Nie darady grac

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Achilles®»»»»»», 28 września 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Achilles®»»»»»»

Achilles®»»»»»» Książę forum

Witam nie wiem ile to potrwa ale nie darady grać to wygląda na AWARIA ! gry Nic nie morzna zrobić kompletnie i to dzieje sie po kazdej aktualizacji to zauwazyłem.

2. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Problemy te są znane, stąd też liczne restarty, czekamy na naprawę.

3. Aga_Khan

Aga_Khan Wyjątkowy talent

Tak tylko zapytam z głupia frant... To to co jest wprowadzane jako nowość albo poprawka to nie jest nigdzie testowane? Na jakims serwie testowym?

4. ڜFØĈŽКΛھ

ڜFØĈŽКΛھ Książę forum

Wszystko jest sprawdzane i testowane, tylko na serwerze testowym wygląda to inaczej, a na żywym jest tak jak jest. Zwyczajnie trzeba się do tego przyzwyczaić, bo marudzenie itp itd nic nie da. wiem, ze zaraz pewne osoby rzucą oskarżenia na mnie że kogoś bronię, nie. Piszę jak to naprawdę wygląda. Nie od dziś są problemy na mapach, gdy zostaje coś wprowadzone. Dawniej było tak samo każdy event, każda nowość wprowadzona na serwer żywy oznaczała małe lub większe problemy. Można napisać z uśmiechem, był czas przywyknąć :D:D.

MOD_Widmo lubi to.
  5. -MordimerPL-ZPP

-MordimerPL-ZPP Mistrz forum

Kuźwa, 25 fala rozpadliny, pykam sobie ostatniego NPC, [...] lag i nie ma mnie na mapie...dziękuje BP, durne kacapołki.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 28 września 2019
  6. Aga_Khan

Aga_Khan Wyjątkowy talent

Ble, ble, ble… Takie sobie bajdurzenie o Chopinie...
    Lagi - balia potrafi stac jak wmurowana nawet do 15 sekund. i niewazne czy odswiezy sie czy niesmiertelne f5 zastosuje
    - klikamy zmiane mapy-przejscie… i czekamy, moze kiedys, w tym millenium to nastapi...
    Bugi - np. po przejsciu na sasiednia mape balia nie stoi tylko plynie do przeciwnej bandy

7. ڜFØĈŽКΛھ

ڜFØĈŽКΛھ Książę forum

To dziwne, ja takich problemów nie mam, może to sprawa netu, kompa. Nie wiem na jakim serwie grasz, ale wiedz iż na pl1 są i były tu największe lagi.

8. adax75

adax75 Mistrz forum

Tak nagle ma problemy z kompem z netem . Foczka masz wiedzę ale nie wciskaj takich kitów ,bo jak nijaki Adi różowy takie bajki cisnął to się dostał do ekipy
    i teraz ciśnie BA187 coś tam . A najlepiej to faktycznie idzie zamykanie tematówo_O.fajna ta kropka ...

Ostatnie edytowanie: 29 września 2019
  9. ڜFØĈŽКΛھ

ڜFØĈŽКΛھ Książę forum

Nie o to chodzi, że nagle. Tylko ta gra widać wymaga coraz więcej. Napiszę na swoim doświadczeniu, dawniej miałam starszego kompa, net był słabszy, a teraz parametry mam o niebo lepsze no i gra tak się nie zacina mi się jak dawniej. Owszem kiedy są lagi to są, czy też ściny, ale wtedy wszyscy je mamy,bo gdy siedząc na ts'ach każdy o tym informuje. Dodatkowo dodajmy, że coraz więcej rzeczy jest wprowadzane na map morza, a to też swoje robi.
    I nie staram się wciskać kitów, próbuje znaleźć zawsze rozwiązanie, a szukać trzeba wszędzie. Parametry u gracza jedna sprawa, a serwery BP to druga, gdzie niestety każdy nie raz brzydkie słowa wypowiadał przed monitorem :D:p.

MOD_Widmo lubi to.
  10. Achilles®»»»»»»

Mam nowego kompa i szybki internet nigdy nie było pronlemu

11. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Serwery Globalny 1,2 oraz hiszpania 1 przez ostatni tydzień zmagają się z dużymi lagami, które utrudniają gre. Inne serwery nie odczuwają tych problemów. Trzeba cierpliwie czekać na rozwiązanie problemu.

12. kristofer1973*

kristofer1973* Okazjonalny autor

Rozwiazanie jest proste mniej pierdol i przylozyc sie do likwidacji bociary

13. 1a2s

1a2s Mieszkaniec forum

Caly czas sa lagi nie da sie grac szkoda wchodzic na rozpadline a sezon mija

14. Achilles®»»»»»»

15. 1a2s

1a2s Mieszkaniec forum

Nie jest ok kazde klikniecie dziala z 10 do 30 sek opoznieniem i tak od kilku dni zaczelo sie lagami teraz gra dziala oby na stale bo kilka dni w plecy

Ostatnie edytowanie: 29 września 2019
  16. Erdien

Erdien Naśladowca mistrzów

jestem przekonany, że lagi są wywołane dużą ilością obiektów kontrolowanych przez system. Każdy gracz, jego interakcje oraz każdy bot (spawn/despawn, odpowiedzenie na atak, zaatakowanie gracza, zmiana pozycji itd) to wszystko wymaga odpowiedzi od serwera. Jedynymi sposobami na rozwiązanie tego typu problemów na ten moment według mnie są optymalizacja kodu oraz rozszerzanie serwerów. Rozwiązania optymalizacyjne nie zawsze dają jakiś rezultat. Często są one bardzo ryzykowne (mogą próbować zaoszczędzić coś przez ograniczenie niektórych funkcji gry)
    (Pamiętam, że wcześniej po wejściu na pergamin, czy rozpadlinę - boty pojawiały się na prawidłowych pozycjach, a teraz pojawiają się na fałszywych. Prawdziwa pozycja jest odkrywana dopiero po odpłynięciu na zasięg armat bota. (bota możemy spróbować zaatakować dopiero po podpłynięciu do niego, jednak nie uda nam się, jeżeli będziemy zbyt daleko od prawdziwej pozycji))

[​IMG][​IMG]
    Wszystkie zrzuty prezentują ten sam fragment mapy.
    (w nadziei, że wszystko się poprawnie wyświetliło)

Brak znajomości prawdziwej pozycji jest powiązane z ograniczeniem odświeżania pozycji tych botów przez serwer - jako że, ich jedynym pretekstem do przesunięcia jest zbyt duża odległość od gracza (boty agresywne).
    Na pergach ten błąd też się zdarza, jednak rzadziej z powodu mniejszego zasięgu botów.
    Serwer nie odświeża pozycji tych botów, aby mieć czas na inne obliczenia dotyczące innych graczy, botów, interakcji...

17. Achilles®»»»»»»

Znów nie darady grać statek nie płynie nie morzna sie zalogować.

18. 1a2s

1a2s Mieszkaniec forum

Niestety o 5 rano lag nie mozna sie bylo zalogowac Teraz 1h gry i lag 5min zeby sie zalogowac statek stoi rusza sie kiedy chce a event leci heh

19. stiven23

stiven23 Czeladnik forum

LOST CONNECTION ! tylko tyle przy próbie zalogowania się

20. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Zapewne trafiłeś na czas kiedy był restart servera.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.