"Dlaczego przestał(a)eś grać w Seafight?"

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ™LEGION™, 3 czerwca 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. =Karkus-X=

=Karkus-X= Wielki mistrz forum

pomysł tak średnio mi się podoba ale można by wprowadzić strefę z map 1 do np. 3 czy 4 z nieco słabszymi botami eventowymi ale tylko dla graczy na odpowiednio niskim poziomie... oczywiście nagrody też byłyby w takim razie proporcjonalne.

2. Fexar92

Fexar92 Czeladnik forum

Nie zbyt to przemyslane gdyz kazdy by kazdemu kradl boty. Niestety nie zrobia nic aby gracze nowi sie troszke podbudowali gdyz BP patrzy na kase PLN kto wyda wiecej jest kox i dostaje do tego bonusy , nie ma sprawiedliwosci , powinni slabsze nagrody dac wiekszym lvlom a slabszym lepsze takie jak , krysztaly , perly oraz armaty , lecz tego nie zrobia bo wola w lepszych graczy inwestowac bo sa juz zmuszeni aby grac , ten co wydal kase na ta gre watpie ze z dnia na dzien odpusci gre, za duzo wydal w jakas gre a BP tylko takich graczy szanuje reszte olewa z gory. W chwili obecnej jest tak , wydales kase ? Jestes KOX , nie wydales kasy odejdz bo i tak nie dojdziesz do tego co taki gracz co wydal hajs

3. =Karkus-X=

=Karkus-X= Wielki mistrz forum

w sumie masz trochę racji ale z ostatnim się nie zgodzę: ja nie kupuję nic w dziale płatności i nie jestem wcale najgorszym graczem... fakt, że idzie mi wolniej niż tym co rzucają gotówką ale jakoś daję radę utrzymać się na powierzchni :D

4. Fexar92

Fexar92 Czeladnik forum

Moze i wolniej ale nie zdobedziesz takich przedmiotow jak ci co placa. Powinni wlasnie zrobic tak ze ten co placi zdobywa szybciej dane przedmioty a ten co nie placi zdobywa je ale w wolniejszym stopniu np. mogli by wprowadzic licytacje gdzie nagrody byly by co 24 h , ale oczywiscie z przedmiotami nowymi nie dostepnymi w normalnej licytacji godzinowej. Nowa licytacja z nowymi przedmiotami ktore sa tylko za PLN tez powinny byc do zdobycia w grze , wprowadzaja nowe przedmoty lecz aby je zdobyc jestes zmuszony wydac kase PLN.

5. Roman52

Roman52 Mistrz forum

Gra ma swój specyficzny klimat, system oraz rozwiązania i trzeba się na razie z tym pogodzić. Wiadomo ,że grach online trzeba ładować kasę być dobrym, takie jest już życie. W innych grach są inne rozwiązania takie jak: po utworzeniu konta ochrona przed atakowaniem ze strony innych graczy na kilka dni, ograniczenia w atakowaniu, zadania codziennie, lepsze nagrody za logowanie. Dość często słyszałem takie porównania od nowych graczy ale również niektórzy twierdzą ,że bractwo nie wiele daje. Powiem ,że bractwo to podstawa pomaga zarabiać złoto, daję ochronę przed innymi graczami itp., to według mnie coś korzystnego dla nowych graczy. Co do porównań których część wymieniłem wyżej to stwierdzam ,że owszem coś powinno się zmienić. Kilka zmian pod nowych graczy + naprawa starych błędów i nowi gracze zaczną korzystniej patrzyć na grę a przez to pograją dłużej niż tydzień :D

6. Fexar92

Fexar92 Czeladnik forum

Jak mozna zauwazyc sa gry gdzie nie trzeba wydawac kasy aby zdobyc te same przedmioty co ci co wydali kase. Powinno byc to na zasadzie ze ten co wydal kase ma szybciej dany przedmiot , ale mozna go zdobyc bez wydawania PLN np. za pomoca licytacji czy tez na mapie morza w skrzynkach. BP dal majtka poz. 5 na 1 dzien i jesli nowy gracz zaczol grac to ma go na czas premki ale zeby go nie stracic zostaje zmuszony kupic premium. Do tego ten co wydal kase jest oceniany inaczej niz ten co nie wydal kasy, nie ma rownosci miedzy graczami. Jak napisales to Roman52 zacytuje "Wiadomo ,że grach online trzeba ładować kasę być dobrym" nie w kazda gre trzeba wydawac kase obecnie gram w inna gre i tam moge poprzez licytacje zdobyc wszystkie przedmioty jakie sa za gotowke a gra tez jest online wiec z tym sie nie zgodze. Oczywiscie licytacja nie jest tam co 1 h czy dobowa ale co 31 dni i sa dostepne tam lepsze przedmioty, ktore sa tylko na 1 miesiac. Mogli by i w seafight taka opcje wprowadzic ze raz na miesiac mozna zdobyc np. majtka poz 5 na 1 miesiac czy tez armaty voodu ktore wprowadzili takich przedmiotow jest kilkanasscie nei bede tu juz wymienial , poniewaz chyba wszyscy wiedza o co chodzi. Jest kilka takich gier nawet gry BP sa takie ze nie trzeba wydawac tej gotowki aby zdobyc przedmioty. Poki nie nastapia zmiany nie ma po co nowy gracz zaczynac tutaj gry.

7. Roman52

Roman52 Mistrz forum

Zmiany mogą być w stylu obniżymy ceny elitarnych armat i nawet jeśli by były niektóre po 1k pereł sztuka to i tak niektórzy powiedzą ,że drogo. Większość obecnych zmian to porostu łatwiejsze zdobycie czegoś np. armat elitarnych z wraków podczas eventów. Mam takie wrażenie ,że większość nowych domaga porządnych zmian.

8. Fexar92

Fexar92 Czeladnik forum

Roman52 zmiany sa bardzo potrzebne obnizenie cen armat , a po co ? jest dobrze jak jest , ale mogli by tez dodac nowych przedmiotow do licytacji dali graczom armaty voodu ale tylko za gotowke a czemu nie moga byc do zdobycia na morzu ? Kolejne 2 belki tak samo za gotowke. Nie lepiej zmienic armaty 50 F dac za zloto a 55 F na licytacje ? W niedziele co sa licytacje tam dac armaty 60 F lub tez admiralki ? 50 F sa duzo slabsze a ulatwily by gre nowym graczom zawsze to jakis postep by byl , jak pamietam byla mozliwosc wylicytowania designu na licytacji , dlaczego usuneli ? niech nowi gracze tez maja mozliwosc 1 skorki wylicytowac zawsze to jakis % do salwy im sie zwiekszy. Bledy pousuwac musza i to stanowczo bo jest ich coraz wiecej zamiast coraz mniej a jesli ktos napisze o 1 bledzie to go ignoruja. Aby zmiany zostaly wprowadzone to najlepiej stworzyc temat jakie bledy sa w grze i wypisywac je po kolei , a nastepnie przeslac do BP , nie wiem czy takowy temat istnieje czy tez nie ale pomocnicy forum oraz chatu w grze powinni sie postarac o to aby wspomoc graczy takowym pomyslem. Tyle odemnie. Jak sie gracze nie zorganizuja i nie polacza swoich sil to ta gra nigdy nie zostanie naprawiona aby czerpac z niej przyjemnosc. Pozdrawiam wszystkich graczy grajacych jeszcze w ta gre.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 czerwca 2014
  9. tjt4

tjt4 Forumowy żółtodziób

Fexar92, nie chcę być adwokatem diabła, ale nie masz całkowitej racji. Sam po przerwie zacząlem grać na kajaku właśnie podczas ósmych urodzin. Rzeczywiście pomyliłem event przedostatni z urodzinami ;) Ale i tak uważam, że trochę się zmieniło względem nowych graczy. Nie wiem od kiedy Ty grasz w tą grę, ale ja pamiętam jej początki. Było mniej kolorowo.
    Tak jak wspomniałem wcześniej śmieszy mnie początkowa ilość pereł, a także trwający już od 2? lat problem zbugowanego złota. Jak dla mnie licytacje w tym momencie, jak i waluta złota są bez sensu. Poza tym na przestrzeni czasu zmieniła się koncepcja mapy słonecznej. Pamiętam, że kiedy ją wprowadzono, rzeczywiście służyła słabszym graczom. Początkowo wszyscy słabsi robili lvl'e, żeby dotrzeć do mapy behemota i admirałów lucynek. Mocnych 15-tek było jak na lekarstwo ;) Aktualnie to się zmieniło.

10. Niestety taka jest prawda.. Brutalna ; /

11. wWp

wWp Okazjonalny autor

Dlaczego gracze przestają grać? Z trzech powodów:
    1. Z powodu arogancji obsługi BP, kompletnym ignorowaniu graczy i ich uzasadnionych obiekcji.
    Przykład: kicki i bany na czacie ogólnym za drobiazgi; za widzimisię moderatorów (np. za nazwanie termacha-czy jak mu tam termosikiem); bany za [*] na czacie ogólnym podczas uroczystości pogrzebowych graczy (można wręcz powiedzieć o odczłowieczeniu moderatora który to robi).
    2. Chciwości BP - nastawieniu na wyciągnięcie pieniędzy.
    Przykład: gdy ktoś kupił komandora za złotówki by mieć przewagę w grze, a teraz BP wprowadza tegoż każdemu na jeden dzień lub do końca premki, może czuć się wydutkany.
    3. Braku więzi między BP a graczami.
    Przykład: Gracz zgłasza nadużycie w grze (np. 'kajak' ma tyle złota że nie jest możliwe by posiadał taką ilość uczciwie) to otrzymuje odpowiedź: 'dziękujemy, sprawdzimy bla, bla, bla.' Nie ma informacji zwrotnej, czy zarzuty się potwierdziły i konto zostało zablokowane, czy nie potwierdziły się.

Powody wymieniłem w porządku przypadkowym.

Poprzednicy piszący o tym, że nowi gracze nie mają szansy na rozwój, wpisuje się w każde z tych trzech punktów.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 czerwca 2014
  12. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

2.4. Kolory.

Zabronione jest używanie koloru czerwonego (drugi pionowy pasek w palecie kolorów) i jego odcieni (posty, podpisy), ponieważ jest on zarezerwowany dla ekipy.
    Forum nie jest od tego typu zażaleń, jeżeli mają Panowie jakieś zastrzeżenia co do pracy Ekipy, proszę pisać do suportu, pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 czerwca 2014
  13. wWp

wWp Okazjonalny autor

ad. kolory - przepraszam; jednakowóż skoro to jest kolor zastrzeżony to można bo zablokować tak by użytkownicy nie mieli do tego dostępu.

ad. stanowisko Mod_mroza jest właśnie przykładem arogancji.

14. -=grzesiu1515=-

-=grzesiu1515=- Aktywny autor

poczytaj kolego najpierw regulamin ;) potem sie wypowiadaj i podwazaj postepowania MOD-ÓW ;)

15. wWp

wWp Okazjonalny autor

Dziękuję za zwrócenie uwagi. Fajnie byłoby gdyby zwracający czytał tekst ze zrozumieniem.

16. stworca

stworca Czeladnik forum

się wróciło po jakimś czasie, bo przed samym końcem na 11 lvl zmieniono system misji i musiałem od nowa (koszty), potem przez przypadek skasowałem sobie sam misję na mapie morza, po trzecie nie miałem czarnego smoka za staż od 2007 r, w ogóle nie miałem żadnego bo chyba coś przegapiłem; zresztą do sf wracam już po raz 6-7 i grałem na serwerach globalnych , azjatyckich, portugalskich, tureckich, rosyjskich, polskich po trochu a gram od 2008 r i zaczynałem grę na portugalskim - także do puli sf z mojej strony parę tysięcy złotówek trafiło

17. Cisza w temacie od dłuższego czasu, zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.