Czy warto kupic szaman voodoo?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Dartmoor[F00], 24 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dartmoor[F00]

Dartmoor[F00] Forumowy żółtodziób

Czołem.

Posiadam kajaka z bagatela 50 armatami voodoo do tego 120 armat 60 - funtowych poz. 3 wreszcie dopelnione 90 armatami admiralskimi. Niestety salwa z kul elitarnych jest bardzo slaba, posiadam szamana vooodoo poz. 1, czy warto inwestowac w szamana poz 3?
    Fajnie jakby mi ktos poradzil jak rozwijac statek.

Kasztele: Rampa 7/8, Sekstans 4/8, Prochownica 4/8.
    Talenty: Dodatkowa bron 50, Super salwa 25,

DZieki za pomoc,

Pozdrawiam

2. ρσмρєlιυѕz

ρσмρєlιυѕz Naśladowca mistrzów

jeśli chcesz na cokolwiek wydawać pieniądze to proponuję 3 rzeczy: Premkę i Ożebrowanie i Podwajacz
    Premium zatrzymuje Ci na koncie: żaglomistrza (żagle nie beda Ci się psuły i będziesz pływać normalnie), pokład hebanowy (+ 10 miejsc na armaty i +10 na belki/żebra/etc.), majtka kl 5 - tzw majtka lotnego...
    Ożebrowanie poz 4. ( w niższego poziomu nie warto moim zdaniem inwestować...) ożebrowanie daje Ci unik do botów , więcej HP i PV
    i jak nie masz salwy to podwajacz i zbieraj bony przez 7 dni, zapewniam - więcej perełek uzbierasz niż wybijesz z botów.
    Szaman na tym etapie gry jest zbędnym wydatkiem,
    Masz więcej pytań wal śmiało:)

3. Dartmoor[F00]

Dzieki za odpowiedz. W co inwestowac perly? Sa jakies dni talentow - gdzie mozna kupic je taniej? Czy warto wykupic do konca miejsca na armaty za perly i korony? Jakie kasztele dalej rozwijac?

4. ρσмρєlιυѕz

W co inwestować perły? W kasztele... Dni kaszteli już były....
    Przede wszystkim zrób rampę dla kul na 8 (Sloty i moduł) - będziesz szybciej strzelać, następnie proponuję ruszyć w kasztelu Rufowym Miejsca na armaty... Kolejne istotne to Prochownica (Kasztel Topowy), prędkość w dziobowym i rufowym.... I dalej Wzmocniony Kadłub (dziobowy) i Sekstans (Topowy)....
    Oczywiście w między czasie robisz lvl w górę, nie inwestujesz w armaty (na tym etapie)- można je zdobyć na "eventach" lub w misjach.
    Można też rozwijać sloty i rozbudowania za perły w między czasie :)
    a Talenty?
    W zestawieniu obrażeń proponuję zrobić Dodatkową Broń - tak żeby odblokowała Ci się ścieżka wyżej, następnie w Frontalny Atak - i aż do otwarcia Uderzenia Pyłu... Uderzenie Pyłu proponuję zrobic na MAX. Pozostałe również ale troszkę później...
    W zestawieniu obrony proponuję zacząć od Zmniejszenia Szkód i wrzucić je na jak najwyższy poziom...

W czymś jeszcze mogę służyć radą?
    Jak będziesz umiejętnie grać to te rzeczy o których piszę można zrobić w miesiąc...

5. Dartmoor[F00]

Dzieki za rozbudowana odpowiedz. Ponad 6 milionów pereł na same kasztele w miesiąc to dla mnie raczej niewykonalne:D. Udalo sie natomiast skonczyc rampe do tego talent szybkostrzelnosci na maksa - duzo dalo to dps. Mam takze full opcje z armat voodoo i teraz znowu musze zapytac o tego szamana. Te 30% ekstra obrazen wydaja sie bardzo kuszace. Prawdopodobienstwo trafienia dzieki klejnotom mam na poziomie 105%, chyba nie warto pakowac sie w dalsze wzmacnianie "hita" ? Wciaz otrzymuje dosyc duze obrazenia, chyba nastepnym krokiem bedzie rozwijanie kasztelu wzmocniony kadlub wraz z talentem na zmniejszenie szkod wlasnie - czuje, ze przyda sie to na eventach i na pergaminach.

6. ρσмρєlιυѕz

Tak - kolejny krok wzmocniony kadłub, proponuję też zainstalować na statku kamienie defensywne -> Unikanie szkód i prawdopodobieństwo uniku, tak samo na towarzyszu : unikanie szkód i prawd. uniku.

Szamana możesz kupić za perełki jak masz nadmiar;)

Powodzenia!

7. Dartmoor[F00]

Dzięki za odpowiedź. W międzyczasie znalazłem taki kalkulator: http://www.bigpoint.com/seafight/board/threads/damage-calculator-revised-for-new-cannons.175411/
    Może komuś się przyda.
    Co do szamana to całkiem udana inwestycja, może i regeneracja VP nie jest jakaś kosmiczna ale już zmiana w salwie amunicją elitarną moim zdaniem jest znaczna - przybyło ok 6k do salwy.
    Teraz zastanawiam się na kasztelami, mianowicie mam już: rampę 8/8, prochownice 4/8, sekstans 4/8, pokład działowy 4/8 i opancerzony kadłub 4/8.
    Robi się coraz drożej, a przyrost "DPS" / "redukcji DMG" nie jest tak duży jak przy rozwijaniu rampy na maksa.
    Czy warto pchać się w Laboratorium truciciela / Pożoga / Srogi Buchalter, czy lepiej inwestować w talenty - gdzie na chwilę obecną 1 talent = około 27k pereł (Mam już te lepsze talenty wymaksowane na redukcje DMG oraz redukcje czasu ładowania) ?
    Nie wiem co i jak odnośnie tych kaszteli dających obrażenia DoT - mało informacji i niestety kalkulator nie ma tego jeszcze wprowadzonego. Dzięki.

Życie udanego weekendu.

8. ρσмρєlιυѕz

proponuję zrobić prędkość w kasztelach rufowym i dziobowym :)
    w talentach przeładowanie i unikanie na full...
    co do obrażeń DoT w kasztelu o którym piszesz... będziesz miał salwę podstawową z rozświetlaka + 2 dodatkowe obrażenia ( 1 5 sec przerwy, 2...) wartość to ok 5 %
    Wzajemnie !:) Udanego weekendu:)

Ostatnie edytowanie: 17 sierpnia 2019
  9. MOD_BRUTUS

MOD_BRUTUS Guest

Masz jeszcze jakieś pytania tym temacie ? Czy można temat zamknąć ?

10. budziczekxd

budziczekxd Okazjonalny autor

jak najlepiej zdobywać perły i kryształy?

11. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Jest dużo możliwości takich jak: mapa szturmowa, pergaminy, eventy.

12. DJ_BLUE_MAGIC

DJ_BLUE_MAGIC Okazjonalny autor

Jak nie masz jako takiego kajaka to tylko zbieranie blyskotek i pergaminy, w inyym wypadku bedziesz dostawal od botow ewentowych po 200 k jednoczesnie zadajac mu obrazenia na poziomie - 80 % do tego co wystrzelasz :p. Ok mapy szturmowe dla kajakow cos mozna zarobic, ale ile to bedzie trwalo by nazbierac na podstawowe sprawy typu kasztele i talenty, nie chce reszty wymieniac by kolegi nie zniechcecac :).

13. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat nieaktywny, zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.