Opinie Kilka pytań o podstawy.

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika [-Dragstar74-], 28 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. [-Dragstar74-]

[-Dragstar74-] Czeladnik forum

Witam , mam kilka podstawowych pytań na które proszę o kilka słów wyjaśnień lub pokierowanie do odpowiedniej strony na forum. Wiem jakie - przedmioty, wyposażenie, załoga wpływają na wielkość danego parametru, nie wiem do końca co dana nazwa oznacza:
    1. Krytyczny cios – kiedy występuje krytyczny cios, podczas ostatniej salwy kilku czy pierwszej, jak jest jego definicja ? Prawdopodobieństwo zadania krytycznego ciosu??
    2. Prawdopodobieństwo trafienia – podstawa wynosi 75%,powiedzmy ze rozbudowałem do 101%, jeżeli przeciwnik ma wysoki % unikania szkód, to czy prawdopodobieństwo trafienia podczas walki u mnie się zmniejszy
    3. Uniknie szkód - czy obniża zasięg, celność , przeciwnika lub bota podczas walki, może coś więcej na ten temat
    - Unikanie krytycznych szkód ? - Unikanie krytycznych trafień - czym to się różni?
    4. Prawdopodobieństwo unikania szkód – co dokładnie oznacza
    Ostatnie pytanie jaki kamień jest skuteczniejszy/lepszy w walce:
    +12% Krytyczne szkody, czy +12%Prawdopodobieństwo trafienia
    Pozdrawiam

2. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

1. Krytyczny cios możesz mieć nawet strzelająć co salwę wystarczy w tym przypadku użyć żądzy krwi ;). Definicja ciosu krytycznego nie różni się wiele od tej z innych gier. Jeśli podglądasz cios krytyczny w wartościach w zestawieniu statku, to jest to wartość o jaką będziesz miał zwiększoną salwę podczas tzw. ''krytyka'' Jego częstość zależy od prawdopodobieństwa zadania krytycznego trafienia, im wyższe tym częściej możesz się spodziewać, że będziesz miał krytyczną salwę. Tutaj znajdziesz czynniki wpływające na wysokość oraz częstotliwość ciosu krytycznego.
    2. Przeciwieństwem Prawdopodobieństwa trafienia jest prawdopodobieństwo uniku, im przeciwnik ma wyższe prawdopodobieństwo uniku tym ty masz niższą celność armat w niego ( czyt. prawdopodobieństwo trafienia). Rozbudowanie do wspomnianej przez ciebie wartości jest skuteczne do walki z npc na mapie morza, mapach bonusowych. Jednak już ta wartość jest zbyt niska ma Nowe Rejony( mapy 20+) oraz do walki z innymi graczami.
    3. Unikanie szkód nie obniża zasięgu, czy celności zmniejsza obrażenia zadawane tobie przez innych graczy lub npc. W tym temacie masz wymienione wszystkie przedmioty oraz wyposażenie zwiększające unikanie szkód.
    Unikanie krytycznych szkód i krytycznych trafień - aktualnie nie ma żadnych bonusów na to wpływających, może wkrótce się pojawią,ale to już zależy od programistów.
    4. Prawdopodobieństwo unikania szkód jak już wcześniej zaznaczyłem ma wpływ na celność armat wroga, a więc im wyższa wartość prawdopodobieństwa uniku tym twój przeciwnik ma mniejsze prawdopodobieństwo trafienia,co jednocześnie skutkuje niższą salwą do ciebie.
    Wymienione przez ciebie kamienie przeważnie stosuje się do dwóch różnych celów. Pierwszy do walki z npc, jeśli masz już powyżej 100% prawdopodobieństwo trafienia, a drugi do walki pvp z innymi graczami, kiedy chcemy uzyskać wyższą salwę do wrogiego statku.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 28 lipca 2016
  3. [-Dragstar74-]

[-Dragstar74-] Czeladnik forum

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
    Pozdrawiam

4. Skoro temat dokładnie został wyjaśniony to zamykam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.