Dyskusje - Konkurs Rysunkowy 2015

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika MOD_Mikser, 16 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

drugie najlepsze ale marne szanse na wygrana

2. Dokładnie;) wolałbym podwajacz nawet na 2 miechy niż tego odmrażaka xDDD

3. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

powiem tak.. lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu :p

4. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Dawać dawać :D Naprawdę nie spodziewałem się że będzie tylu chętnych :D

5. Cezary.1992

ja tez nie hehe a niby pusto wszedzie glucho wszedzie :)

6. kamil.2[ZSB]^USS fajny rysunek.;] Powiedz mi jeśli to nie problem jakiej techniki użyłeś do uzyskania przejść z kolorów ciepłych w zimne bez widocznych różnic w odcieniach poszczególnych kolorów kredek? Jak to mówią liznąłem troche plastyki pozaszkolnej ale czegoś takiego nie widziałem. ;]

7. Cezary.1992

a to nie farbami zrobione

8. Na pewno nie farbami.. nie dałby się zrobić białych owalnych kropek.. są za równe i za bardzo wymieszane z innymi elementami.. Ciężko uzyskać taki efekt (RYSUJĄC) mając ograniczenia co do pracy.
    "1. Narysuj własnoręcznie..." są ludzie zdolni i zdolniejsi a ja lubie pogłębiać swoją wiedzę i jestem ciekawy odpowiedzi Kamila;)

9. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

1. Narysuj własnoręcznie dowolny przedmiot z gry Seafight, może to być design, członek załogi a nawet dowolny rodzaj amunicji! Dodatkowo do swojego dzieła należy dopisać w dowolnym miejscu napis ,,Seafight".
    Bez napisu ani rusz ^^
    10. W zgłoszeniu należy umieścić pracę, swój nick z gry oraz ID i serwer.

10. Na moje plastyczne oko, praca została wykonana pastelami olejnymi. ;)
    By uzyskać taki efekt należy poszczególne barwy cieniować i nakładać na siebie w zależności od pożądanego efektu odpowiednio dociskając (mniej lub bardziej, nawet rozmazując). I wtedy jest to "przejście" o którym piszesz.. :p
    Podobnie jak z ołówkiem, tylko tutaj kolor na kolor. :oops:

Próbka poniżej. :cool: Hehe :D

11. Leonardo, broń Boże żebym chciał podważać autentyczność tego obrazka.. Fakt nie spotkałem się z pastelami bo jakoś nie byłem do tego przekonany nigdy. Osobiste upodobania były w kierunku szkiców i rysunków 3D i to pare latek temu zajmowało mi czas. Napisałem tylko, że się z niczym podobnym nie spotkałem i to tyle, nie mi to oceniać tylko X osobom z Teamu.;) Zawsze są 3 nagrody i może uda się załapać;)

Jeszcze jedna kwestia.. Skoro masz pojęcie o pastelach może wiesz jak uzyskać efekt pustych "krope" tak jakby je po prostu wyciąć.. Mam pewien pomysł odnośnie pracy zaliczeniowej dla koleżanki i to mogłoby mi się przydać.;]

PS scal wypowiedzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 24 czerwca 2015
  12. Nie pomyślałem nawet, że miałbyś coś podważać. Zaciekawiło Cię to, zapytałeś, a ja odpowiedziałem ze.. swojego doświadczenia. :p

PS. Ja rysunków 3D nigdy nie robiłem choć ciekawiło mnie to nawet. Bardziej szkic, portrety. ;)

13. kropek miało być;\

Do twarzy nigdy nie miałem ręki.;/ Zawsze jakoś to nie tak wyglądało choć na pierwszy rzut oka było w porządku.. Całkiem nieźle sobie radziłem z martwą naturą (krajobrazy itd) i troche właśnie te 3D. Potem zabrakło czasu na zabawe a bez ćwiczeń człowiek traci wyczucie i rysunki nie są już takie same. Poza tym trzeba mieć odpowiedni sprzęt;) nie zwykły ołówek za 50 gr tylko cały zestaw o różnej grubości, odpowiednie światło itd;p Fajnie było się troche rozerwać rysując na szybko tę łajbę (jakby ktoś nie poznał to miała wyjśc 6 elita, ta stara i zapomniana a przeze mnie bardzo lubiana)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 24 czerwca 2015
  14. Nie wiem które kropki masz na myśli(?), ale to białe to po prostu niedociągnięcia kredką. :D

Zwykły ołówek nie, ale kilka różnej miękkości - 2, 6 i 8B wystarczy, to parę złotych. Takimi zawsze rysowałem, choć ostatnio przerzuciłem się na ołówki grafitowe i papier lepszej jakości. Mała różnica jest, ale też liczą się umiejętnośći, bo sprzęt to nie wszystko. :) We wszystkich dziedzinach, hahah. :D:p

15. Heh.. zgadza się..Sprzęt to nie wszystko, trzeba wiedzieć jak go dobrze użyć. Nie sztuka jest mieć Ferrari jak się nie umie jeździć;] Tak jak mówiłem, nie znam się na pastelach choć troche dużo i w dziwnych miejscach ten "niedociągnięcia" no ale może tak ma być ;)
    Ja zawsze lubiłem używać twardego papieru takiego matowego, podobnego jak czasem dyplomy w szkołach dają, nie biały a lekko przyciemniony.. Rysowanie w moim przypadku to hobby i zabijanie czasu w latach szkolnych, teraz coś naskrobie jak komuś potrzebne w sąsiedztwie;]
    Następnym razem jak będzie konkurs to się bardziej postaram;]

16. Ja baaaardzo długi czas, praktycznie od zawsze używałem ksero. :eek:
    Jednak jest ta różnica. Tak jak piszesz, przyciemniony, podchodzący pod techniczny, ale pośrednio. :D
    Też rysuję hobbystycznie, choć kilka zamówień już było. :p
    Jeśli chciałbyś jeszcze na ten temat pogadać to odezwij się w moim temacie, by tutaj nie offtopować już wątku konkursowego. ;)

17. kamil.2^turbo15[ZSB]

kamil.2^turbo15[ZSB] Okazjonalny autor

Przepraszam ostatnio troche mniej gram sesja te sprawy dopiero teraz przeczytałem pytanie do mnie :) ale jak widać nie muszę już odpowiadać ponieważ SMOD_Leonard jest obeznany w temacie :)

SMOD_Leonardo lubi to.
  18. MazoDebi[GK]

MazoDebi[GK] Czeladnik forum

Kamilku podejmy się wyzwania i niedlugo coś wrzuce :)

19. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Przypominam że prace można zgłaszać do wtorku do godziny 00;00 :)
    Po tym czasie temat zostanie zamknięty.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 28 czerwca 2015
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.