Mapa morza

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika WARIATELLO_Pączek, 14 maja 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. WARIATELLO_Pączek

WARIATELLO_Pączek Okazjonalny autor

Witam,

Mam taki pomysł z mapą morza gdzie mamy dodatkowe funkcje z czatem/mini mapą/mapą morza.

O co Chodzi??

Mam telewizor 42 cale i komputer podpięty pod telewizor. ^^

Z czym mam problem ??

- Kwestia mapy morza i mini mapki..

Gdy wchodzę do gry mapa morza i mini mapka jest, jest MAŁA na rozdzielczości 800x600, a na wysokiej, to wiadomo cały ekran telewizora zajęty.. Pytanie jak żyć ???
    Mój pomysł polega na dodaniu.. Tak jak z przeglądarkami czy folderami na komputerze.. Mamy możliwość powiększenia pomniejszenia okna. Mamy w prawym górnym okna X, a obok mamy kwadrat, gdy go klikniemy okno przeglądarki nam się zmniejszy, a gdy znowu klikniemy, to się powiększy..
    Jeżeli okno jest już pomniejszone, to możemy sobie okno ustawić jak chcemy prawda?? Tak samo chcę żeby było można z mapą morza. Po prostu mamy możliwość dopasowania mapy morza do swoich potrzeb..
    Z mini mapką jest podobnie nic nie widać. NPC, GRACZE I BŁYSKOTKI łączą się w 1 całość i teraz odróżnij kolor czerwony, pomarańczowy i żółty.. Czerwony od różnie, ale pomarańczowy i żółty z odległości jakiś 5 metrów na tak małej mini mapce ciężko ^^
    Utrudnia, to zbieranie błyskotek.

- Co do czatu..

To samo co powyżej, ale mamy jeden plus, gdy najedziemy w prawy dolny róg czatu mamy strzałeczki i jest możliwość powiększenia i pomniejszenia sobie czatu.
    Tak tak, ale mamy też -
    Jaki? Gdy powiększymy czat a jesteśmy w odległości 5 metrów nie da się nic przeczytać!
    Co zrobić?? Dodać czcionkę np. widzimy cały czas czcionkę 12 a ja bym proponował wgrać od 12 do 40 to nie oznacza, że gracze by pisali raz dużymi raz małymi literami tylko coś na zasadzie lupy!
    Powiększamy, aby lepiej widzieć z daleka ^^

Podsumowanie:

We wszystkich przypadkach jest Jeden Problem !
    Jaki??
    W każdym z przypadków nie mogę być w odległości 3 metrów od telewizora tylko przed samym ekranem i szyja to się chce urwać bo ogarnij sobie 42 cale..^^
    Co idzie za takim siedzeniem?? Oczywiście wzrok (okuliści się cieszą, ale ja NIE)

Myślę, że nie tylko ja mam z tym problem.. Zapraszam wszystkich do wypowiadania się co sądzicie o tym pomyśle ??

Pozdrawiam Wszystkich Czytelników.

2. MOD_Kali

MOD_Kali Guest

Brak aktywności w temacie. Zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.