Kapitalne rozwiązania pomysłowego wujka Jackie z New Jersey:D

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika MOCARZ_RONNI_USS®, 6 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOCARZ_RONNI_USS®

MOCARZ_RONNI_USS® Aktywny autor

Przedstawiam 3 rozwiazania odnosnie 3 zagadnien w grze gdzie aktualnie funkcjonuje to bardzo "kulawo". A mianowicie:

1. Waluta na koncie

Wiadomo jest ze wielu graczy ma zmieniona walute na koncie na wegierska czyli placa duzo mniej w dziale platnosci niz wszyscy inni gracze majacy konto w pln. Otoz nie chodzi o to zeby komus zrobic na zlosc, ale o to zeby kazdego obowiazywaly takie same standarty. Dlaczego mam placic za cos 2 razy tyle co inny gracz? Tylko dlatego ze nie zastosowalem myka na zmiane waluty? Pomijam juz fakt pewnie 0,00001% gdzie faktycznie ktos wyjechal do Węgier (praca, rodzina) i z tamtad loguje konto. Generalnie rozwiazanie jest bardzo proste - waluta w jakiej dokonujemy platnosci obowiazujaca powinna byc taka na jakim serwerze zarejestrowane jest konto i koniec kropka. Chcesz miec walute wegierska, ok to i graj na serwerze wegierskim :D

2. Ochrona dla poczatkujacych

Gra obecnie daje takie mozliwosci ze mozna miec bardzo dobry statek utrzymujac wciaz konto na lvl 1-5. Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy jednak wiec to czy dany pirat ma ochrone powinno byc uzaleznione od ilosci pd badz pkt bitwy bo to jednak mimochodem wpada w wiekszych ilosciach gdy gracz wykazuje minimum inicjatywy. Aktualnie mamy paradoksalna sytuacje ze z ochrona plywaja gracze z mld pd i ponad 50 k bitwy i lepsi niz nie jeden gracz z 20 lvl

3. System pkt bitwy

Aktualny system jest "stronniczy" - promuje graczy nie walczacych. Majac malo pkt bitwy dostajemy wiecej pkt bitwy za zatopienie tego samego gracza niz gracz ktory ma owych pkt wiecej. Otoz pkt bitwy powinny byc naliczane proporcjonalnie do zbitego hp tak jak perly za boty (chociazby eventowe) z uwzglednieniem pewnych zaleznosci, np dodatkowo za ostatni strzal (tzw. hita) + 10% pkt bo to jednak jest jakis element zabawy ze to wlasnie ja oddalem ostatni strzal, ograniczenie ze gracz "rozdziela" pkt proporcjonalnie jednak przy minimum zbica mu 10% hp, ograniczenie co do 2 denek na 24 h powinno zostac zeby nie bylo cwaniakowania. Przy obecnym systemie na przykladzie zarobku perel na eventach to tak jakby gracz ktory duzo juz nabil perel na evencie dostawal za kolejne boty znacznie mniej perel niz gracz ktory malo ubil, madre to (odp jest prosta a tak wlasnie dziala aktualny system naliczania pb)? hehe

zdrowka:D

2. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Temat przeniosłem do odpowiedniego działu, pozdrawiam.

3. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

Punkty 1 i 2 jak najbardziej na tak :)
    Co do pkt 3 to mam mieszane odczucia niekoniecznie to musi być gracz mało walczacy;) moze po prostu zaczął niedawno grać i jeszcze tych punktów nie zdążyl nabić w tym przypadku wydaje mi się słuszne ze jest premiowany większą ilością punktów za pokonanie gracza mocniejszego i bardziej doświadczonego ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.