Który świat wybrać Pl1 czy Pl2?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Wund, 7 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Wund

Wund Forumowy żółtodziób

Tak jak w temacie "Który świat wybrać Pl1 czy Pl2?" na PL1 gram od jakiś dwóch dni, mam nawet ładną łajbę, no ale dopiero po jakimś czasie skapnąłem się że gram na PL1. Lepiej zacząć grać na PL2 czy dalej już cisnąć ten 1 ? pewnie na 2 jest więcej nowych graczy bo jest zalecany , przez co łatwiej by mi było grać i tak dalej.... co robić ;D ? proszę o jakieś rozwinięcie tematu czemu tam mi będzie lepiej grać czy nie ma różnicy na jakim serwerze sie gra ;D.

2. judasz666.11.1911

judasz666.11.1911 Okazjonalny autor

3. rafmachal

rafmachal Młodszy ekspert

Graj juz na PL1 szkoda rozwijac konto pare razy :)
    Na PL2 z tego co wiem jest troszke mniej graczy na PL1 jest wiecej jest dosyc fajna zabawa :)

4. ☆Ewelina☆ツ38

☆Ewelina☆ツ38 Zaawansowany

na pl2 dostalem full elite i zrezygnowalem ze wzgledu na mniejsza(minimum o polowe) liczbe graczy. beznadziejnie sie tam gra

5. To znaczy jak "dostałeś full elitke"?

6. dynia432

dynia432 Naśladowca mistrzów

na pl2 jest lipa, w ogóle tutaj nie zaczynaj grać .... graczy może mniej, ale ci którzy tutaj grają to strasznie pazerni na wszystko ludzie :D
    na słoneczko i bohemota nie wejdziesz... tylko swoi i ich wielokrotne statki, na krakenie też zatopią :D
    wszystkie eventy są okupowane przez 3 sojusze :D z czego 2 sojusze wyspiarzy mają ze sobą pakt (wyspy i bohemot ich), a 3 sojusz to słoneczko i zatapianie słabych graczy od 2-15 mapy :D
    nawet jak kogoś tutaj spotkasz z tych niby lepszych od razu topi... bez względu na to czy już Cię zatopił x2 razy czy x10 razy xD na bazarku jak wszędzie mld, nic nie wylicytujesz :D
    a do jednego z tych sojuszów i tak nie wejdziesz, bo nie przyjmują nikogo z zewnątrz, a jak przyjmują to cały pakt musisz zaakceptować Twoje podanie do tego otóż sojuszu :D gra tutaj 70% osób w wieku szkolny, czyli wiesz jak tu jest....

Wund lubi to.
  7. mikro_dany

mikro_dany Młodszy ekspert

Taaak, a na innych serwerach ludzie nie są pazerni i oddają wszystko słabszym graczom.
    Na innych serwerach na pewno swobodnie popływasz po słonku i behemocie.
    Na innych serwerach jak kogoś spotkasz, to nie topią. Po co?
    Widzę, jak co chwilkę pojawiają się gracze w innych aliansach, więc Twoja teoria tutaj również upada.
    Na innych serwerach gra 70% graczy w wieku średnim, dorośli, oraz starcy :)

8. dynia432

dynia432 Naśladowca mistrzów

hehe tyle że gram od 5 lat na kilku serwerach :p i wiem jak jest :) a pl2 to najgorszy ze wszystkich na których grałem :D
    sami farmerzy, którzy klepią boty, auto piloty na błyski i to z top 50 :D
    hehehe a mówisz o topieniu słabych :D jak gracz ze złotą blachą lub srebrną z prawie 1 mln hp pływa i szuka po 2 lvl graczy do zatopienia :D pewnie jesteś taki sam :p

9. mikro_dany

mikro_dany Młodszy ekspert

Wszedzie sa farmerzy i auto piloty. Na kazdym serwerze znajda sie rowniez gracze ze zlota blacha i topia po 2-kach.
    Tradycyjnie ocena: "gdy sie z kims nie zgadzasz, to jestes taki sam" :)

10. Wund

Wund Forumowy żółtodziób

Fajnie że tyle ludzi odpowiedziało i każdy wniósł coś do tematu. Pozostanę na PL1 ;D może kiedyś w przyszłości się doczekam na PL3 to tam z chęcią zagram ze wszystkimi od nowa.

PS. -pytanie z innej beczki, co najlepiej robić z perłami :D ?
    -jest jakaś strona gdzie są na biężąco aktualizowane darmowe kody bonusowe ?

Ostatnie edytowanie: 9 listopada 2014
  11. delek

delek Naśladowca mistrzów

ja gram na pl2 i podoba mi sie tu, a co do topienia słabych graczy, gdyby nie wprowadzili pkt bitwy to praktycznie zadna silna elita nie miała by serca bic kajaka

12. jacck39

jacck39 Czeladnik forum

Według mnie w obecnej chwili lepiej jest grać na Pl1 niż Pl2 , graczy w ostatnim czasie zrobiło się mało. Jednak tak subiektywnie to ciężko powiedzieć bo każdy ma swoje oryginalne podejście do gry.

13. Shokaku

Shokaku Analityk forum

No własnie .Guzik nawet z tego że zrobili podział im wyższy lvl bijesz tym więcej PB dostajesz.Po co bić się z równym sobie jak można się poczuć mocnym topiąc kajaki:) Powinno być tak że jeśli różnica lvl miedzy graczami jest określona i zbyt duża to PB się nie dostaje w ogóle. Tylko to czy PB się dostanie musiałoby być w jakiś sposób widoczne przed atakiem a nie dopiero po zatopieniu .Wtedy może odstąpi od kajaczka.W co wątpię:) bo przecież musi się dowartościować i zatopić biedoczka ze 3x bo mu nagle przed nosem się objawi.

Wund lubi to.
  14. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

Co robić z perłami? To zależy od tego co masz już zrobione.
    O to chodziło? --> Zbiór kodów dostępnych w grze

Wund lubi to.
  15. OuVerine

OuVerine Czeladnik forum

Który swiat wybrac ? hmm mysle ze rosja 2 była by dobrym wyborem .
    Jedyny świat gdzie nie chodza sumy na bazarze w miliardach . Najmłodszy serwer . Szybko tam rozwiniesz swoj statek

16. OuVerine

OuVerine Czeladnik forum

Wiesz gdyby sie pojawial komunikat "Ten gracz jest za słaby " w chwili ataku to by było inaczej

17. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

No nie wiem czy jedyny:) Na globalu 1 też nie ma gigantycznych kwot, nie wiem jak pozostałe ale pewnie znajdzie się jeszcze kilka:)

18. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Brak aktywności i dalszych pytań w temacie - zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.