Jezyk obowiazujacy na forum

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ₦İΣÐŻŴİΣÐŻ-∏ØŤØ-∏ØŤØ, 1 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Mam pytanko do szanownej ekipy (BA),skoro regulamin forum mowi , ze jezykiem obowiazujacym na naszym forum jest jezyk polski, dlaaczego szanowna eekipa nie przestrzega regulaminu i uzywa na forum jezykow obcych np:
    Wszyscy gracze z każdej ligi otrzymają nagrody za miejsce w rankingu. Wysokie pozycje rankingowe otrzymają lepsze nagrody - niżej plasowani gracze też zostaną nagrodzeni. Im wyższy poziom ligi tym lepsze nagrody będą do zdobycia. Wszyscy gracze natomiast otrzymają monety, które będą potrzebne do zakupu itemów/ buffów oraz wyposażenia na czarnym rynku.
    zarowno slowo item/buff w jezyku polskim znane mi nie jest
    Czy regulamin obowiazuje wszystkich czy jest to tylko zabawkaa w reku ekipy, ktora jak ma ochote to go przestrzega , albo i nie

2. MOD_Gandahar

MOD_Gandahar Guest

Po pierwsze to języki obowiązujące to język lokalny, w tym wypadku polski oraz w uzasadnionych przypadkach angielski na wszystkich serwerach.
    Po drugie nie każdy zwrot jest możliwy do tłumaczenia bądź nie jest właściwe jego tłumaczenie a także potrzebne. Nie wspomnę o nazwach własnych i unikatowych.
    To tak jak ze zwrotami typu ok, weekend... czy Ty ich nie używasz? Mówisz zawsze cześć albo od piątku do niedzieli?

Ostatnio edytowane przez moderatora: 1 lipca 2015
  3. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

item - przedmiot
    buff - jakiś czar
    proszę jak ktoś nie zna :) z tego co mi wiadomo to powszechnie znane sa te słowa w multum grach tak samo event czy CM powinni banować za to słowo na czacie gry ? nie bo jest to dopuszczalne pisze tez w regulaminie.. to samo nazwa Tentakel tez nie jest polskim słowem a również można napisać na forum chyba proszę mnie nie bić w razie co :p

o to co mówi regulamin forum :)

2.2. Język forum

Na forum obowiązuje standardowy język polski. W przypadkach szczególnych (sygnatura, podpis) dopuszczalne jest użycie języka obcego pod warunkiem zamieszczenia polskiego tłumaczenia.

Wyjątek stanowią nicki (o ile nie naruszają żadnego z pozostałych punktów Regulaminu) oraz terminologia ściśle związana z grą (np. item, event, news, etc.).

Ostatnie edytowanie: 1 lipca 2015
    SMOD_*Angua* lubi to.
  4. Brak dalszych rozmów w temacie.
    Zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.