damian26pl

[...]

*/
    Proszę zmienić ton wypowiedzi. Ostrzegam po raz ostatni następny taki wpis może zakończyć się banem.
    MOD_Tesla

20. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

To raczej ty sie zastanów co wypisujesz w tych swoich pomysłach o_O
    Nie podoba się to tak jak ci napisałem nikt cię w grze na siłe nie trzyma ;) i chyba jednak odpowiedniejsza dla ciebie jest farmerama :p

p.s. gdzie są moderatorzy na tym forum o_O zaspali o_O

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.