Maxymalna podstawa wyliczona przez SMOD_Lilith

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika skirek[XXL], 19 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. skirek[XXL]

skirek[XXL] Czeladnik forum

Witam, w tym wątku chciałem zapytać konkretnie SMOD_Lilith jak wyliczyła maxymalną podstawę statku? Taki wątek jest w Biblii Seafight. Już piszę o co chodzi.
    1. Pominięty został pokład z kości słoniowej (+2000 hp)
    2. Jakim cudem chcesz zmieścić na tych 12 pokładach 130 belek??!! Nawet doliczając pokład z kości słoniowej to i tak belek na pokłady można wrzucić tylko 100!! (- 18000 hp)
    3. Pojawił się nowy towarzysz dający 40000 hp (przy wyliczeniu jest smok 25000 hp) - należało by zaktualizować temat jeśli ma być on przydatny w przeciwnym razie skasujmy go i nie zaśmiecajmy forum!

Czy owe błędy wynikają z ignorancji, lenistwa czy też z niewiedzy? Jakakolwiek by nie była odpowiedź to praca naszych MOD (a w tym przypadku SMOD) pozostawia wiele do życzenia. Macie do obsługi forum, które nie tętni życiem szczególnie teraz po aktualizacji, a i tak nie dajecie rady. To już kolejny raz kiedy łapię was na błędach w poradnikach do gry. Moją intencją nie jest napiętnowanie Was, ale zmuszenie do rzetelnej pracy. Czekam na poprawki i sprawdzam forum dalej. Oby nic więcej już mi "nie wpadło w oko" :mad:

-kAmiloos™- i Treu1 lubią to.
  2. Treu1

Treu1 Zaawansowany

Po servie DE1 ganial gracz majacy 608k HP , oczywiscie konto wymaksowane z dodatkowym HP za range PB , tak z wlasnych obliczen

75.000 elita
    83.000 elita np. z bokora
    12.000 talenty
    30.000 kasztele
    40.000 towarzysz
    25.000 zlota pasza
    20.000 paklady
    60.000 belki
    4.000 poklad voodoo
    20.000 krysztalowy dar
    12.500 panna
    25.000 koziolek
    50.000 strzelec
    75.000 rak
    40.000 protekcja agwe ranga 20 PB
    6.000 belki na pokladzie mojo
    6.000 belki na hebanie
    6.000 belki na sloniu
    2.000 poklad hebanowy
    20.000 poklad szaniec

611,500 HP

jak sie pomylilem to poprawcie

Ostatnie edytowanie: 19 grudnia 2013
  3. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Hmm przecież mając 13 pokładów (10 ulepszonych) mozna na nie wrzucić belki, 100 na 10x ulepszonych i 30 na mojo, heban i sloniowy (78k PZ) oczywiście pewnie nikt nie będzie pływał z włożonymi belkami na heban czy sloniowy skoro można wrzucić tam więcej armat, także większość rezygnuje z tych 30 belek (-18k PZ) co nie znaczy że nie można ich mieć wrzuconych.
    Zaraz dodam pokład z kości słoniowej i nowego towarzysza (40k PZ)
    Dziękuję za zwrócenie uwagi.

Treu1 Zgadza się wszystko pasuje, już poprawiam FAQ

4. skirek[XXL]

Dziekuję :)
    Czyli temat można zamknąć, a ja szukam dalej :p

5. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Szukaj szukaj może coś znajdziesz :D

6. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Temat otwieram na prośbę Gracza.

7. skirek[XXL]

Już znalazłem :)
    Treu1 prawie dobra robota, ale... pominąłeś jeden pokład (hebanowy) czyli +2k hp. Mikser minus za brak czujności. FAQ do ponownej poprawki :)

8. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Nie zapomniałem po prostu pomyliłem heban z sloniem, heban daje PZ a sloniowy PV o tym zapomnialem, już poprawiam

Skirek w rozpisce jest pokład hebanowy, nie ma sloniowego a nie ma go poniewaz nie dodaje PZ tylko PV więc wszystko się zgadza :)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 grudnia 2013
  9. Treu1

Treu1 Zaawansowany

ok, pomylilem hebana ze sloniem, juz poprawilem

10. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Wszystko jasne, brak dalszej aktywności w temacie - zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.