Blad Niższa salwa

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Yossarian, 27 listopada 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Yossarian

Yossarian Forumowy żółtodziób

W ostatnim czasie dołożyłem armat i poprzerabiałem sporo. Salwa mi bardzo spadła do gracza i tak samo wiecej ludzie biją do mnie. Wiem bo sprawdzalem z innym graczem, tym samym graczem przed i po zmniejszeniu sie salwy. Czy komuś też ostatnio spadła salwa i ma z tym problem czy to tylko mnie dotyczy? Jestem pewien ze nic mi nie spadło bo wszystko mam tak jak miałem. Do PomocyTechnicznej nie ma co pisać bo i tak nic z tym nie zrobią tylko bedą kazali mi sprawdzic wlasnie czy nic mi nie spadło.. A sprawdzilem wszystko juz x50.

2. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Osobiście ja nie odczułem, żeby salwa spadła, mam taka samą. A powodów dla których masz mniejszą salwę, może być sporo... :( Mogły Ci się pokończyć wzmocnienia jakieś do salwy, trenerzy, może w talentach masz coś przestawione lub kasztelach... Powodów takiego stanu jest naprawdę sporo i mimo że już sprawdzałeś wiele razy, sprawdź jeszcze... może coś przeoczyłeś :)

3. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Dokładnie, po prostu zawsze łatwo coś przeoczyć szczególnie że aktualnie wiele rzeczy wpływa na naszą salwę zaczynając od szamana w przypadku armat voodoo kończąc na zwykłych procentach z pergaminów. Ale skoro jesteś w 100 % choć z tego co widzę to w 110 % pewny że wszystkie bonusy jakie posiadałeś przed spadkiem salwy masz nadal na swoim statku to warto się skupić i przeanalizować na wszystkie zmiany jakie na tym statku wprowadziłeś bo jak sam zaznaczyłeś sporo pozmieniałeś. Może właśnie podczas tych zmian przypadkiem coś dezaktywowałeś lub gdzieś np w talentach rozdałeś mniejsze wartości ? Warto też pamiętać o bonusach które negatywnie wpływają na naszą salwę np sokole oko ;)
    Wątpię by salwa mogła spaść tak sama od siebie, musi być jakiś powód :)

4. Yossarian

Procenty z kazdego pergaminu mam, krysztalowy dar, armaty wlozone wszystkie, kamyki na statku tez dobre, towarzysz zalozony i kamyki tez plus trenerzy, kasztele sciagalem i zakladalem tez od nowa tak samo jak kamyki, talenty tez resetowalem i ustawialem. Nic z czarnego rynku nie mialem kupionego takze spasc nic nie moglo, sokole oko itp nie jest wlaczone. Szamana vodoo na poz4 mam. Naprawde juz nie mam pojecia co moze byc. I tak jak wspominalem trenerow, kamyki na towarzyszu i na statku, kasztele, talenty resetowalem i ustawialem od nowa.
    A armaty przerabialem ale na wyzsze poziomy nie na niższe wiec.. salwa powinna wzrosnac a nie maleć.

5. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Kasztele, kamyki i talenty ustawiłeś dokładnie tak samo jak wcześniej zupełnie bez żadnych zmian ?

6. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

A brałeś pod uwagę ilość przerobionych armat? W takim sensie czy te przerobione nie zastąpiłeś jakimiś gorszymi?
    Może masz czarny proch wyłączony?
    Całkowity logaut z gry, może też czasem pomóc, przy zmianie różnych konfiguracji konta.

7. Yossarian

Tak talenty ustawilem identycznie bez zadnych zmian. Nie gram w tą gre od dzis dlatego mam wieksze lub mniejsze pojecie o tej grze.
    Proch mam wlaczony. Nie jak przerabiam armaty to tak zeby nie zakladac gorszych armat wiadomo tylko zeby byly lepsze zalozone.
    Ten problem mam juz od kilku dni wiec zrobilem z 10 logautow z gry.

8. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Udało Ci się rozwiązać problem? Czy dalej masz problemy z salwą?

9. CrimsonThePirate

CrimsonThePirate Czeladnik forum

Ja mam tak samo. Ulepszyłem 60 szt. 60-funtówek i salwa spadła po tej operacji. Zrobiłem to między jednym a drugim biciem bota, więc nie ma mowy o zakończeniu jakiegoś powielacza czy bonusu. Skończyłem bić NPC, ulepszenie i znów bicie NPC i ...salwa niższa niż wcześniej. Krytyków powinno przybyć (ulepszenie podniosło też krytyki) tymczasem liczba krytyków znacząco spadła. Zresztą widać to po amunicji, miałem wyliczoną liczbę a tymczasem musiałem posiłkować się innymi kulami.

10. Czy problem zostal rozwiazany?

11. -υикт-1

-υикт-1 Mieszkaniec forum

niestety i ja mam ten problem ulepszalem mlot przeznaczenia i tez mi salwa spadla z elitara bije o 5k mniej mslalem ze to chcwilowe bo juz tak bywalo ale juz 4dni minelo i nadal t samo

12. zalezy tez czym zastapiles miejsce ktore zwolnilo sie po ulepszeniu mlotow bo jak ulepszasz bierze 3 a daje 2

13. -υикт-1

-υикт-1 Mieszkaniec forum

zastapilem tymi nowymi dostalem z bokora

14. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Armata Devastator ma mniejsze obrażenia niż młot przeznaczenia, może dlatego spadła Ci salwa.

15. Achilles®»»»»»»

Achilles®»»»»»» Książę forum

Dlaczego spadła mi salwa mam fula elitę i z pustaka mam tylko 5000 tyś miałem o wiele więcej naprawcie to.

16. A talentow nie zmieniales moze podczas akcji specjalne i moze zapomniales je spowrotem ustawic?

17. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Spróbuj się przelogować, zaraz po zalogowaniu na mapkę morza, klikając F5, mi pomogło. Ewentualnie przestaw armaty, z tych do walki na pergaminy i po chwili przestaw je z powrotem na te do walki, dodatkowo odśwież też mapkę ;) Myślę że powinno pomóc :)

18. spaede.GIT

spaede.GIT Stary wyjadacz

co wy nie powiecie na kajaczku wymieniłem admiralskie 50 na vudu 50 i co salwa spadła o 2tyś z elitara:D

19. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

A sprawdzałeś czy wszytko po tej zamianie masz prawidłowo poustawiane? Może jakieś wzmocnienie między czasie Ci spadło, procenty z pergaminów, proch może wyłączony, trenerzy i wiele innych rzeczy wpływających na salwę... Kamienie mają też spory wpływ na salwę oraz amunicja z której strzelasz ;)

20. spaede.GIT

spaede.GIT Stary wyjadacz

modku czy ty greka udajesz nie pisał bym jak by coś się działo innego niż cud niższej salwy:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.