Dni łupieżców - opis

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika QxVvVxQ, 10 listopada 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. QxVvVxQ

QxVvVxQ Zaawansowany

Możliwy lup:
    Flota Łupieżcy:
    Perły (min. 3% obrażeń)
    Korony ( min. 3% obrazen)
    Perły, korony lub monety Yulong (min. 3% obrażeń)

Stary Łupieżca:
    Perły (min. 3% obrażeń)
    Korony ( min. 3% obrażeń)
    Monety Yulong (min. 3% obrażeń)

Czy to nie jest przypadkiem błąd? i nie powinno być na odwrót o_O

Flota Łupieżcy daje Perły lub Korony lub yulongi ... (dlatego ten opis wydaje się śmieszny a co najmniej wygląda na opis kogoś kto ma problemy z tym co 1 min temu mówił)

Natomiast Stary Łupieżca daje Perły i korony a także dodatkowo perły lub korony lub yulonga

Czy tylko ja jestem upośledzony i uważam że powinno być to inaczej sformułowane a przynajmniej zamienione opisy :eek:

2. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Ja uważam że jest ok :)

3. QxVvVxQ

QxVvVxQ Zaawansowany

Naprawdę ?? Ja uważam, że to błąd, w dodatku zobacz jak to logicznie "brzmi" ... :eek:
    No jak można tego nie wychwycić? :p nosz albo ja jestem ułom albo ta osoba która ten tekst zatwierdziła ( Może macie jakiś przestarzały tekst ... bo widzę,że się powtarza | może tłumacz zawalił...) :oops:
    Jeszcze raz ... logicznie :
    Flota łupieżcy: daje >>>perły lub korony lub yulonga
    Piszecie :
    Flota Łupieżcy:
    Perły (min. 3% obrażeń)

czyli powinienem 2 razy nagrodę dostawać? :confused: [Już bardziej ten opis od floty do starego pasuje :p]

Na niemieckim forum wszystko git :p : https://board-de.seafight.com/threads/marodeur-jagd-event.91047/#post-592002

U angoli (Ja kto u angoli:p) : Nie dość, że to samo to jeszcze inne wartości przy starym(jakby im nie wystarczało, że inną stroną drogi jeżdżą :p) :D :
    • Crowns (damage share, min. 5%)
    To wygląda jak byście nieudolnie kopiowali od siebie ... co nieco zmieniając, aby nie wyszło, że ktoś od kogoś ściągał :D

Aż kusi sprawdzić co tam na tureckim czy ruskim :p
    ----------------------------------------------------------------------------Edited----
    No więc odwiedziłem tam tureckie i rosyjskie forum ... pooglądałem trochę piktogramów :p
    I wychodzi, że każda społeczność gra w inną gre :D
    Jednakże u nich wygląda to normalnie ... wnioskując po logice ... u nas jak pisałem wyżej nie koniecznie (u angoli zresztą to samo napisane co u nas) :p

Tureckie: https://board-tr.seafight.com/threads/yagmaci-guenue-etkinligi.91908/#post-542269
    z tego co wnioskuje z piktogramów ... to też jest poprawnie jednakże są inne wartości jeśli idzie o % zbitego HP (chyba w koronach i yulongach)

Rosyjskie: https://board-ru.seafight.com/threads/faq-dni-korsarov.2158/
    No tutaj z piktogramów i marnej znajomości rosyjskiego to chyba poszło kopiuj>wklej od floty do starego, ale chyba wszystko ok chociaż co do opisu starego to mam tam wątpliwości ... ale lepiej to wygląda niż u nas [Bardziej zrozumiale]
    ----------------------------------------------------------------------------Edited----
    Tu nie chodzi, o to, że nasze forum jest jakieś "gorsze" :p
    Po prostu ten jeden fragment sprawia, że aż oczy bolą i głowa ... i trzeba go po prostu poprawić bo jest nie logiczny ;)
    Najbardziej logiczny i przejrzysty jest chyba na niemiecki forum owy fragment(odnośnie nagród) ... wystarczy przetłumaczyć :rolleyes:

Ostatnie edytowanie: 10 listopada 2020
  4. BA_PP187

Dziękujemy za Twoje przemyślenia, niemniej jednak wszystko zgadza się z informacjami otrzymanymi od BP.

5. QxVvVxQ

QxVvVxQ Zaawansowany

Czyli jakby dostaliście tekst co ma być ... i nie macie na niego wpływu :( i trzeba się wyżej kontaktować? tak?
    Czyli do pt napisać?:confused: Da to coś?o_O
    Czy po prostu musi zostać tak jak jest nielogicznie i śmiesznie?

6. Zmunifikowany

Zmunifikowany Młodszy ekspert

QxVvVxQ Ziomuś zgadzam się z Tobą, ten tekst akurat nie ma sensu logicznego ale jak widać nasi moderatorzy forum słabi byli z polskiego.

Możliwy lup <-- (tu był 1 błąd .. jest lup zamiast łup, reszta na forum ma znaki polskie)
    Flota Łupieżcy:
    Perły (min. 3% obrażeń)
    To na serio brzmi jakbym maił dostać perły a oprócz tego korony lub yulongi. Dajcie tak samo jak u 'Stary Łupieżca' i będzie cacy :)

7. -Johny_Bravo-

-Johny_Bravo- Mieszkaniec forum

Nie przejmujcie się nic nie zmienią a dlaczego? Już wam tłumaczę ;)
    Po 1 do PT nie macie po co pisać bo tam odpiszę wam też ktoś z BA albo polskiej ekipy więc to samo macie na forum
    po 2 Jak BP napisze w FAQ "DUPA CYCKI" to oni to wklejają po prostu bo ponoć nie mogą zmienić w co nie wierzę ;) Bo czasami takie głupoty na forum były a zmieniane było pod koniec jakiegoś wydarzenia.
    po 3 Gorąco polecam zagraniczne fora gdzie jest wszystko o wiele lepiej opisane, szybciej i jest więcej info z niektórymi rzeczami nawet taka głupia rozpiska designów u nas wielu brakuje na liście a niektóre mają angielskie nazwy a w grze mamy polskie i sobie poszukaj co chcesz :p
    Tyle ode mnie w tej sprawie nie przejmujcie się bo szkoda waszego czasu i tak nie wygracie :D

8. BA_PP187

Temat nieaktywny - zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.