Najemnik

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika **pawel**, 18 września 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kolobolo2000

kolobolo2000 Młodszy ekspert

A pytałeś na ts znajomych z bractwo co może być nie tak? NP. jak ustawić prawdopodobieństwo obrony i prawdopodobieństwo ataku, a i ludzie biją zwykle z mocniejszych kulek np. rozpadlina odmrażarka i łamacz serc.

2. Kafes999

Kafes999 Czeladnik forum

miałem ten sam problem, ale trochę się poprawiło, ważne w walce żeby mieć duże prawdopodobieństwo uniku - załóżmy, że przeciwnik ma 150% szansę trafienia a Ty masz 50% szansę uniku - jeżeli on ma 500 armat to można wnioskować, że trafi 100% jego armat w twój statek (chociaż to nie jest takie proste i jednoznaczne), natomiast jeśli on ma np. 120% szansę trafienia a Ty 70% szansę uniku to się dzieją cuda bo można założyć że trafia w Ciebie tylko 50% jego armat (nie wiem czy tak jest napewno) czyli z 500 trafia 250, co robi ogromną różnicę większą niż to jakby trafiły wszystkie ale miałbyś bardzo duży bonus do tarczy.
    mowisz ze masz 50% PB? do walki używa się +5% tarczy agwe.
    z tego co wiem dobrze mieć kruki z wysokim poziomem - one dają szansę uniku.
    porównaj swoją salwę do bota i do gracza, w graczy bardzo słąbych którzy nie mają dobrego wyposażenia powinna wchdozić salwa taka jak w boty, w moim przypadku jak dobry kryt wejdzie to w bota biję po 400 tys. a Ty ?

Ostatnie edytowanie: 5 października 2022
  3. **pawel**

**pawel** Wielki mistrz forum

Niestety gram bez ts więc nie mam jak spytać. Jeśli chodzi o kule to na pewno nie strzelał z odmrażaka bo nie było tego efektu po tych kulach jedynie mógł z rozpadliny lub łamacza. A ustawienie mam cały czas takie same ewentualnie mocniejsze kamienie wsadzam jeśli zdobędę.

4. **pawel**

Tak na statku mam kamień +5% tarczy agwe, a na towarzyszu mam kamyk do pb. Do bota mam jakoś 220k bez kryta, a do takich słabszych graczy tzw kajaczków mam podobną. Tylko dziwne jest to, że w troszkę lepszych graczy już salwa spada nawet do 90k z odmrażaka, a gracz wcale nie jest taki mocny.

5. Kafes999

Kafes999 Czeladnik forum

ja pzy 599 armatach do bota uderzam po 270~280 i 330~350 z kryta, (400 tys uderzam gdy mam więcej armat- zrobię badania to powiem więcej :))
    do graczy mysle, że ze "średniej półki" uderzam po 200 - 240 (z krytykiem pod 300 tys).
    do równych uderzam ok. 140-160. mniej więcej Ci uderzają mnie podobnie.
    a do najsilneijszych 100-120. :), Ci biją mnie po 200 do 300 tys :). z klebsydrami i innymi pierdolami zdarza się, że powyżej 300. ale prawdopodobnie byłem wtedy źle ustawiony.
    więc tutaj masz zobrazowany przykład - oczywiście nie są to warunki laboratoryjne :)
    Ps. bardzo dużo zależy od twoich aktualnych ustawień, często jest tak jak robię misję, to zatapiają mnie gracze, których potem ja z łatwością topię
    jeśli chcesz możemy się umówić i sprawdzić nasze parametry i wymienić się spostrzeżeniami- najłatwiej robić to na morzu po prostu oddając do siebie strzały i zmieniając ustawienia :). napisz do mnie na priv. sam chętnie posprawdzam swoje możliwośći :)

6. **pawel**

Ja mam 550 armat, a jeśli chodzi o rodzaje armat to tak: 3 władce poz 2, 30 władca poz 1, 71 władca normalna, 15 bastion poz 5, 13 bastion poz 4, 37 bastion poz 3, 30 bastion poz 2, 351 zguba poz 5 i mam jeszcze 141 bastionów poz 1 i 69 bastionów normalnych ale bastiony zwykłe i poz 1 ściągłem ze względu na mniejszy bonus amunicji elitarnej. Prawdopodobieństwa uniku do gracza nie wiem gdzie sprawdzić ile mam szukam w wartościach i tylko unikanie jest.
    Można się zgadać i sprawdzić co jest nie tak przynajmniej poustawiam wszystko tak jak należy i może będą widoczne efekty :)
    Nazwe na morzu masz taką samą jak na forum? :)

7. **pawel**

Pytanie z innej beczki. Wczoraj wszedłem po 20 na gre zrobić misje rozpadliny i rozpadline podpływam do przeskoku portu i całkowicie mi gre zwiesiło. Ciągle po dłuższym ładowaniu wyskakuje "Lost connection" nawet teraz wszedłem zobaczyć czy już wejdzie to dalej tak samo... czyszczenie ciasteczek nie pomaga. Ktoś wie co się dzieje?

Ostatnie edytowanie: 8 października 2022
  8. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Serwer dostał zawału :p problem zgłoszony.

9. Polish_Soldier

Polish_Soldier Okazjonalny autor

dzisiaj żeby przerzucić najemnika na statek zajęło mi 30 min na przeglądarce i na kliencie to samo ten błąd doprowadza mnie do szału weźcie to w końcu naprawcie!!!:mad::mad::mad: