Najemnik

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika **pawel**, 18 września 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. **pawel**

**pawel** Wielki mistrz forum

Do cholery jasnej już mam dość zakładania tematów na temat problemów w tej grze... Czemu nie idzie znów przeżucić najemnika na statek? Mam poz. 5 a nawet z niego skorzystać nie można bo nie da rady wrzucić a czas leci :mad::mad:. Nie może sobie na prawdę BP poradzić z taką błachostką? Na prawde juz tak są zaślepieni wrzucaniem pakietów i eventów co 2 dni zamiast najpierw skupić się na błędach w tej grze? Noż ile można to w końcu staje się męczące. Niech wyłączą tą gre na tydzień ogarną z błędów i włączą ponownie jak nie potrafią inaczej. Człowiek powinien cieszyć się grą i grac dla przyjemności, a gdzie tu przyjemność jak ciągle coś nie działa? Nie dziwie się, że tu tyle automatów pływa bo normalnie grający człowiek po roku osiwieje przez te irytowanie się :mad:

-rodrigez35- lubi to.
  2. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Pamiętaj że podczas aktywacji danego czlonka załogi Twój statek nie może wykonywać żadnej akcji. Nie możesz atakować i nie możesz być atakowany. Przed chwilą sprawdzalem i zmiana najemnika odbyła się bez problemu.

3. **pawel**

Byłem w porcie także nic nie mogło mnie atakować ani ja nie mogłem

4. czempionas

czempionas Forumowy żółtodziób

Ja wróciłem do gry po kilku latach i ogólnie na mapie morza jest jedna wielka tragedia...
    - Nie widać aktywnych bonusów w lewym górnym rogu (widoczny tylko jeden)
    - Non-stop problemy o których piszesz, tj. bugowanie się najemników przy aktywacji. Taka sama sytuacja dzieje się z armatami itp.
    - NPC również się bugują, nie raz musze podpływać po 3-4 razy żeby pojął, że mogę już odebrać u niego nagrodę za misję.
    - Zdarzają się też bugi naprawy statku - nie idzie naprawić statku, zmiana mapki pomaga.

5. **pawel**

Cały dzień można bugi wymieniać tyle tego jest. Jeszcze mam takie coś jak długo trzymam pasek przesuwania to mi go buguje i "ciągnie" do samego końca mapy w zależności w którą stronę przesuwam i też tak często się dzieje jak tylko do portu wskocze lub mapę zmienię to muszę przelogować. Nie wiem czy to tylko u mnie czy u innych też występuje, ale troche to uciążliwe jest zwłaszcza jak sie z kimś topie.

6. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

W ustawieniach możesz sobie rozciągnąć te okienko od bonusów.

7. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Jeżeli czas trwania członka załogi lub towarzysza upłynie, to trzeba najpierw przesunąć wyszarzoną ikonkę na lewo, a następnie dodać aktywnego. Jeśli nie można przesunąć aktywnego, to wystarczy przelogować konto. Wiem, że to problematyczne bo powinno działać podpowiadam tylko w jaki sposób można to zrobić.
    - Odnośnie widocznych bonusów - wystartuj konfigurator i złap za biały kwadracik, możesz rozszerzyć menu lub rozciągnąć tak jak Ci pasuje.
    - Nie wiem o co chodzi z armatami, nigdy nie miałam problemu ze zmianą.
    - Do zleceniodawcy trzeba podpłynąć bardzo blisko chcąc oddać misję
    i tak jest od zawsze.
    - Po otrzymaniu Daru asklepiosa - tzw "setki" jest problem z naprawą statku, podobno to było już naprawiane, ale chyba nie pykło ;)

8. To prawda ze zmiana najemnika i trenera. Bez przelogowania niestety ciagle nie dziala.

9. Polish_Soldier

Polish_Soldier Okazjonalny autor

potwierdzam ja to musze z 3 razy przelogować zanim wejdzie mi najemnik -błąd który wymaga szybkiej naprawy

10. **pawel**

Tak też zrobiłem tego wymazanego wyrzuciłem, a chciałem wsadzić nowego to nie mogłem i dopiero po przelogowaniu pomogło. Tylko problemem jest gdy się wejdzie na rozpadlinę i np zapomni się przemienić z patrola na najemnika albo tak jak mi, że wygasł a nie zauważyłem i wszedłem.

11. Zawsze jest z tym problem - nie tylko na rozpadlinie. Z Najmnika wyzszego na nizszego to samo.

12. ๖Ðaνγ♣JΦиεŞ™

๖Ðaνγ♣JΦиεŞ™ Wielki mistrz forum

U mnie żadne przelogowanie nic nie daje. Jak to jest droga ekipo,że na jednej konfiguacji mogę bez problemu ściągnąć najemnika 2i zastąpić go najemnikiem 5,a na drugiej nie... Co z tego ,że wrzucę 5 i tam będzie widoczny,jak ani armat nie dopisze,ani nic. Zamykam okienko z wyposażeniem i załogą,otwieram na nowo,a najemnik wychodzi na to,że uciekł,bo jest puste miejsce,a żadnego wrzucić nie można. Próbowałem robić to wrzucanie kilka razy kiedyś i dopiero chyba za 6 razem wskoczyło. Ok,był tam ten najemnik do końca żywotności,potem zastąpiłem go 2,ale jak kolejnym razem,czyli np teraz z kodu znów jest możliwość wrzucenia,to po prostu na jednej konfiguracji mam wrzuconego 5,a na drugiej 2 bo nie mam siły się bawić 30min czy więcej z tym badziewiem. To nie jest mój błąd,tylko w grze,więc nie w mojej gestii jest go naprawić,tylko twórców i zarządzających grą..... Nie o mnie źle to świadczy. Po co dajecie w kodach tych najemników jak z nich korzystać nie można? Raz wpisałem kod gdzie był najemnik 5 i nawet z niego nie korzystałem,bo nie dało się go wrzucić. Najzabawniejsze jest to,że na tym błędzie gracze nie korzystają,tylko tracą,więc po co to naprawiać. Jakby korzystali (że np dopisało by 100 armat więcej i ktoś by to zgłosił,bo ktoś ma za dużą salwę) to od razu byłby restart i naprawa,a na niektóre błędy z naprawieniem trzeba czekać miesiące,bo dotyka to małą liczbę graczy i dopiero jak zacznie dotyczyć kogoś z ekipy lub więcej graczy..... Z roku na rok się coraz gorzej tu gra. Coraz mniej kierownictwo obchodzą gracze.

-rodrigez35- lubi to.
  13. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Droga ekipa może tylko przekazać problem wyżej i z tego co pamiętam było to zgłaszane i naprawiane, ale jak widać coś znów się popsuło. Jeżeli nikt o tym nie napisze to znaczy, że nie przeszkadza, a jak przeszkadza to trzeba o tym napisać, bo nie jesteśmy wróżkami. Od takich problemów jest PT, wystarczy zgłosić, ale.... komu się chce...

14. **pawel**

To u mnie tak samo było, że po wrzuceniu niby pokazywało, a jak zamknąłem okienko i włączyłem ponownie to go nie było. Tylko, że ja tak robiłem minimum 20 razy i nic nie dało dopiero przelogowanie pomogło, ale tak jak pisałem na rozpadlinie się nie przeloguje i później trzeba się trochę pomęczyć. Niestety tak tutaj już jest, jeśli jest błąd na nie korzyść graczy to jest miesiącami naprawiany, a jak na nie korzyść BP to w jeden dzień naprawią...

-rodrigez35- lubi to.
  15. Rocky

Rocky Czeladnik forum

ten bład jest z 1,5 roku zdiac najemnika starego wylogowac konto z powrotem zalogowac i włozyc najemnika nowego! Inaczej tak jak u mnie nie działa

16. **pawel**

No właśnie 1,5 roku więc teraz widać jak BP sprawnie szybko naprawia błędy na nie korzyść graczy :). Nie zmienia to faktu, że powinno działać przeżucanie bez wylogowywania tak jak kiedyś było

17. Rocky

Rocky Czeladnik forum

ostatnio wystepuje bład z reperką mimo iz klikam w klawisz napraw to nie naprawia w tym czasie nic nie mozna zrobic typu teleport itp. Musisz dac sie zatopic badz zmienic mape. A niby Unity miało byc takie płynne brak błedów a jest zupełnie odwrotnie. Klient wasz Pan bo was utrzymuje ale nie tu!!! Dlatego masa ludzi zegna ta LIPNĄ gre

18. **pawel**

Zauważyłem, że od połączenia serwerów jest jeszcze więcej błędów niż przed połączeniem, a niby miało być tak pięknie i dopracowane... Żegnają grę z tego powodu, że słabszych graczy dzieli przepaść od inwestujących. Teraz do większości graczy strzelam z odmrażaka po 70k przy 560 armatach to jak mi dodatki pospadają i najemnik to ile wyjdzie 50k? Nawet ostatnio do jakiegoś kajaka z 12 poziomem rangi pb strzelałem po 80k z łamacza, a on mnie po ponad 200k gdzie tu sens walki? Co tacy gracze mają na kontach? A wracjąc do tematu wiadomo coś już o naprawie błędu tego najemnika?

19. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Wszystkie siły SF są rzucone na aktualizację Atlantydy więc nie ma co się spodziewać szybkiej interwencji w sprawie najemnika.

20. **pawel**

Teraz takie pytanie odnośnie graczy pisałem to post wcześniej. Może szanowne BP po wprowadzeniu atlantydy w życie weźmie się za sprawdzenie kont graczy każdego z osobna odnośnie używanych programów/ nielegalnych bugów/ wyposażenia? Bo to sie już śmieszne robi mam 550 armat całkiem mocnych kasztele i talenty w salwy i opancerzenie na full, kamienie na statku 28 poz na towarzyszu też wysokie, a bije w większośc graczy (najczęściej zagranicznych) po 70k, a oni we mnie po minimum 200k... Gracz który mi daje 9 pb (mam kamień do +50% pb) bije po ponad 200k a ja w niego z rozświetlaka po ledwo 70k z odmrażaka i łamacza nie wiele więcej :mad:. Mając wcześniej 590 armat miałem salwe +/- 10-15k większą. Kogo ja mam z taką salwą topić? Graczy początkujących na 1/1? Nie wiem co trzeba posiadać na koncie żeby mieć taką dużą salwe i opancerzenie tym bardziej u tak "słabszych" graczy... Przed połączeniem serwerów nie było takich akcji :mad:.