Kasztele

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Twierdza[LoW], 27 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Twierdza[LoW]

Twierdza[LoW] Forumowy żółtodziób

Mam rampe na 6 lvl i kasztele do salwy na 5 poziomie czy robićje dalej na 6 poziom czy może najpierw porobic inne??

2. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Hmm kiedy Ja bylem w podobnej sytuacji czyli salwa 5/5 i rampa 6/6 zrobilem sobie prędkość 5/5 i niedawno opancerzony kadłub 5/5 wydaje mi się że cena za 6 poziom jest za duza a 1% to malo, radzę zrobić inne przydatne kasztele a do sekstantu, prochownicy i pokladu dzialowego wrócić poźniej :)

3. Treu1

Treu1 Zaawansowany

swieta prawda , aby robic 6/6 lepiej poczekac na dni kaszteli a szalu i tak z tej rampy nie ma :D

4. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

Właśnie rampa na 6 robi wielką różnicę , wystarczy sb policzyć , bo okiem to nie zauważysz :D Na pewno się bardziej opłaca jak 1% więcej do salwy.

5. pucek782

pucek782 Młodszy ekspert

Witam.Możecie mi doradzić co pierwsze rozbudować Sekstans czy Prochownie?

6. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

Bez różnicy , najlepiej to się robi na zmianę , raz to raz to.
    Sekstans wyrównuje salwę , jest lekko większa i równiejsza. Prochownica tylko zwiększa salwę , ale dobre jest to i to. :D

7. pucek782

pucek782 Młodszy ekspert

Dziękuję za poradę:),chcę obydwie rozbudować bo tak jak napisałeś obydwie są
    dobre.
    Tylko miałem dylemat od czego zacząć:)

8. kiedyś liczyłem że te 0,25s co prawda nie podnosi salwy ale daje około 9% szybszego zużycia kul a co za tym idzie szybciej ubije sie bota. Bijąc z pustaka to szybsze strzelanie można spokojnie porównać do większej salwy o te 9%.

Milego rozmyślania nad wyborem kasztelu.
    Mam nadzieje że trochę ułatwiłem wybór rozbudowy. ;)

9. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

Nie chce mi się teraz liczyć ale kiedyś tak na oko szybko mi wyszło że rampa o jeden poziom podnosi salwę "jak by o 500" Bo tego nie widać , ale szybkość uderzenia tak daje. Więc masz rację z tym 9%
    odpowiadając koledze wyżej myślałem że już ma rampę chociaż na 5 , a jak nie to zacznij od rampy a dopiero potem %

10. pucek782

pucek782 Młodszy ekspert

Rampę mam dopiero na 2:(
    Ale skoro radzicie ją najpierw rozbudować,to tak zrobię:)

11. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

W takim razie rób pierw rampę, przynajmniej 5/5 to jest podstawa.
    Czy masz jeszcze jakieś pytania?

12. pucek782

pucek782 Młodszy ekspert

Już wszystko jasne:)
    Dziękuję wszystkim za pomoc i objaśnienia.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.