Czarny Proch i % z pergaminu.

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Raksha, 13 lutego 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Raksha

Raksha Czeladnik forum

Witam.

Nie wiem czy tylko u mnie, czy takze u innych, ale zaobserwowalem zle naliczanie procentow do czarnego prochu ..

Salwe bez prochu mam 6782, a z prochem 8128 co daje okolo 20 %.

Dodam ze mam w talentach proch 5/5, a podane wartosci sa maksymalnymi z lufami i celnoscia, wiec sa to stale.

Czy to jest celowe ciche zmniejszanie, czy blad.

Jezeli mozecie wklejajcie swoje wyniki.

W sumie to takze dotyczy % z pergaminow, nie mialem i dostalem 5% zmiany nie widac,
    potem za raka 7% i tez nic.

Jak ktos nie mial na 100 % procentow z perga, a ostatnio dostal nie widzac roznicy niech pisze w tym temacie, bo to cos lipa zawiewa ..

Ostatnie edytowanie: 13 lutego 2014
  2. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

procenty do salwy się sumują i działają na podstawową salwę czyli wartość bez żadnych dodatkowych %.
    ile masz armat i jakich i w sumie ile % do salwy? przy 100% celności będzie łatwo policzyć

3. Raksha

Raksha Czeladnik forum

Nie wiem jaki ma zwiazek jakie i ile mam armat ? Podalem, ze mam stala salwe, czyli celnosc 107 % (Armata 75, kanonier 5, kasztele 6, talenty 6, towarzysz 5, lufy 10), bo wczesniej 103 % nie zapewnialo stalej salwy (dziwne 103 nie zapewnia 100 procent celnosci ?)

Ale nie o tym, ja nie licze poprawnosci salwy, bo o to juz kiedys na starym forum sahen toczyl boje i faktycznie cos zmieniono w tamtym czasie o niczym nie informujac.
    Zreszta BP nie podalo wzoru na liczenie salwy, pozostawiajac sobie dowolnosc manipulacji, gdy dokupimy kolejne dodatki, a salwa sobie zmaleje (hehehehe).

Moja salwa jak pisalem wyzej wynosi 6782 (bez prochu) *25 % (proch) powinna wynosic 8477, ale niestety z prochem dostaje 8182.

Pytanie dlaczego ?
    Kto ta wartosc i w jakim celu zmniejszyl ?

Gracze dokupuja sobie rozne dodatki, nie po to by kupic, a podnosic salwe, czyli wiecej zarobic perel np na szturmowych, a tu taki "kwiatek" ?

To samo dotyczy procentow za pergamin, zrobilem panne => 5 %, a salwa bez zmian, nastepnie zrobilem raka => 7% i tez roznicy nie ma ?

Jako ciekawostke dodam, ze salwa z jednej armaty jest rozna !!!

Z admiralskiej bez prochu u mnie jest od 26 do 29.

To jest doskonaly dowod, ze cos zostalo zmienione na nasza niekorzysc, oczywiscie nie informujac nas o tym ..

Od zawsze salwa z jednej armaty byla stala, lub przy slabej celnosci bywalo pudlo, a teraz magicy z BP, doszli do wniosku, ze jedna kula moze trafic bardziej lub mniej ..

Ciekawe co jeszcze ciekawego zobacze badajac ta sprawe prochu i procentow za pergi ??

4. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

Temat celności armat był już wałkowany wielokrotnie, dodatkowe procenty nie dodają się do bazowej wartości 75% jedynie są procentem z 75, przykładowy kanonier nie dodaje 5% celności tylko zwiększa wartość bazową o 5%.

5. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

dodatkowo % z pergaminu dodaje do celności a nie do szkód czyli jak masz max - tzn oko Agwe, lufy itp to wiecej nie dostaniesz jak miałeś - beda takie same

6. Raksha

Raksha Czeladnik forum

Nie o to pytalem :), ale pewnie wyjasniles bym mial jasnosc :).
    Czyli podstawa 75 % tak ? teraz 75 * kanonier (5), *talenty (6), * kasztele(6), * towarzysz (5), * lufy (10) ?

To by sie zgadzalo, a z pewnoscia ostatnio wiele zmienoiono w obliczeniach i zapomnieli o tym dac info.

Ja dalej pytam, dlaczego czarny proch nie dodaje jak przez 5 lat 25 % do salwy bez prochu ?

Dlaczego procenty z perga nie dodaja nic do salwy ?

7. Raksha

Raksha Czeladnik forum

Od kiedy ta zmiana ? Gram od 5 lat i nagroda z pergaminu zawsze dodawala procent do salwy, a nie do celnosci, zreszta w opisach pergaminow jest jasno napisane 5 % lub 7 % szkod.

Idac twoim tropem, wlasnie skonczyly mi sie lufy co za sugestia 义†ŘØğДĿ†义 mnozac kolejne bonusy od bazowej wartosci 75 % i twoja podpowiedzia o dodadku z pergaminu do celnosci daje mi obecnie 99,41121 % celnosci, mam rozrzut 6200 do 6782. Jest to rozrzut na poziomie 92 % celnosci.
    75 (armata)*5(kononier)*6(kasztele)*6(talenty)*5(towrzysz)*7(pergamin)

Mimo wszystko jest to swinstwo, ciagle zmienay naliczania .. oczywiscie jezeli jest to prawda.

Dalej to nie wyjasnia dlaczego czarny proch nie dodaje 25 % jak przez kilka lat.

8. MOD_Kali

MOD_Kali Guest

Ostatnio został przedstawiony nowy sposób naliczania salwy, gdzie wszystko jest wyjaśnione jak obliczac salwe plus bonusy do niej.

Brak aktywności w temacie. Zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.