Nowe konto potrzeba trochę wiedzy starych wyjadaczy

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Hitomu, 19 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

Witam szanownych piratów oraz tych <tu wstawić jakas fajna obelge> którzy nie maja krzty honoru czy szacunku do nowych graczy i jedyne co potrafia to na takowych polowac, ale to nie temat o mojej opinii o takich ludziach <ale niech wiedza co o nich mysle :D>, wiec przejdzmy do rzeczy.

Od razu zaznaczę oczekuję pomocy/rad/wskazówek dla nowego konta. Kiedys grałem sobie już w ta grę, więc znam trochę podstawowych rzeczy które były parę lat temu. Jednak głównie chodzi o to, iż panuje opinia że jak ktos chce teraz zaczynac gre, to jego jedynym wyjsciem jest kupic czyjes wykoksane konto, jednak mnie to nie interesuje. Chcę zaczac i prowadzic gre na moim wlasnym koncie, niezaleznie jak trudne beda poczatki i rozwijanie konta.

Moim pierwszym pytaniem jest, ile maksymalnie przy wszystkich pokładach, kasztelach talentach i ewentualnych rzeczach o których nie wiem, można załadować armat na statek? Jako iż jest teraz w sprzedaży armata admiralska to mocno skupiam się na zbieraniu perełek z błysków żeby kupić ile dam rade, ale tak czy siak pewnie kiedys wyzbieram tyle, żeby zapełnić cały statek, a wiadomo admirały najlepsza inwestycja, szczególnie ze później można je zmienić na 60ft. Tak więc moim celem jest zebranie tylu admirałów ile maksymalnie kiedykolwiek zaladuje na statek, zeby pozniej w razie braku takowych w sprzedazy miec juz gotowe do zaladowania, albo po prostu dla swietego spokoju.

Drugim mym pytaniem jest, czy nowy gracz ma jakiekolwiek mozliwosci zdobywania perel w jakis sprawniejszy sposob niz blyski? W sumie bardzo mi nie przeszkadza ta metoda, ale jezeli sa lepsze to dlaczego by nie spróbować? Wiem o mapie z tymi słonecznymi piratami, jednak ilosc amunicji elitarnej na nich znacznie przewyzsza wartosc perel ktore za nich dostaje, a przy tym iż mam dopiero kilka admirałów a reszta to 30ft, sporo amunicji po prostu się marnuje, a z pustaków z pewnoscia bym nie zabil nawet jednego przed zniszczeniem wlasnego statku. pomijajac ze przy moich armatach szybciej znalazlbym blysków za te dwiescie z kawalkiem perel. Tak więc dobrze byłoby też poznać tajniki tej słonecznej mapy bo z tego co czytałem na forum niektórzy własnie tam zarabiaja perełki :) Oczywiscie o innych sposobach tez chetnie bym sie dowiedział.

Taaak, teraz trzecie pytanie! :) Czy opłacalne jest robienie mapek zodiakalnych z kotła? Daję radę zrobic Pannę w tej chwili ale po 7 fali już co falę muszę schodzić na naprawę i regenkę voodoo, no i bez elity chyba nie dałbym rady, a wiadomo marnuję sporo ammo przez moje armaty, a także czas.

Po czwarte, jak wyglada sytuacja wsród bractw? Czy nowi gracze s ignorowani przez silniejsze bractwa? Osobiscie nie jestem zainteresowany bractwami które przyjmuja kazdego nawet wiedzac ze taki ktos dlugo nie pogra albo nie ma checi rozwoju. Osobiscie mam wieksze ambicje na przyszlosc.

Piate: Czy opłacalnym byłoby najpierw w kasztelach zainwestować w kasztele dajace predkosc? Tak czy inaczej sa chyba bardzo wazne a przyspieszyloby to zbieranie blyskow a wiec i takze dochód perełek :) To pytanie w sumie ma sens tylko jeżeli faktycznie błyski to póki co moja jedyna nadzieja. Nawet jeżeli odpowiedź jest negatywna :))

Myslę że tyle na razie wystarczy :) W razie co później dodam jakies rzeczy które jeszcze mnie interesuja.

Za totalny chaos odnosnie polskich znakow przepraszam, ale niektore mi nie działaja i przez to być moze zgubiłem trochę nawet tych które mi działały.

Z góry dzięki za odpowiedzi, życzę miłych rejsów i trochę pokoju na mapie :)

2. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

1. Max 297 armat

2. Błyskotki, pergaminy, mapa sloneczna, admirały

3. Opłacalne

4. Zalezy od serwera i Twojego dogadania sie z danym bractwem

5. Najpierw zrob Rampe dla kul potem inne

3. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

Nie żebym kręcił nosem ale chociaż 2 i 3 pytanie prosiłbym trochę rozwinąć żebym sprawę zrozumiał i zapamiętał :) przeliczenie 1 tez nie byłoby złe :)

4. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

1. 117 armat na sam statek (z dodatkowym kasztelem) 130 armat na 10 pokładów ulepszonych na 4 poziom, 10 armat na pokład voodoo, 10 armat pokład hebanowy, 10 armat pokład słoniowy, 10 armat przychlnosc królowej, 10 królewska łaska = 297.
    2. Zacznijmy od tego zeby nie bic botow z amunicji elitarnej skoro mozna bic z pustaka, zbieranie bonow to na dzien dzisiejszy najlepszy sposob na zbieranie perel, jezeli nie szkoda Ci 45zl to proponuje kupic pakiet podwajacz ktory naprawde sie opłaca zakupic, jezeli jednak nie to ostatecznie: zbieranie bonow, bicie botow na słoncu np. z kims we dwojke na pewno dacie rade, bicie macek, pergaminy. Ale osobiscie najbardziej polecam zbieranie bonow.
    3. Oczywiscie ze sie opłaca, to darmowe perełki :D Tylko oczywiscie strzelajac z kul pustych a ewentualnie mozna sobie nimi pomoc w skrajnych przypadkach, panny sa najprostrze i pamietam jak Ja robilem swoje pierwszy pergamin i rowniez musialem sie repac na 7 fali :D Powoli powoli o zrobisz pergamin, oczywiscie nie musisz zrobic calego naraz :D Mozesz skubnac 3 fale pozbierac bony pobic boty i znowu zrobic z 2-3 itd, dziennie po trochu i w koncu zrobisz :)

5. _Ber$erK_

_Ber$erK_ Aktywny autor

1. Armat 297, post wyżej masz wyjaśnione skąd taka ilość.
    2. Najlepiej jest błyski zbierać, bo zanim ubijesz np jakiegoś admirała to przez ten czas już nazbierasz o wiele więcej perełek, także dla początkujących ta metoda jest najlepsza.
    3. Jeżeli masz słabe konto, a wnioskuję, że takie masz, no to pozostaje ci robienie tylko panien, są opłacalne, ale gdy bijesz z pustaka, bo co ci da 10 tys pereł, skoro więcej wydasz na kulki. No i z resztą żeby mieć pannę, musisz mieć mojo lub perły, więc polecam zbieranie błysków, to moim zdaniem najlepsza metoda na perełki dla początkujących graczy.
    4. Na twoim miejscu nie liczyłbym na to, no bo przecież to oczywiste, że silne bractwo cię nie przyjmie, bo za dużo nie wniesiesz, prędzej mógłbyś liczyć na dojście do jakiejś szkółki, ale to też już musisz mieć jako tako ogarnięte konto, zatem póki co, to o dobrym bractwie to raczej możesz zapomnieć.
    5. Tak opłacalne jest, potem i tak będziesz z nich korzystał, a skoro i tak najlepszym sposobem jest zbieranie błysków, to wniesie to tylko same zalety. Im szybciej pływasz, tym więcej bonów zbierzesz, na co ci rampa, skoro i tak za dużo nie powalczysz. A zbierając bony i tak z czasem zarobisz na tą rampę i inne kasztele.

Tak to według mnie powinno wyglądać mniej więcej.
    Dzięki błyskom zbierzesz perełki, które najpierw powinieneś wydawać na armatki, a potem na całą resztę. Wylicytować 10 elitarnych pokładów, to teraz łatwizna, więc miejsce na 205 armatek masz zapewnione, pozostaje je tylko wypełniać armatkami.

6. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

Ogólnie chciałbym trochę więcej dowiedzieć się o tych słonecznych piratach, bo w sumie raz jak niewiele zrobiłem botowi, to tez chyba dostałem 200 z kawałkiem pereł, ale reki uciąć sobie nie dam, fajnie byłoby wiedzieć jak to jest rozliczanie itd.

Kolejne pytanie, czy na wyższych mapach skrzynie ze skarbami zawierają lepsze nagrody? Nie posiadam danych nadających się do oceniania tego aspektu, ale jak raz otworzyłem skrzyneczkę na dwójce to jakoś sypnęło jakby więcej tych różnych gratów. A że zdobyłem parę kluczy to dobrze byłoby wiedzieć czy faktycznie jest tak jak zaobserwowałem, czy to tylko zbieg okoliczności :)

Co do Virgo (panny) nie sądzę żebym dał radę z pustaków w tej chwili przechodzić od deski do deski... może gdyby fale się nie resetowały, ale tak oceniam swoje możliwości na max 6-7 fale...

A i jeszcze do Miksera, niestety bicie botów odpada chyba że miałeś na myśli inne boty niż te standardowe typu Rackham, gdyż pływanie po mapach PVP jest ponad moje siły i komfort psychiczny. Choć fakt złota już na dwójce wpada o wiele więcej warte niż wystrzelone, na 1 niestety wystrzelone przewyższa sporo otrzymane :/

Ostatnie edytowanie: 21 stycznia 2015
  7. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

Skrzynki wszedzie daja to samo zalezy od szczescia co do perga nakup poklady wsadz 30 funtowki i salwa jest przyzwoita nawet panne zrobisz oczywiscie z reperowanie. Kiedys bylo 105 armatek i z 50-55 f walilo sie 1600 okolo powiem ci ze mam 20 armat elit poklady elit z bazarku i reszta armat 30f do tego 12% szkod z klejnota i jakis kamyk slabszy z prawdopodobienstwem i mam salwe blisko 3k wiec nie jest zle a kiedys 105 armatkami robilo sie inne pergaminy duzo trudniejsze nieliczni nawet probowali 30 i robili wiec nienarzekaj na panne ona jest latwiutka ewentualnie licz na restarty ... To ci fale zaliczy

8. 15kasia15

15kasia15 Czeladnik forum

skoro chcesz załozyc nowe konto to zrob t na walucie wenezueslkiej. tam masz wszystko 4 razy tansze. zainwestuj koło 100 zł, czyli 2 pokłady za pieniedze i kup armatki elitarne 50 sztuk kosztuje koło 10 zł ,i do tego za 15 zł podwajacz błystek. po kilku tygodniach i tak ci zmienia walute na polska.( bo w administracji gry siedza ludzie ktorzy sami sobie szkodza , ale to tak na marginesie) ale na start to sporo ci da bo pozniej bedziesz musiał znacznie wiecej zainwestowac. dla przykłady za 2 pokłady na walucie wenezueslkiej zapłacisz 40 zł. a na walucie polskiej za te pokłady musisz wydac 150 zł, a jesli chcesz sie liczyc w tej grze tak jak napisałes takie pokłady to podstawa..

9. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

nie potrzebuje armat za prawdziwa kase, zbieram blyski i kupuje admiraly za 8k jak sa :) co do pokladów, jeżeli daja one tylko 20 armat wiecej <w sumie> to za taka cene ich predko nie kupię :) co do salwy na full 30 ft i paru admirałach, oscyluje ona w okolicach 1900, zmierze sobie czas robienia tych dalszych fal na pannie i przelicze czy sie opłaca je robic zamiast błyskotek :D

10. 15kasia15

15kasia15 Czeladnik forum

w takim razie nie osiagniesz tutaj wiele/. bedziesz poprostu chłopcem do bicia. powodzenia

11. kemoT

kemoT Książę forum

Każdy pokład elitarny daje miejsce na 10 armat, po ulepszeniu na 4 poziom masz miejsce na dodatkowe 3 armaty (ale na razie Ciebie to nie dotyczy). Przy obecnym popycie na te pokłady o myślę, że jak postawisz po 100k to będą twoje, tak więc za ok 1 000 000 złota będziesz miał 100 armat więcej, moim zdaniem opłaca się zainwestować w pokłady.

12. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

Do Kasi: Po pierwsze nie sdzę by te 20 armat robiło ogromna różnice przez jakis okres czasu walczac w grupie :) No i ogolnie masz bardzo pozytywne podejscie, khyy khyy... tak trzymaj!

do kemoTa: ależ ja mam cały komplet pokładów perłowych w większosci po 1 golda :3 tu sie rozchodzi o te za PLN

13. kemoT

kemoT Książę forum

Mój błąd, widocznie za słabo przyłożyłem się do lektury postów powyżej :D Na przyszłość postaram się to zmienić ;)

Tak od siebie, to ja również jak Ty nie chce wkładać PLN w tą grę, być może u mnie powodem jest to że nie gram zbyt regularnie i ta kasa by się marnowała, ale z drugiej strony frajdę mi sprawia robienie czegoś z niczego, samemu. Prawda, że jest to czasochłonne i nieraz człowiek ma ochotę wszystko ekhm.. i zostawić to :D ale jak spojrzysz na to co osiągnąłeś po pewnym czasie to jest to naprawdę fajne uczucie. Przed studiami w wolnym czasie sklejałem modele i myślę, że jest to porównywalne uczucie właśnie do tego gdy patrzysz na ukończony model mając świadomość, że na początku było to kilkadziesiąt małych plastikowych części, a teraz tworzy to spójną całość. Jak jeszcze dorobisz kilka bajerów to już wogóle ;) Prawda, że jak wejdziesz na strony modelarskie i zobaczysz jakie tam ludzie cudeńka robią to nieraz ciężko szczękę z podłogi zebrać i twój model wygląda jakby wyjęty psu z pyska :p ale w końcu to jest twój model, twój czas i praca, która da Ci na pewno większą satysfakcję gdy jest wynikiem twojej pracy a nie grubego portfela.

delek, Hitomu oraz Alferr lubią to.
  14. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

haha w tej chwili gram głównie w nocy, a tego chyba nie nazwiesz godzinami szczytu? Wczoraj sobie popłynałem z ciekawosci na 5, chyba nie mineły 2 minuty i już jakis bohater znalazł mnie i bardzo honorowo zatopił.

15. Stachu-500

Stachu-500 Czeladnik forum

Topienie to element gry. Też bardzo często dostaję topki no i wiadomo strasznie mnie to irytuje, ale przecież nie zmienię zasad gry.

16. Alferr

Alferr Wyjątkowy talent

Nie wiem czy to zauważyles ;)ale ta gra polega na wzajemnym topieniu sie graczy;):p
    Nie pływaj sam tylko znajdz sobie kolegów bedziesz miał wieksze szanse:)
    Po to w końcu są te bractwa;):)

17. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

Imo nowi gracze powinni mieć jakas ochronke zeby moc trochę się rozwinać pozbierać spokojnie błyski na wyższych mapach, wraki, teraz i kry których nawet nie zdaże zabić żeby nie przylazł jakiś kradziej :p

18. Stachu-500

Stachu-500 Czeladnik forum

Do 5 poziomu masz godzinną ochronę po zatopieniu. :)

19. Hitomu

Hitomu Czeladnik forum

do 5 włacznie czy już bez?

20. -υикт-1

-υикт-1 Mieszkaniec forum

Kolego jak ja kupilem te dwa poklady salwa teraz z 9260 podniosla mi sie na niecale 10tys. mam 297 aramt w tym okolo 250 admiralskich reszta to vodo i 60f na 3 poziomie i nie mow glupot ze to ci nic nie da. a co do armat admiralskich powinnismy sie cieszyc ze je wgl. dali bo ostatnio dosc dlugo ich nie byloa ich normalna cena to 10k perel

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.