Mapa Bossa (event)

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -Bananowy.JOE[WMF]-, 6 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. admiraljachas

admiraljachas Młodszy ekspert

Ta mapa jest tak pobugowana że aż czasami ze śmiechu można się popłakać, raz za blisko wieloryba podpłynąłem, zbił mnie, pływam sobie na denku po normalnej mapie i nagle dostałem 15k pereł tak jak bym sam całego ubił a nawet salwy nie oddałem :) Osobiście nie miałem też żadnego problemu z brakiem możliwości wejścia na mapkę, nie wiem co wy robicie że tak wam buguje.

2. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

Jeśli gracz z 5 osobowej grupy nie przyjmie zaproszenia, a gracze zaczną wychodzić z kolejki(bo będą chcieli go z powrotem zaprosić) jest szansa, że odliczanie im się zablokuje i muszą wtedy czekać do restartu :)

3. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

™ΒЯΔV€HΞΔЯT™ Czeladnik forum

Przydzielam Ci nagrodę nobla w dziedzinie "Odkrycie Ameryki V2", mam to już 3 dzień i zdążyłem się zorientować ;/ Ale czy BP coś zrobi?

4. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

Okaże się czy coś zrobią... gracz się spytał jak wy robicie to odpisałem jak :) i dziękuje za nobla :p

5. Proponuję zakończyć zbędne dyskusje. Temat dotyczy błędu - moderatorzy głosili problem gdzie trzeba i tutaj nasza rola siękończy. My nie naprawiamy błędów. Kłótnie i prowokacje nie są potrzebne.

6. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

Gdzie Ty tu masz jakieś prowokacje? :D

7. CIENKA

CIENKA Forumowy żółtodziób

Także mam ten błąd . Jak zauważyliście po tym jak blokuje mape ciągle pokazuje Wam przy przeskokach mapy okno grupy. Co najciekawsze to nie jest okno grupy do tego eventu , tylko okno oczekiwania na drużyne przeciwników. Podejrzewam że poprostu są pomieszane skrypty i wrzuca skrypt z areny zamiast skryptu z mapy eventowej. Mala podpowiedź dla naszych informatyków z BIGPOINTU. Co do rekompensaty także jestem za przedłużeniem fazy z mapami o minimum 2 dni. Bądźmy sprawiedliwi , wina nie leży po stronie graczy a po stronie BP.

Co do niezaliczania pereł za fale wieloryba też wiem czym jest to spowodowane i to także jest niedopatrzenie bp . Zainteresowanym osobom na pw mogę odpowiedzieć dlaczego się tak dzieje:)

Pozdrawiam
    Panicz Muster

Ps. Moderatorzy czy Cm lub inni odpowiedzialni za to forum nic nie zrobią z tym błędem , jedynie mogą sprawę przekazać dalej, więc jest to bezsensowne i nielogiczne aby ich o coś osądzać

8. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

Ja także wiem czym jest to spowodowane :p Za mało płacą informatykom bądź informatycy są tak niekompetentni, że nie umieją sobie poradzić z najmniejszymi błędami :) Do moderatorów/CM'ów nic nie mam, doskonale spełniają swoje zadanie, tak trzymać :)

_rodrigez35_ i SMOD_Mróz lubią to.
  9. ±.K.Д.C.±

±.K.Д.C.± Okazjonalny autor

Hmm, chyba mamy do czynienia z kolejnym błędem. W trakcie robienia mapy nie otrzymywaliśmy nagrody za ubicie wieloryba. :( W dzienniku także pusto :(

10. To było już zgłaszane ;/

11. -Bananowy.JOE[WMF]-

-Bananowy.JOE[WMF]- Czeladnik forum

No czy wy sobie jaja robicie? 4 dzien po rząd ta ... blokada. Naprawde macie aż tak wylane w graczy? Aż tak was nie obchodzą? Ci informatycy sobie wolne zrobili?

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 grudnia 2015
  12. Rozumiem że te błędy są strasznie irytujące, sam mam kilka dni odpoczynku od eventu tak na prawdę jednak bardzo proszę o zachowanie spokoju i kultury wypowiedzi. Błędy zostały zgłoszone i to wszystko co tutaj na forum możemy zrobić w tej sprawie.

13. -Bananowy.JOE[WMF]-

No ale ciekawe jak mamy zdobyc puzzla. Tryb łącznie trwa 7 dni, z czego np. ja mam 4 dni blokade i pewnie jutro też ją będę miał. A oni nawet tego nie naprawiaja i nie zamierzaja dac rekompensaty.

14. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Również miałam blokadę wczoraj i przedwczoraj i nie mam puzzla. Rekompensaty żadnej się nie spodziewam, ale nie wylewam swoich żali i frustracji na forum, gdzie moderatorzy nie mogą nic z tym zrobić poza zgłoszeniem błędu. Pozostaje nam tylko czekać.

BA_Modlishka lubi to.
  15. -Bananowy.JOE[WMF]-

Hah, łatwo Ci mówić jak masz pewnie salwę z pustaka taką jak ja z elitara. I pereł więcej niż ja złota. Takim to na pewno łatwo nazbierać pierników i kupić puzzle.

Ostatnie edytowanie: 9 grudnia 2015
  16. krolu15_USS

krolu15_USS Aktywny autor

czlowiek wraca z pracy . mysle mam dzisiaj czas porobie mapki grupowe. loguje sie zbieram ekipe , zapraszenia poszly i co ??? zonk mape zlagowalo i do jutra do 5 rano do resetu nie wejde juz:( brava dla naszgo kochanego bp juz 3 dzien podczas tej fazy bez mozliwesci robienia mapek .a co za tym idzie ta faza sie dla mnie skonczyla. załosne to jest. wiecie o błedzie jak zwykle nie macie pojecia jak go naprawic. to profilaktycznie robcie restarty co 2godziny. !!! po to zeby dac wszystkim szanse . a nie kogos zlaguje przy 1 wejsciu i caly dzien stracony trzeba czekac do nastepnego dnia do restartu! INFORMATYCY OD 7 BOLESCI !!!! MYSLCIE TROCHE!!! TO NIE BOLI.

17. Marceli26Widmo

Marceli26Widmo Forumowy żółtodziób

Witam jestem identycznie w tej samej sytuacji zdobycie herba kosztuje kule ale mniejsza z tym gdyż jestem tak samo pozbawiony do restartu oby zabawy na tej mapie

18. -Bananowy.JOE[WMF]-

BLOKADY DZIEŃ 6. **oklaski dla BP** W ciągu całego etapu drugiego 6 na 7 dni mieć blokade, coś pięknego.

19. CIENKA

CIENKA Forumowy żółtodziób

Z racji tego iż mapki grupowe się kończą , wyjaśnie dlaczego niektóym graczom niezaliczało pereł za ubicie schowanego wieloryba tj. 4 fal.

W momencie wskoku na mape bossa automatycznie tworzy się 5 osobowa grupa , gdzie lider jest przydzielany losowo [korona w oknie grupy ]

W momencie utopienia lidera lub jego wyjścia z mapy , grupa się nie rozwiązuje i on dalej pozostaje liderem.

Bład polega wtedy na tym iż perły za wszystkie fale są przekazywane do lidera grupy który znajduję się gdzieś na morzu lub w porcie.

Jezeli chcecie sami zarabiać perły w ostatnich godzinach eventu , po utopieniu lub wyjściu lidera z mapy bossa , poprostu opuśćcie grupę i załóżcię nową z osobami pozostałymi na morzu , wtedy normalnie dostaniecie perły za fale wieloryba a gracz który już nie jest z Wami w grupie nie dostanie nic.

Jest to kolejne niedopatrzenie działu informatycznego BigPointu.

Życzę Wam w ostatnich godzinach mapki grupowej zdobycia puzzla a także ogromnej ilości kamyków, amuletów i smoczych ogni a także zarobku na perłach.

Pozdrawiam
    Panicz Muster

Pan_Lolek i BA_Tefnut lubią to.
  20. Tabaluga[EvO]

Tabaluga[EvO] Czeladnik forum

Podłanczam się do tematu.Owszem po restarcie błąd znika jednak wczoraj zrobiłem tą mapę dwa razy i znowu to samo.Więc poświecenie pół godz czasu na mape nie jest problemem ale potem cały dzień nie robienie jej już jest.A stwierdzenie że puzzla można kupić za perniki to jawne robienie sobie żartów z graczy gdysz najwiecej pierników dostajemy za mapę(wychodzą z perłami w najgorszym wypadku na zero).Można też bić boty za które nie dostajemy zwrotu pereł.Więc to stwierzdenie to żart z graczy i tyle

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.