Dodanie punktu w regulaminie czatu

Temat na forum 'Uwagi na temat gry (skargi, opinie, pochwały)' rozpoczęty przez użytkownika Axiv, 24 listopada 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Axiv

Axiv Zaawansowany

Witam!
    Aktualnie w regulaminie widnieje podpunkt, który zakazuje podszywania się pod członków ekipy.
    Proponuje go nieco zaktualizować bądź dodać osobny, który będzie zabraniał także podszywania się pod inne osoby. Od jakiegoś czasu ktoś zakłada konta, które mają taki sam nick oraz tag bractwa jak inny gracz i wypisuje w nieswoim imieniu różne rzeczy, które mają w 99% charakter prowokacyjny.
    Nie mogę wstawić zrzutu ekranu, niemniej zostałem dzisiaj wielokrotnie obrażony przez gracza, który miał taki sam nick oraz tag jak naczelnik mojego bractwa. Gdyby nick gracza nie był poprzedzony id serwera to nie byłbym w stanie odróżnić prawdziwego gracza od jego podróbki. Ja wiem jak to zrobić i wiem, że takie sytuacje się już pojawiały, więc patrzę na dane wpisy nieco inaczej. Co innego jeżeli czyta to osoba, która na przykład pierwszy raz widzi nick tej osoby, bądź nie rozróżnia z jakiego serwera pochodzi. Wtedy w imieniu osoby pod która się podszywamy możemy napisać wszystko i narazić na niepotrzebne kłótnie.

Korzystając z okazji proszę sprawdzić zapis z czatu z dzisiejszego dnia z godziny około 16:50.

Roman52 lubi to.
  2. »σяρ|Dσkeя

»σяρ|Dσkeя Mieszkaniec forum

Nie wiem czy przypadkiem ostatni gracz, który się pod was podszywał nie był waszym znajomym bo styl pisowni i układania zdań był identyczny do waszego kolegi. Bardzo łatwo rozpoznać kto pisze na czacie bo każdy ma swój charakter pisowni, ale tak to pewnie. Przydałby się taki regulamin. Pozdrawiam

3. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

A kto niby i w jaki sposób ma weryfikować, który nick jest oryginalny, a który podrobiony? Będąc na konsoli nie widzę tagów bractw ani numerów serwera, więc jak sam widzisz nie mam możliwości weryfikacji. To, że ktoś loguje takie konto i obraża innych świadczy tylko i wyłącznie o nim, i o jego kulturze osobistej. Poza tym ta wojna między POL a PL jest dziecinna i śmieszna. Dorośli ludzie, a zachowują się jak przedszkolaki.
    W sprawie weryfikacji zapisu czatu proszę raportować bezpośrednio na czacie lub w temacie odwołań od blokad czatu napisać dokładnie, o którego gracza chodzi (ID)

BA_PP187 lubi to.