Dyskusja: Chłopcy Okrętowi

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika BA_Mr.Incredible, 30 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Jin_Kazama

Jin_Kazama Mieszkaniec forum

wedlug ciebie jest wszystko ok? bardzo latwo to sprawdzic bez stopera, zawsze bylo tak ze jedna salwa wpadala do bota a 2 byla wystrzelona (stojac na full zasiegu z ksiazkami) i nadal tak jest czyli kantuja nas na 1 sekunde, na ta chwile chlopcy daja okolo 25%

2. kemoT

kemoT Książę forum

To jak w końcu jest z tą salwą? Bo nie wydaje mi się żebym strzelał co 1,7 sek.

3. Jin_Kazama

albo chlopcy nie daja 40% albo rampa 2,5s :) gdzies oszukuja i tyle

4. OPUSZCZONE_PORTY

OPUSZCZONE_PORTY Aktywny autor

Dokładnie jak na razie to bujda, mierzona salwa ok 2.7 czyli po staremu. A pewnie to wprowadzą jakieś amulety na spowolnienie salwy zobaczycie.

5. ..Diego..[™±™]

..Diego..[™±™] Aktywny autor

normalna salwa 7s
    6 poziom rampy 2,5s
    40% szybciej przy chlopcach okretowych

obliczenia

7s - 2,5s = 4,5s
    4,5s*40% = 1,8s
    4,5s- 1,8s = 2,7s

salwa jest co 2,7s

6. kemoT

kemoT Książę forum

Tylko kiedyś jakiś MOD pisał, że przy obliczaniu salwy najpierw działają niewolnicy, a potem kasztele, czyli 7*0,6-1,5=2,7 po staremu i 7*0,6-2,5=1,7 po nowemu. Jeżeli wcześniej szybkość salwy wynosiła 2,7s to znaczy że właśnie niewolnicy działali najpierw. Jak widzę twoje obliczenia uzasadniają obecną salwę, co świadczy o tym że BP zmienił kolejność działania niewolników i kaszteli, albo po prostu jest błąd i tak się złożyło, ze przestawienie w obliczeniach kolejności daje owy wynik. Osobiście wolałbym zeby to drugie było prawdą :D Najlepiej jakby BP podał w jaki sposób jest szybkość salwy obliczana, tylko nie piszcie im że takie obliczenia mamy bo jeszcze uznają, że są one im na ręke i tak zostawią :p

PS. Co ile wyskakują wodni kupcy?

Ostatnie edytowanie: 7 października 2014
  7. Jin_Kazama

bylo na odwrót, czyli wychodzi na to ze zmienili kolejnosc to juz jest smieszne, dodamy 1 sekunde do rampy i beda sie cieszyc nikt nie zauwazy ze zmienimy system naliczania (jak to sie mowi "Mądry nie zauważy, a głupi pomyśli, że tak ma być")

8. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Wydaje mi się że gdzieś widziałem jakieś info o tym przeliczaniu ale szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Jak znajdę to się odezwę :)

I tak bym szukał i szukał a to w tym temacie na początku jest.
    Z tego co ja rozumiem jak i zapewne spora większość, stary system był przyczyną błędów i musieli to zmienić w taki właśnie sposób.
    Gdyby nie błędy, to jaki sens zmieniać to w taki sposób jak nie ma żadnej różnicy?

Ostatnio edytowane przez moderatora: 7 października 2014
  9. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze ;)

A mi się generalnie zmiana podoba, wielokrotnie był podnoszony temat nadmiernego wypadania niewolników z kotła (ponad 200 nie miało sensu), teraz nie ma już takiego problemu.
    Dodatkowym plusem jest to że w każdej chwili mogę sprawdzić do kiedy mam "niewolników " i przedłużyć ten okres, minusem oczywiście jest to że można ich kupić tylko za perełki.
    Tak sobie myślę czy nie przydał by się jakiś np Bosman który kupował by tych chłopców okrętowych automatycznie?

10. kemoT

kemoT Książę forum

Co ioe wyskakuja wodni kupcy? W FAQ pisza ze niespodziewanie. Tylko ze ja wczoaj stałem godzine w rogu i żaden sie nie pojawił, nie uważacie że jednak na godzine mógłby jakiś wyskoczyc?

11. rajjar

rajjar Zaawansowany

Godzinę to i tak nie długo ja na mapce 2/4 jakieś 3h pływania po skosie i bicia botów i kupca nie spotkałem.

12. Jin_Kazama

a oni wogole wyskakuja?:D

13. -KAROL-

-KAROL- Aktywny autor

Dobre pytanie. Gram od ponad miesiąca i w ogóle ich nie spotkałem.

14. Pojawiła się odpowiedź na wasze pytania:
    https://board-pl.seafight.com/threads/patch-day-ogloszenia.309/page-4#post-346090

Z tego wynika że pożądane NPC powinny pojawić się na mapach.
    Jeżeli w dalszym ciągu ich nie zauważycie zgłosimy problem gdzie trzeba :)

15. $_DG_$™87

$_DG_$™87 Zaawansowany

Statków handlowych na dole, jak nie było tak nie ma i czekam na naprawe LUNETY w kasztelach !!

16. -KAROL-

-KAROL- Aktywny autor

A jak już będziecie naprawiać te statki handlowe to również poprawcie nagrody za nie 30 zamienić na 50 chociaz:)o_O

17. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

No właśnie o tym nie pomyślałem że w kotle więcej ciekawych rzeczy będzie wpadało. jednak są jakieś korzyści tej zmiany :)
    Może niech zostawią teraz jak jest i naprawią coś innego :) Moim zdaniem obejdzie się bez takiego bosmana.

18. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

A tak na marginesie - kiedy dopiszą tych bezpłatnych ??

19. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Zostały one dopisane do wszystkich kont podczas wprowadzenia tej zmiany i chyba było to 14 sztuk. Starzy niewolnicy zostali usunięci.

20. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

No chyba nie do końca - kupiłem za perły 14 dniowych na początku ( bo był problem z dopisaniem) i tak ubywa im czasu ( juz jest 7) a jakby dopisali to mialbym na 21 dni, nie? Stąd moje pyt kiedy dopiszą na nast 14 dni czy tylko ja mam ten problem?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.