Kryształy

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika Shokaku, 30 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Chciałbym poruszyć temat związany z kryształami.Jak wszyscy wiemy kryształy potrzebne są nam głównie do uzyskania talentów , w dalszej kolejności do uszlachetniania.Zważywszy na ilości jakie potrzeba żeby "tylko" uzyskać 60 dostępnych nam talentów (31250kryształów!!! za 50 talentów+kolejne 10talentów za 52500kryształów!!! a dostępne nam możliwości ich uzyskania (2 SZTUKI PO LOGOWANIU!!! +większości pojedyncze z botów, możliwości licytacji nie liczę bo to "zarezerwowane" jest dla topowych graczy którzy dysponują dużą ilością złota wydaje mi się że potrzeba wprowadzenia jakiegoś sposobu który dostępny będzie dla każdego gracza niezależnie od jego rankingu.
    Oczywiście opcji "kup teraz" również nie przytaczam, bo ilość pereł jaką potrzeba byłoby na "zakupy" również jest astronomiczna.Podczas ostatniego eventu była możliwość uzyskania 5 kryształów z WYROCZNI.Ilość niby niewielka ale każdy kto chciał mógł poświęcić nie mało czasu na strzelanie 120x harpunami aby od czasu do czasu trafić na te 5 kryształów. Wiem że wcześniej też tak bywało tylko różne były "obiekty" do ustrzelenie harpunami.W moim odczuciu potrzeba jest wprowadzenia takiego sposobu zdobycia kryształów na stałe.To i tak nie jest wiele ale jednak jakaś drobna sposobność na podniesienie wartości swoich statków nie tylko za PLN.Aktualnie mamy ofertę zakupu 10000 kryształów za 400PLN łatwo więc policzyć ile trzeba zapłacić żeby zakupić sobie talenty.Pytanie moje jest czy w tą grę mogą grać tylko ci którzy wpłacają dużo pieniędzy , czy ci którzy tego robić nie mogą w ogóle mogą w nią grać?Zresztą kto chce płacić żeby mieć wszystko na już niech płaci ale kto nie chce lub nie może chyba może mieć na to sposób.A przecież w tą grę zapewne gra również wiele dzieci.Od nich też trzeba wyciągać takie ilości pieniędzy???Pozdrawiam i mam nadzieję że ktoś na "górze" spojrzy na tą kwestię w przyjazny sposób

2. *PERE-UBU*

*PERE-UBU* Aktywny autor

uwazam, ze jest mozliwość grania bez ładowania pieniędzy tylko trzeba poswięcić tej grze sporo czasu, jedyny koszt jaki ponoszę to 2 x do roku rabat i sms na bokora co miesiąc; nie chce się przechwalać ale na dzień dzisiejszy kryształy są mi potrzebne jedynie do uszlachetniania szrapnela i ubolewam że nie można go kupować za perły; problem jest w tym ze gracze chcą mieć szybko i tanio a tak sie nie da; sposób zbierać perły kupić rabat i tanio kupić kryształy. Przez ostatni rok było sporo eventów z których było można wyciągać miliony pereł, tylko trzeba grać, a jak nie chcesz grać to płać,
    p.s. ta gra głównie polega na tym że trzeba klepać boty i nie zależnie z której strony jesteś z góry z dołu z prawa z lewa WSZYSCY KLEPIĄ BOTY a jak nie chcesz klepać to płać

3. Shokaku

Shokaku Analityk forum

szybko powiadasz??? ja mówię o możliwości zdobycia 5 KRYSZTAŁÓW !!!dostępnej dla każdego w skali potrzeb jakieś 100000 to faktycznie chcę szybko_Oczywiście mogę sobie je kupić za zebrane perły , tylko za te same perły pasowało by kupić armaty , kasztele , to faktycznie miliony.Zresztą skoro można zdobywać perły zbierając błyskotki to taka drobna możliwość zdobycia kryształów chyba by nie "zrujnowała" tej gry.Zresztą ,milionów powiadasz.Skoro na same talenty potrzeba blisko 100tys kryształów to kupując je za perły kosztowało by to 29,3mln pereł .5 kryształów !!! ile trzeba nastrzelać harpunami żeby zdobyć talent za np 200kryształów !!!??? Naprawdę uważasz że ja chcę szybko???I jeszcze jedno, poświęcam tej grze nie mało czasu w krótkim czasie udało mi się zrobić całkiem dużo ale...to raczej efekt tego że ja kiedyś grałem w tą grę i trochę pamiętam.powiadasz klepać boty hmmm spróbuj się wychylić na morze to nie mrugniesz okiem i już się naklepałeś , a jak ci się uda naklepać to wiedz że są tacy którzy mają z jednego bota wielokrotnie więcej tego co masz ty więc i tak cię przelicytują.Nie żebym narzekał bo takie są "prawa natury" ale ja mówię o 5 kryształach!!! nie o 5tys.
    5 KRYSZTŁÓW to jest nic ale jak z perłami pomalutku jakoś można próbować iść do przodu. A nie tylko podczas kilku eventow w roku.I jeszcze jedno w tej grze ilość szczegółowej wiedzy potrzebnej do minimalnego poruszania się w niej jest tak duża że ......efekt 3500 graczy w rankingu łącznie z tymi którzy oddali może jeden strzał w grze!!! Z czego połowa zrezygnuje z gry po pierwszym teście pirata i wypłynięciu na morze.Ehhh szkoda gadać ,zawsze można po prostu szybciej skończyć grę.Ale oczywiście ja szanuję Twój głos z którym w dużej części się zgadzam i wiem że żeby coś osiągnąć trzeba się nie mało nagrać , moja sugestia nie wydaje mi się jednak "przerostem wymagań".Pozdrawiam

4. hitaka

hitaka Młodszy ekspert

Witam

Obecnie pływając i zbierając "błyskotki" możesz od czasu do czasu natrafić na 1 kryształ. Fajnie by było dostać nie jeden a 5 kryształów w takim błysku. Posiadając podwajacz miałbyś szansę na 10 kryształów.
    Przypominam, że natrafienie na kryształ wypada dość rzadko.

Pozdrawiam

5. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Mogli by zwiększyć te kryształy w błyskach bo jeden na cały dzień zbierania czy nawet 5 niech wpadnie to jest nic ;)

6. daragonmt5

daragonmt5 Aktywny autor

oni nic nie zrobia wszyscy pazerni na kase i tyle

7. dynia432

dynia432 Naśladowca mistrzów

powiem Ci tak kiedyś kryształy dostawało się częściej od npc z mapy ale w różnicy od twojego lvl nie większej niż 6 lvl w dół :D dodatkowo na każdej mapie bonusowej dostawałeś powiedzmy jak dobrze pamiętam na zielonej jakieś 30 kryształów.... a już na niebieskiej koło 80 kryształów lub więcej :D

PS. Pieniędzy radzę nie wydawać :D jak widać nawet na serwerze PL2... w rankingu eventowym jest niewiele ponad 400 osób :D a event jest łatwy, czyli tyle osób lub mniej gra :D niedługo pewnie będzie jeszcze mniej.... a jak mniej to znaczy że szybko się to skończy... bo właśnie dla nowych graczy nic się nie przewiduje tylko dla starych wyjadaczy, którzy jak kolega wcześniej pisał mają wszystko i kryształki wydają na głupoty :p

8. ๖ۣۜJ-ϋ-η-ί-ø-я™

๖ۣۜJ-ϋ-η-ί-ø-я™ Wyjątkowy talent

teraz event łatwy ? ha , chyba dla 20 lvl , słabszych graczy i graczy poniżej 15 lvl kto nie ma rabatu , nie bije tych botów więc jak zakładasz że tylko tyle osób gra to jestes w błędzie

9. Proszę o wypowiadanie się zgodnie z tematem, temat dotyczący akcji specjalnej jest tutaj - https://board-pl.seafight.com/threads/dyskusja-poszukiwani-zywi-lub-martwi.23014/

dynia432 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.