Mapa Bossa (event)

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -Bananowy.JOE[WMF]-, 6 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -Bananowy.JOE[WMF]-

-Bananowy.JOE[WMF]- Czeladnik forum

Witam, może byście tak łaskawie naprawili bug z tym, że jak wchodzi się grupa na mape bossa to przeważnie jedną osobę z grupy wyrzuci i nie da na mapę bossa, zabierając herb. Ponad to na całą resztę dnia działa ten BUG i nie można w ogóle wejść na tą mapę przez resztę dnia. Straciłem tak wraz z członkami od nas z bractwa 2 dni eventu, gdyż mamy tego buga i nie możemy wejść na tą mapę. Straciliśmy również łącznie pare herbów. Proszę o jak najszybsze naprawienie tego błędu i liczymy na jakąś rekompensate z powodu tylu strat. Pozdrawiam.

2. ^Karl_Donitz^

^Karl_Donitz^ Forumowy żółtodziób

Herby zabrało na mapę nie wpuszcza , niektórym przeszło po resecie misji innym już dwa dni błąd się utrzymuje

3. Zgłoszone. Jednak wydaje mi się że na żadną rekompensatę nie ma co liczyć...

4. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

™ΒЯΔV€HΞΔЯT™ Czeladnik forum

Dołączam się do pytania... To co się dzieje na serwerze to jest kompletna kpina, graczy ma się w głębokim poważaniu, bo po co taki błąd naprawiać, przecież tylko połowa serwera musi czekać do restartu aby zrobić misje raz na dwa dni, oby tak dalej ;)

5. Błąd został zgłoszony i czekamy na naprawę. Zauważ że jest weekend i naprawa może się wydłużyć.

Po restarcie o 5:00 znika problem z "blokadą". Sam osobiście tez straciłem 2 dni (zrobiłem zaledwie kilka map i potem musiałem czekać do restartu).

6. -Bananowy.JOE[WMF]-

Zgadza się o 5:00 zniknął nam problem z "blokadą", ale zrobiliśmy 1 mapkę o 10:00 i spowrotem otrzymaliśmy tą "blokadę". Więc kolejny dzień eventu mamy stracony. Więc uważamy, że jednak za pare dni "blokady" korzystania z eventu powinno być zrekompensowane. Straciliśmy czas na zdobywanie pereł i pierników, bonusów i co najważniejsze puzzla z winy waszych informatyków.

7. Arti

Arti Okazjonalny autor

Podłączam się do tematu, dzisiaj też mi zlagowało mape bossa i musze czekać do restartu. Zgłoście to i niech naprawiają, bo chyba od tego mają informatyków.

8. †๖ۣۜŁobu๖ۣۜZ†

†๖ۣۜŁobu๖ۣۜZ† Czeladnik forum

Jest jeszcze jeden problem z ta mapa mianowicie nie zawsze daje perly za ubite czesci tego wieloryba.

9. Niestety trzeba wziąć pod uwagę ze mamy weekend a w Niemczech nie pracują tak ja w Polsce wiec naprawia pewnie jak juz jutro. .trochę cierpliwości...event długi ze wszystkim się wyrobimy

10. Croppelka

Croppelka Młodszy ekspert

Dość osobliwe tłumaczenie zważywszy na fakt, że większość z nas korzysta z gier w czasie wolnym od innych zajęć (pracy czy nauki),
    a w weekendy przeważnie tego czasu jest najwięcej. :)

11. -Bananowy.JOE[WMF]-

To się dowiemy, czy z wszystkim się wyrobimy. Jeśli jutro po południu uda im się naprawić błąd, to zostaną nam na zdobycie puzzla jedynie 3 dni. Wątpię, że się w tyle czasu uda.

12. Puzzle można przecież za pierniki kupić :) koszt nie dużo patrząc na fakt jak szybko je można zdobyć..
    Poczekajmy na jakieś konkretne info w tej sprawie..nie ma co gdybać

13. -Bananowy.JOE[WMF]-

No skoro tak łatwo zdobyć pierniki, to nabij mi 3tyś. pierników. Zobaczymy czy z moją salwą i ilością kuli Ci się uda. Bo ja wywalilem praktycznie wszystkie kule jakie miałem i zdobyłem 650 pierników. Więc sądzę, że za tak wielkie dwu dniowe straty rekompensata powinna być.

Ostatnie edytowanie: 6 grudnia 2015
  14. Croppelka

Nie wiem czy Ty przypadkiem nie grasz w zupełnie inna grę, bo ja muszę za klucz zapłacić 1 000 pereł, a jedna skrzynka to tylko 2 pierniki, Skuldów jak na lekarstwo, a z Urdów tez jakoś nie widzę możliwości uzbierania znaczącej ilości. Przy braku możliwości robienia mapy grupowej cześć graczy jest pozbawiona możliwości pozyskania pierników zarówno za samo skończenie mapki jak i za misje z nią związane.
    Więc gdzie jest to szybko i mało kosztownie?

15. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Racja, wcale nie jest tak łatwo te pierniki uzbierać :)

Ale to, że coś nie zadziałało poprawnie, nie jest winą MODa, ani to, że w weekendy rzadko naprawiane są jakieś błędy. Zostało zgłoszone i my też czekamy na naprawę. A fakt że ktoś stara się wskazać jakieś inne możliwe rozwiązania, jak np ewentualnie kupno puzzla za pierniki, to moim zdaniem wynika tylko z zaangażowania i chęci pomocy. Event jest długi i pewnie wszyscy zdążymy na design puzzle i pierniki uzbierać. I oby reszta eventu przebiegła już bez błędów :)
    Pozdrawiam!

16. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

™ΒЯΔV€HΞΔЯT™ Czeladnik forum

To ostatnie zdanie mnie rozwaliło, nie liczył bym raczej na takie cuda, ale w sumie idą święta i cuda się zdarzają :)

17. †๖ۣۜŁobu๖ۣۜZ†

†๖ۣۜŁobu๖ۣۜZ† Czeladnik forum

Ktoś mial taki przypadek ze za bicie wieloryba nie otrzymal perel za kolejne fazy?

18. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Tak, mi osobiście się to zdarzyło że za II face wieloryba nie dostawałem pereł, zdarzyło się to tylko raz za pierwszym wejściem na mape, zgłoszone.

19. -Bananowy.JOE[WMF]-

Brawo dla was. Trzeci dzien pod rzad dostalem blokade na mape bossa. Braaawo dla waszych informatyków, może czas na nowych? A nie takich co nic nie robią? Teraz juz naprawdę rządamy rekompensaty. Bez przesady, jak nie potraficie ogarnąć błędów i ich naprawić, to musicie liczyć się z tym, że musicie za to zapłacic.

20. Croppelka

Nie sądzę żeby ktokolwiek winił modów za zaistniałą sytuacje, jednak odpowiedź "Puzzle można przecież za pierniki kupić" może być odebrana jako kpina z graczy, u których wystąpił błąd. Sam event może i jest długi, ale czy na pewno długa jest faza druga?
    Czy dla graczy, u których wystąpił ów błąd zostanie ona przedłużona? A może zostanie przedłużona dla wszystkich graczy?
    Dziś kolejni gracze zostali pozbawieni możliwości zabawy i próby zdobycia puzzla lub innych nagród na mapie grupowej.
    Pewnie restart przywróci im tę możliwość. Pozostaje pytanie: na jak długo?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.