Dar mórz

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kemoT, 2 lutego 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kemoT

kemoT Książę forum

Przeglądałem sobie FAQ i natrafiłem na opis talentów i jeden z nich przykuł moją uwagę, chodzi o Dar mórz i w związku z tym mam kilka pytań odnośnie niego. Najpierw przytocze fragment z FAQ a potem przedstawie pytania.

To jest tekst z FAQ:

Co dokładnie się zwiększa, jeśli wyuczyłem się umiejętności „Dar mórz“?
    W zależności od przydzielonych tej umiejętności punktów talentu zwiększasz zawartość znalezionych na morzu rzeczy, czyli błyskotek, skrzyń ze skarbami i temu podobnych. Skrzynie ze skarbami zdobyte w walkach też się do tego zaliczają. Ich zawartość to np. złoto, dodatnie punkty życia, ujemne punkty życia, punkty doświadczenia, euro do Jackpota, punkty prędkości, dodatkowe Mojo, harpuny, płomień Tortuga, jak też perły. Dzięki umiejętności „Dar mórz” powielają się wszystkie te rzeczy oprócz pereł, powielaczy bankingu i ujemnych punktów życia. Nie powielają się też rzeczy znalezione na mapach bonusowych. Twój zysk pereł z błyskotek możesz powiększyć umiejętnością „Szczodrość Legby”.

Przykłady:
    Jeśli otrzymasz 1 dodatkowe Mojo, ale dzięki umiejętności przysługuje Ci większy procent Mojo (1 punkt talentu = 4 procent więcej), to liczy się tutaj kolejna pełna wartość. Oczywiście nie działa to w przypadku rzeczy, które możesz zbierać w liczbach z przecinkiem. Jeśli więc zbierzesz 1,25 euro do Jackpota i powinieneś dostać dzięki swojej wyuczonej umiejętności 25% więcej (przydzielone 5 punktów talentu), to otrzymasz 1,56 euro do Jackpota.

A teraz pytania:

- na czym polega podział na błyskotki, skrzynie ze skarbami, skrzynie zdobyte w walce
    -czy skrzynie ze skarbami to są skrzynie znalezione ma mapie morza, do których potrzby jest klucz bo nie zauważyłem żadnego większego zysku z tych skrzyń dzieki temu talentowi
    -co to są skrzynie zdobyte w walce? Czy chodzi tutaj o bony, które wypadają z botów eventowych?
    -czy skrzynie zdobyte w walce to również wraki?
    -z jednej strony pisze, że nie zwiększa zysku w perłach, a z drugiej właśnie przy skrzyniach zdobytych w walce pisze, że perły też zaliczają się do powiekszenia
    -czy powyższy FAQ jest aktualny, tzn pierwotnie ten talent maił swąkszac zyski ze skrzyń na klucz, ale potem BP zmieniło plany i nie poinformowało nas o tym

2. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

jezeli bedziesz mial podwajacz to bedziesz ze skrzynek dostawal np. dwa klucze, z blyskow po 3-4 mojo, na wraki niedziala :p

3. kemoT

kemoT Książę forum

Nie interesuje mnie podwajacz bo i tak nic tutaj nie kupuje ale jak już zacząłeś ten temat to chodziło ci o podwajacz do błyskotek czy podwajacz ze skrzyń? Z tego, że potem piszesz o mojo wnioskuję, że chodziło ci o podwajacz do błyskotek, a w takim razie jeżeli on działa na skrzynie z kluczami, to dlaczego nie działa na nie Dar mórz? przecież jest tam napisane: Jeśli otrzymasz 1 dodatkowe Mojo, ale dzięki umiejętności przysługuje Ci większy procent Mojo (1 punkt talentu = 4 procent więcej), to liczy się tutaj kolejna pełna wartość. Czyli bez tego podwajacza i skórki Spectare powinienem dostawać 2 klucze, a tak niestety nie jest.

4. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

no niestety bez podwajacza nieda 2x klucza. Teraz jakby sie przypatrzec wszystkim talentom i kasztelom, moznaby powiedziec , ze wiekszosc i tak niedziala :p

5. kemoT

kemoT Książę forum

Niestety nadal nie rozumiem o jakim podwajaczu mówisz. 2x klucze można dostać jak ma się skórkę Spectare.

6. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

Podwajacz z dzialu platnosci

7. kemoT

kemoT Książę forum

Czyli, że podwajacz do błyskotek działa również do skrzyń z kluczem? Skąd masz takie informacje? Pytam się ponieważ nigdy o tym nie słyszałem i niestety wydaje mi się to mało prawdopodobne, ponieważ ludzie cały czas by skrzynie zbierali, bo by się im to bardziej opłacało niz kupować kule na bazarze. Poza tym w opisie podwajacza jest napisane, że podwaja on jedynie zawartość błyskotek znalezionych na mapie morza.

Czy może się jakisś MOD wypowiedzieć w tej sprawie?

8. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

ze skrzyni nie dostaniesz dwoch kluczy bez spektry, troche dziwne te talenty, ale co zrobic, z darem morz najlepiej sie wychodzi przy podwajaczu, :D

Wszystko jest robione zebys zasilal dzial platnosci. Jak dlamnie to talenty mogliby sobie w buty wsadzic skoro niedzialaja nalezycie.

9. kemoT

kemoT Książę forum

A może, ktoś z MODów wypowiedział by się na ten temat?

Widzę, że coś niezbyt chętnie ludzie wypowiadają sie w moich tematach :( No ale jakiś MOD mógłby się wypowiedzieć na temat tych talentów, bo chyba powinni mieć ciut wieksza wiedzę na temat gry niż zwykli gracze, no chyba, że w SF jest już taki bałagan że wiele rzeczy nie jest już aktualnych i nikt nie raczył nas o tym poinformować o_O

Ostatnie edytowanie: 3 lutego 2014
  10. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

jakoś ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie ponieważ zawsze byłem przekonany że podwajacz działa na błyskotki a na skrzynie skórka Spectare tak jak jest w opisach talentów i skórki:) możliwe że to jakiś błąd w tłumaczeniu. jeżeli się czegoś dowiem to napisze tutaj

11. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Brak aktywności w temacie - zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.