Kasztele i talenty

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Mr.Michael(300)D, 4 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Mr.Michael(300)D

Mr.Michael(300)D Młodszy ekspert

Cześć, chciałbym poprosić was o radę w co dalej inwestować. Mam następująco rozwinięte kasztele:
    Topowy: Sekstant 5/8 i Prochownica 5/8
    Dziobowy: Rampa 8/8 Opancerzony kadłub 7/8 Miecz kilowy 5/8
    Voodoo: Złudzenie voodoo 4/8
    Rufowy: Pokład działowy 7/8 i Stewa rufowa 6/8
    W co teraz powinienem zainwestować? Czy może lepiej w talenty: w obrażeniach mam 138, max w szybkości salwy reszta w ilości dział i bonusie do prochu głównie, w defensywnych 74- 40 w unik, 12 w ilość miejsc na rozbudowania i 22 w hp, ekonomiczne są chyba mniej istotne.
    I jeszcze jedna sprawa, mam 22 poziom i nieco ponad 100k koron uzbierane, lepiej dokupić teraz 7 miejsc na armaty za te korony czy dozbierać to 28k i podnieść poziom?
    Z góry dzięki za pomoc

Ostatnie edytowanie: 4 lipca 2019
  2. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Te dwa kasztele dadzą Ci większą prędkość statku co baaardzo się przydaje :

Miecz kilowy 5/8 zrób na 8
    Stewa rufowa 6/8 zrób na 8

Co do talentów to szybkość + ilość armat.

Z lvl pirata można się wstrzymać, ponieważ lvl 22-25 będą wymagać od Ciebie poświecenia dużej ilości koron a na tych lvl nic nie zyskujesz. No chyba ze robisz dla samego siebie aby mieć z głowy już. Poziomy 36-40 dają Ci dodatkowe miejsce na armaty - więc ogółem warto zrobić maks lvl.

Jeżeli nie masz pewności czy dasz rade zrobić maks lvl to moim zdaniem wstrzymaj się i za korony rozbuduj statek aby wzmocnić salwę.

3. Mr.Michael(300)D

Dlaczego prędkość się aż tak przyda? Nigdy jeszcze tego aż tak nie odczułem
    I mając teraz 600k pereł zainwestować w te 2 kasztele?

4. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Mając dobra prędkość możesz szybciej odnaleźć npc a więc szybciej i więcej zarabiasz. Szybciej dogonisz uciekajacego wroga oraz sam szybciej będziesz uciekać.

Perły lepiej zostaw na bieżące wydatki a na kasztele dozbieraj perełek i dopiero kup. Tak abys zawsze miał w zapasie perełki na czarną godzinę.

5. Mr.Michael(300)D

Ok, a na czym najłatwiej teraz bez eventu perły zrobić? na hrell drakirach nie widzę zbytnio sensu, lata tyle autopilotów, że ciężko bić a poza tym jak nie wykupię rabatu to zarobek praktycznie znikomy. Opłaca się robić rozpadlinę?

Ostatnie edytowanie: 5 lipca 2019
  6. marek***[WZ]

marek***[WZ] Okazjonalny autor

bez bractwa to tak naprawde masz tylko hrele (plywaj i kradnij na ostatnia salwe:D), ktore daja najwiecej. Admiraly samemu na slabym statku jest ciezko byc.

7. Mr.Michael(300)D

A z bractwem jaka jest alternatywa?

8. marek***[WZ]

pomagaja w biciu admiralow, ktore sie chyba najlepiej oplacaja. No i masz wieksze szanse przy evencie zarobic wiecej perelek

9. Mr.Michael(300)D

A jak z tą rozpadliną? warto w to wchodzić?

10. marek***[WZ]

wchodzic warto, ale ze slabym statkiem dalej jak na 20 fale nie zajdziesz, poza tym aby tam wejsc musisz miec herby, na ktore trzeba miec conajmniej 24 level

11. Mr.Michael(300)D

Rzeczywiście tylko do 18 udało się dotrwać, ale herby mogę zdobywać w misjach już teraz.
    Dziękuję wszystkim za rady, temat można zamknąć

12. MOD_Lynx

MOD_Lynx Guest

Zatem zgodnie z prośbą temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.