Jak się dorobic?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika HubcioHere, 10 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. HubcioHere

HubcioHere Forumowy żółtodziób

Witam, jestem nowy. Wylicytowałem elitę oraz poszukiwacza skarbów.
    Z pewnością czeka mnie długa droga na szczyt, ale mam jedno pytanko.
    Jak dorobić się pereł i armatek :) ? Jakieś porady dla początkującego?

2. *Armados*

*Armados* Czeladnik forum

Najlepiej to zbieraj błyski, rób pergaminy i bij admirały. Armaty można tez licytować ale niektórzy stawiają biliony złota wiec marne szanse (chyba ze w nocy). Jak bym był tobą to bym zrobił lvl 5 i trzymał się tego, robił pergi i bil admirała sinclare (300k hp duzo nie jest a zawsze wpadnie 700-900 pereł). Armaty wg mnie najlepiej 55tki, zasięg te same co admiralskie i 60tki i tańsze o 2500 (fakt, 60tki robią większy dmg). Pokłady to nie problem, bij kasę i postaw np 10 golda na pokład wygrasz na 90% bo większość graczy ma już full pokłady. Z perga panny będziesz miał 10k pereł czyli 1 armatkę elitarna. Panna łatwa, 10 fal mało hp i szybko boty bijesz i nie ma tych co cie na zasięg biorą. Jak jest event to bij wraczki czy cokolwiek opłacalne i powoli do przodu.
    Lub, wyciągnij kartę kredytowa, parę kliknięć i już masz fulla :p
    Powodzenia

3. dynia432

dynia432 Naśladowca mistrzów

hehe :) nie kupuj 55' to złom, kupuj tylko i wyłącznie admiralskie co z tego że droższe :) wybijasz elitę, z każdym ciosem pustaka.
    a co do reszty.... kilka lat gry zanim nazbierasz na talenty i kasztele na full xD zresztą elitkę do 27 lvl czyli 220 mln elp(coś takiego) też będziesz pustakiem dość długo wybijał :D

4. ☆Ewelina☆ツ38

☆Ewelina☆ツ38 Zaawansowany

bez kasy nic nie zrobisz chyba ze tylko chcesz denko zbierac lub grac kilka lat zeby byc srednia elita

5. HubcioHere

licze sie z tym ze w tej grze trzeba wydac kasiore.... ale co jest moim priorytetem?
    *Armados* napisał żeby bić admirały aby zgarnąć perły. Co wy poradzicie?

6. *Armados*

*Armados* Czeladnik forum

Priorytet to armatki, będziesz robił więcej dmg i lepszy zasięg dział.W miedzy czasie zrób pokłady bo to jest najłatwiejsze. Pergi, błyskotki i admirały to jest twój priorytet, na licytacji masz male szanse, znajdź bractwo to ci napewno pomogą w testach itp.

7. ¥αмαтø™

¥αмαтø™ Młodszy ekspert

Tak jak wcześniej wszyscy napisali. Zbierać błyskotki, oszczędzać perły na armaty najlepiej admiralskie. Jak się dorobisz armat to rób pergaminy a z pergaminów będziesz miał dużo pereł:) po uzbieraniu 2 baniek pereł z samych błyskotek będziesz miał jakieś 30k mojo, może mniej może więcej. Z uzbieranych mojo ułożysz może 100 pergów jak się uda :)

8. HubcioHere

9. jacck39

jacck39 Czeladnik forum

Koniecznie znajdź bractwo - to Ci pozwoli w pełni korzystać z akcji specjalnych, a do tego to już co wyżej błyskotki, armatki, pokłady talenty. Przyda się tez sporo cierpliwości i zdrowego podejścia do gry.

SMOD_Mróz lubi to.
  10. daragonmt5

daragonmt5 Aktywny autor

hehehe zagraj sb na testowym i zobaczysz ile trzeba miec zeby zrobic fulla a jeszcze na testowym bd musial perly bic bo 4mln ci nie starczy

11. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

no nie jest tak źle - ja w ciagu 1,5 roku od 0 prawie fula zrobilem ( mam full krysztalowe poklady na max, full admiralskich, full 60f - rozne poziomy, 42 talenty i 6 kaszteli na full plus po ostatnich eventach 1,6kk perel plus 30 pergów) wiec jest szansa cos osiagnac. Jedyna inwestycja to 1 x podwajacz. Dasz chłopie rade tylko dobry serwer musisz mieć. Ja gram na Ameryk glob 1 i nie żałuję :p

12. HubcioHere

bardzo dziękuje za wsparcie jacck39 i 义†ŘØğДĿ†义 gram na PL1 wylicytowałem juz elite, pokłady teraz zbieram troche błyskotki. Co jeszcze musze wylicytować?

jacck39 lubi to.
  13. daragonmt5

daragonmt5 Aktywny autor

poklady masz elitarne? jak tak to bierz sie za licytacje armat 50F

14. HubcioHere

z pokładami mi poszło bardzo łatwo 9999 i wszystkie weszły jak z rękawa w jednej godzinie :) 50F chyba są gorsze niz 55 i 60 chyba są jeszcze admiralskie i voodoo ? Potrzebuje perełek, troche zbieram błyskotek i jakos idzie do przodu. Lecz potrzebuje jakiegos jeszcze sposobu prócz błyskotek na perły. A... i jeszcze jedno skąd wziąć kryształy do talentów?

15. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Siema Nowy:) niech cię Pan Bóg broni od wydawania kasy.
    Jedyne co kup to SAKWĘ CESARSKĄ jak będzie dostępna 19PLN ale warto.
    1.licytuj wszystkich piratów jacy są do wylicytowania
    2.licytuj wszystkie rzeczy typu kadłub itd.
    3.Na długo zapomnij o teście pirata ponad 5lvl, bo jak będziesz na 6lvl błysków nie będziesz mógł zbierać na mapach 1x czyli na spokojnie a bądź pewny że spokój będzie ci potrzeby:)
    4.Zbieraj błyskotki na okrągło , z tego masz złoto ,perły,mojo i parę innych rzecz.(już pierwszego dnia gry miałem pergamin Panny.
    5.Masz statek więc pierwszy cel złoto na pokłady i armaty 30f full
    6.Po zdobyciu pokładów za złoto licytujesz za grosz pokłady perłowe i dokupujesz full armat na nie.
    To w zupełności wystarczy na przechodzenie pergaminu Panny za który masz 10tys pereł i PE a z tego wyższy lvl i nowe statki.
    7.Pereł nie wydawaj na nic oprócz kaszteli ( na razie:)
    8.Armat perłowych pewnie nie wylicytujesz więc szkoda złota , najszybciej zdobędziesz je jak będą wraki , ale żeby szybko do nich strzelać zbieraj na pergaminach harpuny 500 , tym bardziej że wraki są zwykle 24h i wtedy nie robisz nic tylko do nich ładujesz:)
    To mój przepis na 15 lvl elity w 3 miesiące gry:)
    oczywiście parę rzeczy ci tu w trakcie dojdzie ale to jest podstawa
    I powodzenia.

16. HubcioHere

Shokaku dzięki wielkie stary, na prawdę mi pomogłeś. Wszystko pięknie napisane w punktach.
    Elitke juz mam, 10 pokładów z bazaru też bo tak jak wspomniałem udało sie je szarpnąć za złotko ;) kazdy po 9999 :)
    Do tego testu na ponad 5 lvl pirata to mi nie spieszno jesli tu na dole mam się dorobic "fulla" :D
    Zbieram cierpliwie błyskotki. Leci Mojo/Perły/PD/Złotko
    Perełki oszczędzam nie wydałem od nowosci (to juz 4 dzien mojej gry) ani jednej!
    Domyslam sie ze grube ryby licytują grube przekąski :)
    Na wraki sie juz załapałem, fakt bicie ich z 50 harpunów jest straszne...

Czyli moge liczyć na to że tu na dole do 5 lvla pirata jest dobra zabawa w miare na eventach typu bicie wraków ITP?

Ponawiam pytanko : skąd kryształy? i na jakie armatki czekać na bazarze?

17. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Armaty.Hmmm jakie masz wyjścia.albo kasa - nie polecam , albo perły sam nazbierałem na 100admiralskich czyli 1mln teraz chyba bym inaczej szedł ,albo licytacje- trafiłem może z 10 przez 3 miesiące ,bo tu są miliarderzy z 1-dniowym kontem zasilonym na allegro więc nie masz szans ich przebić , ja wtopiłem nawet 20 mln co dla graczy początkujących jest sporą stawką ,ale wczoraj dla jaj zalicytowałem mimo że nie potrzebowałem i wylicytowałem za 10tys :) a pewnie gdybym grosik dał też bym wygrał :)fuks. Admiralskie w przyszłości jak lvl zrobisz możesz uszlachetnić na 60f .No i nieszczęsne kryształy. Jak poszukasz moje wątki o nich to znajdziesz. Admirały które dają kryształy są na wyższych lvl a ilość jaką dają jest śmieszna więc zapomnij. Na eventach o boty które dają ok 250 kryształu biją się najmocniejsi , więc zapomnij :) zresztą ubić bota 150mln hp i dostać tyle kryształu to śmiech na sali. codzienne logowanie daje 2 kryształki na parę talentów nazbierasz:) z błysków też czasem wpadnie i z wraków lub podobnych obiektów na które zbieraj harpuny 500 , ja tak robię bo ilości kryształu potrzebne w tej grze są kosmiczne. Możesz jeszcze kupić za perły i szczerze mówiąc chyba nie ma wyjścia i przyjdzie to robić.Ale nie w pierwszej kolejności.

Aaa i kul perłowych też nie używaj, tylko pustaki.Perłowe zostaw na specjalne okazje:)

Ostatnie edytowanie: 14 listopada 2014
  18. jacck39

jacck39 Czeladnik forum

Myślę że powinieneś się skupić na zbieraniu perełek. Licytacja armat jest bezsensowna ze względu na kosmiczne sumy, Za złoto z botów kupuj kule puste - duży zapas w przyszłości ułatwia funkcjonowanie ;). Z czasem ułożysz mapki, jednak na początku opłaca się jedynie mapa panny. Warto też bić Admirał Sinclare, daje on około 800 pereł.

19. Czy ktoś jeszcze chciałby coś dodać do tematu?

20. *tito031977*

*tito031977* Czeladnik forum

na lepiej jak zmień gre przynajmniej kase ci zostanie i mniej nerwów że kasa wydana a tu coś nie działa :) bo to tu już tradycja że gra działa w 100% tylko w dziale płatności bo reszta to era kamienia łupanego :)

tinky29 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.