Jak rozwijać dalej konto?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Pinek[F00], 22 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Pinek[F00]

Pinek[F00] Forumowy żółtodziób

Poziom pirata 5
    Poziom elity prawie 19
    Talenty : 21 Ogun - Salwa do bota 5 . Proch 5
    Agwe - Tarcza 5
    Kasztele : Rampa 5/6 Prochownica 2/6 Sekstant 3/6 Stewa rufowa 2/6 Pokład działowy 2/6
    Armaty : po długich męczarniach doczekałem sie full admiralskich.
    Salwa z pustaka : 4.7-5.1 bez prochu

Co dalej robić? talenty? kasztele? zeby zwiekszyć salwe z pustaka?

2. Jakiś dobry potworek dla wyrównania salwy..

Porządnie rozwinięty kamień rubin do większej salwy, akwamaryn do unikania szkód, azuryt do szybszej repki żeby po topce móc sie szybciej wyrepać, i kamień lapis lazuli żeby mieć większą podstawę << to przyda się nie tylko do walki pvp ale i do bicia npc..

Kasztele( w takiej jak pisze rób na full): rampa,sekstans,prochownica,opancerzenie kadłuba,pokład działowy,strefa rufowa,miecz kilowy,narzędziarnia,złudzenie voodu,wzmocnione klejnoty,nasada amuletu.

Talenty:
    podstawa drzewka 3,1,1 ,
    Ogouna> przychylność nieba (1) ,przychylność Ogouna(5), wiedza alchemików(5)
    Agwe: ochrona niebios(1),tarcza agwe(4), zręczność agwe(4), oko myśliwego(1), oko agwe(5), przychylność agwe(1), moc kanoniera(5), później możesz uzupełnić na 5 poziom tarcze agwe i zręczność agwe
    I to masz 39 talentów i już powoli jest dobrze :)

3. Pinek[F00]

Pinek[F00] Forumowy żółtodziób

dziękuje za ładna rozpiske :)

pytanie z innej beczki, jak teraz sie kryształu dorobic? ze słoneczka perełki oszczędzam... to wszystko raczej przeznacze na kasztele.
    Czy moge liczyć na mapach od 1 do 5 na event zimowy? boty/błyski/kry ?

4. Shokaku

Shokaku Analityk forum

hehehe jest tylko jeden drobny szkopuł , duużyy worek pereł czyli wyskakuj z pieniążków albo zabieraj się ochoczo za zbieranie błysków, i kasztele do uzupełnienia no i kryształki , czyli masakra .Jak admiralki to były męczarnie to ..teraz się dowiesz co to prawdziwe męczarnie:)Nie no, żartuje powodzenia

5. Wiesz nie mogę Ci zapewnić że będzie opłacalny od 1 do 5 lvl, czy nawet na wiekszym poziomie..ale mogę wrzucić swoją uwagę taką, iż ostatnie eventy nie były takie złe..zeszłoroczny event zimowy też nie był zły więc kto wie może i ten będzie dla słabych kont:)

6. Kajak®®

Kajak®® Naśladowca mistrzów

konto napewno rozwiniesz ;)

7. Czy ktoś jeszcze ma pytania odnośnie rozwijania swojego stateczku? :)

8. [FOLLOW_THE_RABBIT]

[FOLLOW_THE_RABBIT] Czeladnik forum

Rampa 6/6, prochownica 6/6 sekstans 6/6 33 talenty w salwe do bota , 5/5 oko agwe, zasieg +1, 2 pokłady perłowe, 12% z designu, 2 pokłady ulepszone, mix armat 60, 55 i admiralskich. Co dalej? :)
    1.700.000 perełek na pokładzie

Ostatnie edytowanie: 7 grudnia 2014
  9. Osobiście zainwestowałbym w armaty i kupił admiralskie, aby nie mieszać ich z pozostałymi. Jedni wpierw inwestują w podstawy, a potem w dodatki, a drudzy na odwrót.

10. THC_KING

THC_KING Czeladnik forum

Mam pytanie bo posiadam statek ze 120 armatkami elitarnymi i skórką 15 % z bokora. Rampa na 1 poziomie jak dalej rozwijac konto wiem że armatki najpierw na początke trzeba na max uzupełnic tylko które kupować ?? teraz event i nie wiem czy brać 55 f za 60 pierników czy 60f za 120??

11. Jakie armaty posiadasz aktualnie na statku? Według mnie najlepiej jest inwestować w armaty admiralskie. Nie dość, że salwa z pustaka jest większa to jeszcze punkty PD i PE wpadają. Potem zrobić rampę na 6 poziom, dzięki temu szybciej będziesz strzelał.

12. THC_KING

THC_KING Czeladnik forum

A na jakie rzeczy wymienić pierniki skórki nie chce bo posiadam ;)

13. Zobacz na towarzyszy. Może będzie warto w jakiegoś zainwestować.

14. FiZyK

FiZyK Forumowy żółtodziób

No oki to towarzysz się przyda a armatki które brać jakby co te tańsze bo to mam dwie a tak to jedną ale lepszą. To które dwie słabsze czy jedną lepszą??

15. Zwróć uwagę, że armaty 60-funtowe bez ulepszania dają:
    Dla początkującego gracza, który głównie strzela z kul za złoto, nie będą one aż tak przydatne. Natomiast z kolei armaty 55-funtowe są gorsze od 60-funtowych, które będziesz pewnie robił w przyszłości. Jeśli pierniki będziesz chciał przeznaczać na armaty to już musisz podjąć decyzję sam. W każdym razie inwestuj w armaty admiralskie (z nich będziesz mógł zrobić armaty 60-f również).

16. [FOLLOW_THE_RABBIT]

Zrobiłem dzisiaj full admiralskich. Co dalej? Czekać na dni kaszteli i robić kasztele( mam rampe 6/6 sekstans 6/6, prochownice 6/6), jeżeli tak to w jakiej kolejności. Czy może lepiej najpierw uszlachetniać pokłady i wsadzić więcej armat i belek( mam zrobione już 2 )? Mam jeszcze 500k pereł.
    17.12 kupie towarzysza za pierniki i będę miał 105% do prawdopodobieństwa trafienia, a 24.12 design dający 14% do salwy.

17. Shokaku

Shokaku Analityk forum

105 %???:):):)

18. [FOLLOW_THE_RABBIT]

75% armaty, 5% kanonier, 6% oko agwe, 5% kasztel, 4% kamyczek, 10% towarzysz,

19. Jest to możliwe ale każdy punkt procentowy powyżej 100% już nic nie dodaje :p
    Przy celności 100% salwa jest stała.

To zależy od twoich potrzeb.
    jeżeli jak widzę masz już podstawowe, najważniejsze kasztele to ja bym wolał uszlachetnić pokłady albo zrobić talenty :) Wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz. W talentach warto zrobić salwę do bota 5/5.
    A jeżeli uszlachetnisz pokłady to trzeba je wyposażyć w belki i dodatkowe armaty co też zwiększa salwę :) Decyduj sam.

20. -Uśmiech-Szatana-

-Uśmiech-Szatana- Forumowy żółtodziób

a jak zwiększyć podstawę. Ludzie pływają z podstawą po 300-400 tys albo i więcej. ja mam ledwo 190 i już nie mam pomysłu jak ja zwiększyć. Mam klejnot 55, na dwóch pokładach belki, potworek 25 tys.
    podpowie coś ktoś? :) dzieki

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.