Exploit - Mapy bonusowe

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Agresja, 26 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Zastanów się co Piszesz, temat nie został usunięty tylko powielony, tak więc został zamknięty. Wszelkie uwagi co do mojej osoby proszę wysyłać do suportu, posty mają być związane z tym tematem, pozdrawiam.

2. -υикт-1

-υикт-1 Mieszkaniec forum

znam bardzo duzo osob ktore z explolity czy co stakiego korzystaja i do tej pory graja i sie smieja ze nie potrafi bp tego naprawic

3. RED_B

RED_B Czeladnik forum

Takie akcje jak banowanie kont powinny być transparentne i przejrzyste. Powinna być opublikowana lista zbanowanych kont. Ciśnienie by wtedy opadło bo wiadomo by było ze coś się dzieje, a i ku przestrodze dla innych. Nie rozumiem dlaczego nie ma takich list.
    Wisi lista, ten i ten zbanowany za to czy tamto i spokój w temacie , nikt nie pisze że BP ma to gdzieś i że nasi nic nie robią. Przecież to takie proste... Za jakiś czas gracze zaczną schodzić z tego świata na wrzody żołądka lub wylądują w psychiatryku... Ratujcie ich...

4. kulki2

kulki2 Czeladnik forum

RED_B co do twojego zdania o publikowaniu listy zbanowanych graczy. Jestem za BP powinien stowrzyc temat gdzie takie osoby by na niej sie znajdowaly tzw "Lista Szula". I aby BP zamieszczalo co dalej z tymi osobami sie stanie oraz jakia kara ich dosiegla. Lecz to nie przejdzie poniewaz Bp ukrywa swoich graczy jakby mieli zamiast Nicku w grze imie i nazwisko , brakuje jeszcze adresu zamieszkania w ktorym przebywa.
    Co do Ciebie MOD MRÓZ co mi z tego iz napisze na Ciebie ? Nic mi to nie da gdyz kazda wiadomosc jaka kazdy gracz wysyla czytacie miedzy soba. A taka informacja powinna byc poufna, dlaczego ? Poniewaz gracie tak samo jak inni na roznych serverach a nieraz na tych samych i jestescie w bractwach sojusznikow lub tez wrogow. Jeśli tak nie jest dlaczego gracze korzystajace z boniarek na sloneczku nei zostali ukarani mieliscie dowody i co ? Po wyslaniu filmiku sprawa ucichla a wy sie pochowaliscie jak myszy pod miotla. A gracze do dzis uzywaja programow na sloneczku. Gdzie BP poczynilo wtedy kroki ? Policzcie sobie jesli gracz przez 1 miesiac lata 24/7 na sloneczku zgadnijcie ile moze zarobic perel ? Duzo ? A co powiecie jesli gracze lataja tam do 6 miesiacy ? To przeciez nie jest na korzysc BP a konta do dzis plywaja po morzu pod innymi nickami. 2 sytuacja jak wyjasnicie iz gracz posiadajacy 20 poziom znalazl sie na mapie slonecznej ? wytwor wyobrazni ? Filmik zostal przez was wywalony w kosz bo po co wysylac jak polowa servera zostanie zbanowana. Przeciez stracicie na tym a piszecie o uczciwej grze. Nie osmieszajcie sie coraz bardziej. Co juz ci podpadlem ze mnie sledzisz na forum ? A sobie sledz. W tym supporcie zamiast sie postawic bp to da wam jakas nagrode a wy jak te myszy lapiecie ser i sie cieszycie z tego. Moze tak nie jest ? Piszecie jedno a robicie 2 aby cala sprawe jak najszybciej zalagodzic. I uspokoic graczy. Tak samo bylo z exploitem puki nie napisalem nic na forum cisza ale jak sie to roznioslo to juz byla wielka panika i po 1 h nagle cudem pojawila sie informacja o exploicie gdzie na inych forach dalo sie ja ujawnic wczesniej. Moze nie jestescie wstanie pracowac na forum skoro nie nadazacie z informacjami powinniscie z tej opcji zrezygnowac. Pozdrawiam

5. -KAROL-

-KAROL- Aktywny autor

Aż miło sie czytało.

-Nail- i SMOD_Mróz lubią to.
  6. UFO192

UFO192 Forumowy żółtodziób

Według mnie to oświadczenie o blokadzie stałej kont to po prostu krzyk rozpaczy ze strony twórców. De facto nie są wystarczająco dobrzy, aby napisać skrypt, który automatycznie zbanuje konta na których dodawane były mapy za pomocą fiddlera. A nawet jeśli to zrobią to znając "uzdolnioncyh" programistów w wykonaniu BugPointa z 10% do 20% kont dostanie tego bana rykoszetem. Ostatnim razem grałem w 2009 roku w syfa i praktycznie było 0 bugów (pojawił się tylko na szrapnele, ale o tym wiedziała garstka). Obecnie to wygląda jak eldorado z tego co czytam ciekawostki na temat syfa co 5 miesięcy... Teraz z tego co widzę raczej nie kupuje nikt już pereł tylko je "farmi". Ludzie (chyba) kupują tylko jakieś pokłady hebanowe/słoniowe, skrzynki bokora, majtka 5 poziomu i tym podobne rzeczy, których nie da się zdobyć za nić innego niż twardą gotówkę.

7. TWARDY

TWARDY Forumowy żółtodziób

Zgadzam się z tobą i jak ty od tamtego czasu nie gram i aby było śmieszniej to jeden z graczy przejął moje konto pisząc do suportu a suport nie sprawdzał kto z nazwiska i imienia robił przelewy (ale to nieważne bo i tak nie gram)
    Całe szczęście że skończyłem wtedy, bo teraz to sama kasa nie wystarczy.
    Chcąc dorównać bociarzom i bugowcom ładujesz pieniądze ale że to nie wystarczy więc bugujesz, po czym jakimś cudem zostaniesz zbanowany i nie masz nic.
    Wniosek nasuwa się sam - nie ma sensu w to grać
    Zresztą teraz rozpocząć grę to trzeba mieć coś nie tak z głową, bo taki 20sto latek co zacznie grę uczciwie to może osiągnie coś mając 40 lat ale bedzie w samych skarpetach bo kase wyda na BP

a kont nie poblokują, bo gry dobrze zrobić już nie mogą to co mówić o skrypcie.
    Co do informacji o zbanowanych kontach jest to świetna myśl lecz nie realna bo nie banują

8. UFO192

Exploit nie działa już od paru dni, ale konto na którym zrobiłem 900 panienek nadal stoi i ma się dobrze :p Jednak tak jak było wspomniane, nie są w stanie skontrolować tego kto używał tego buga. Jedynym sposobem na dostanie bana za mapy bonusowe jest chwalenie się tym innym albo wystukanie kilkuset panienek w krótkim czasie. Jak sprawa ucichnie to wrócę do tamtego konta. Pergaminy będę robił botem na mapy bonusowe, a strzelał będę pustakiem, który został kupiony zbugowanym złotem.... A i będę używał admiralskich, które zbugowałem dawno temu.

9. Władca|Mórz

Władca|Mórz Okazjonalny autor

Na chwile obecną informatycy sa bezradni , ostatnio widzialem jak gracz plywal na programie na 2/3 i zbieral bony topilem go i topilem i sie nie bronił. Musimy czekać na nowe anty programy przeciwko nieuczciwym graczom.
    Bigpoint na pewno kiedyś coś zrobi ale kiedy informatyka pójdzie o krok dalej ? Tego nie wiemy. To co ma sztuczną inteligencje zawsze da sie zepsuć lub oszukać. Dziwimy sie ze boty działają i sa niewykrywalne, ludzie potrafią wlamac się do NASA to seafight nie przerobia?
    :)

Ostatnie edytowanie: 13 stycznia 2015
  10. Errew

Errew Hrabia forum

grrr prowokacja tacy ti maja dobrze zbugowane koksy niech ich ...cegla trafi

11. Ziomuś

Ziomuś Forumowy żółtodziób

Dużo graczy zostało zbanowanych za kulki ktoś wie ?

12. Władca|Mórz

Władca|Mórz Okazjonalny autor

Niewiadomo dokładnie, podobno poleciało kilka.
    Ma wejść jakiś nowy system banowania, to prawda?

13. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

Władca|Mórz lubi to.
  14. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

No właśnie, tutaj nigdy nic nie wiadomo albo jest trochę informacji.
    W innych grach mają wypracowane standardy gdzie wszystko wiadomo, może BP powinno uczyć się od lepszych?
    Link który podaje nie ma na celu reklamowania innej gry, ma pokazać jedynie że funkcjonują (z powodzeniem) rozwiązania gdzie wszystko jest transparentne i podane do wiadomości całej społeczności gry, wiadomo kiedy, kto, komu, do kiedy i za co dał bana, proszę:
    xxxxxxxxxxxx
    Zupełnie inne jest podejście do ekipy bo widać że coś robią, zwróćcie też uwagę że nie ma banów za używanie programów i to nie dla tego że ich nie wykrywają tylko odwrotnie wykrywalność jest ogromna i strach nie pozwala na programach grać.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 stycznia 2015
  15. RED_B

RED_B Czeladnik forum

No i tak powinno być jak na O.... . A tu to podobno 100 graczy dostało bana ale kto to nie wiadomo.. Pewnie zbanowali tych co już nie grają po kilka lat) Suma się zgadza, sztuka jest sztuka. A gracze płacący w PLN dalej grają bo nie zabija się kury znoszącej złote jajka.

16. spaede.GIT

spaede.GIT Stary wyjadacz

za kulki wiem o 3 co dostało(prawa strona) a o tym żeby było jak na oga igi jestem za niech społeczność wie kto i za co ma

-Nail- lubi to.
  17. Agresja

Agresja Ekspert forum

Dobry temat założyłem może dopiszecie z 1 000 000 pereł do konta albo parę skrzyń bokora :)

18. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

Rozumiem, że nie wstawiłeś tego dla reklamy ale jednak jest to inna gra, nie należąca do BP więc link kasuję.
    Na przyszłość nie wstawiaj proszę takich linków.

Każdy uczy się całe życie, więc może i BP czegoś z czasem się nauczy.
    Nie możemy podawać kto, kiedy i za co dostał bana bo nie mamy na to zgody.

Władca|Mórz lubi to.
  19. UFO192

W seafight nie będzie już nigdy lepiej. Gra się regularnie stacza coraz bardziej na dno. Nawet to, że dali darmową naprawę nie odwróciło trendu. W seafight jest coraz mniej graczy, praktycznie zero nowych twarzy. Czasami wracają tylko piraci, którzy wcześniej w to grali. Oczywiście nikt nie jest już na tyle głupi, aby budować statek od początku. Lepiej wydać kilka stówek i kupić przyzwoite na pewnym portalu aukcyjnym. Większość nowych przedmiotów nie jest do zdobycia z gry. Są dostępne tylko w dziale płatnośći i dają znaczną przewagę nad graczami nie płacącymi. Czego innego można było się spodziewać skoro w wywiadzie przeprowadzonym w 2011 prezes bugpointa Philip Reisberger jasno się wyraził nad modelem f2p ?

Tekst z 2011 roku z pewnej strony:

Otóż Bigpoint ma odbiegające od klasycznych, zdanie na temat sklepików Free To Play. Studio mówi wprost - jeżeli dasz do Sklepiku przedmioty typu kostiumy, czy inne, mało znaczące przedmioty, to nikt tego nie kupi.

"Jeżeli gracz płaci, musi otrzymać coś, co da mu przewagę, musi mieć coś eksluzywnego, musi czuć moc.//Bigpoint"

Z perspektywy czasu widać, że taka polityka rzeczywiście była prowadzona. Doprowadziła ona do stanu agonalnego seafight.
    Tym większy chichot losu jest taki, że ta gra F2P ( a tak naprawdę Free 2 win), która oferowała graczom czapki i kostiumy, które nie dawały ŻADNYCH BONUSÓW poza ładnym wyglądem miała przychody w 2013 roku 139 milionów dolarów. Jest to prawdopodobnie więcej niż wartość całej firmy bigpoint. Nawiasem mówiąc sam na tamtej grze zarobiłem z 3000zł sprzedając wirtualne czapki, słuchawki itp podobne rzeczy. Za zdobyte pieniądzę kupiłem sobie komputer :p.

Najpopularniejsza grą online w Polsce są chyba znane wszystkim czołgi. Wedlug mnie też mają ciekawie rozwiązany system mikropłatności (nie tak fenomenalny jak ta gra z czapkami, ale dużo lepszy od BP). Sam wydając na tamtą grę 150zł miesięcznie nie jestem jakoś lepszy, czy znacznie gorszy od ludzi, którzy wydają 0 zł czy 2000zł miesięcznie. Na forum tej gry można także pisać o grach konkurencji. Jest temat mający 290 stron o grze konkurencji, która jest o tej samej tematyce !! Żaden mod nawet nie myślał o zamykaniu tamtego tematu !!!! Widać, że konkurencji tamci się nie boją, bo mają dobry produkt. Marzenie ściętej głowy, że na forum syfa będzie to samo...

Swoją przygodę w grach multiplayer z systemami mikropłatności zaczynałem od seafight. Grałem potem jeszcze w kilka innych i nigdy nie spotkałem podobnie żle skonstruowanego systemu płatności (nie licząc innych gier typu darkorbit z tej samej stajni). W gruncie rzeczy seafight 2014/2015 to jest jedyny znany mi tytuł F2P, który jest jednocześnie w 100% Pay 2 win. Nic dziwnego więc, że ludzie za wszelką cenę próbują coś zbugować/dorobić.

Pamiętajmy, że na wspomagaczach wpadały największe nicki w historii seafighta....

20. Dużo jest w tym racji co Piszesz, jednak na tym forum jest inny regulamin, może tam można polecać/ reklamować inne gry - tu nie. I jeszcze jedno Piszesz że: "Pamiętajmy, że na wspomagaczach wpadały największe nicki w historii seafighta...." Tu się mylisz albo inaczej rozumiesz słowo "największe" Właśnie Ci co coś Sobą wnosili w Seafight nie mieli banów i nie mają. Oczywiście zdarza się że są wyjątkowe przypadki, ale promować tego i uznawać za normalność nie można, pozdrawiam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.