Nowi Gracze

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika lolek1989, 3 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. lolek1989

lolek1989 Okazjonalny autor

Niech ktoś lepiej znajedzie pomysłem jak ściągnąć nowych graczy do gry bo za czasów podwyżek peręł to chociasz sie coś działo jakieś wojny itp. A teraz to gra staciła na wartości i szczerze mówiąc mało komu sie chcę grać w monotonie nie dającą emocji:)

2. Myślę że troche przesadzasz. Na moim serverze jest sporo nowych graczy i jeśli ktoś na prawdę chce i ma ochotę pograć to przy odrobinie zaangażowania jest w stanie dobrze sie bawić i czerpać przyjemność z gry nawet jako początkujący :)

ps.
    Temat przeniesiony z Pomysły & Sugestie do Dyskusje ogólne

3. *Arachja*2000

*Arachja*2000 Forumowy żółtodziób

Jeśli ktoś chce być ciągle topiony to prosze bardzo niech zaczyna grać od zera .plum i bomba . Pozdro

4. 乇キ乇-キ尺odo

乇キ乇-キ尺odo Okazjonalny autor

A ty myślisz że my jak zaczynaliśmy i nic nie mieliśmy nie dostawaliśmy bęcków co chwila. Trzeba przeboleć te 3-4 miesiące a potem tylko lepiej :) A co do nowych to u nas na serwerze dosłownie ich nie ma :(

GramFair i BlackPearl§ lubią to.
  5. *PITER2979*

*PITER2979* Ekspert forum

wez pod uwage to ze kiedys bylo latwiej sie dorobic fula nie bylo tyle zbednego badziwia za plny salwy i podstawy byly wyrownane mapy pve byly wlacznie do 4/x co bylo duzym plusem bo kajaczek sobie spokojnie plywal zbieral blyski bil zlota na licytacje i bylo ok a to ze hra teraz odpycha nowych to jest wina bp a glownie starych wyjadaczy ze zaczeli kombinowac z pomocnymi programami i macie co chcieliscie kupe dodatkow w dziale platnosci taka jest prawda ze nowy gracz bez wkladu plnow nie ma co szukac na tej grze

6. 乇キ乇-キ尺odo

乇キ乇-キ尺odo Okazjonalny autor

tutaj sie mylisz u nas jest sporo graczy którzy nie maja ani armat za PLN ani innych zbędnych dodatków a są to konta rankingowe trzeba poprostu troche chęci i więcej czasu niż osoba która pakuje pieniążki. A co do programów i starych wyjadaczy pomału banują i moze doczekamy się kolejnych dla osób które nadal używają programów wspomagających :)

GramFair i SMOD_*Angua* lubią to.
  7. ***missKAdarka***

***missKAdarka*** Forumowy żółtodziób

Jak przyciągnąć nowych graczy? Zbudować wehikuł czasu by cofnąć się w czasie o te 7 - 8 lat. Gra z tamtych czasów dawała radość. A teraz... nudą i rutyną wieje ;)

W ogóle coś się dzieje? Widzę forum przeszło trzęsienie ziemi, doszła opcja "Lubię to" :D, powinno być jeszcze udostępnienie na FB. Jak szaleć to szaleć :p Na grze jednak chyba ta sama bryndza...

Pozdrawiam wariatów męczących wciąż tą grę ;)

8. ✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬

✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬ Mieszkaniec forum

nie narzekaj Kondzio :p

9. ***missKAdarka***

***missKAdarka*** Forumowy żółtodziób

Jaki Kondzio :D Kondzio to mój syn hahahah

10. pipek92

pipek92 Forumowy żółtodziób

dla chcącego nic trudnego wystarczą chęci :)

SMOD_*Angua* i MOD_Bushido lubią to.
  11. Sea_Wolf™

Sea_Wolf™ Okazjonalny autor

Nikt przy zdrowych zmysłach nie zacznie grac w tą grę od zera !! Różnica pomiędzy zaczynającym a full kontem jest masakryczna i bez gigantycznej kasy nie do przeskoczenia. Powodzenia dla zaczynających :p

12. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Oj w tym momencie już bym się z tym nie zgodził, skoro za złoto można kupić fulla 50 funtówek to już jest duży krok w stronę początkujących bo jednak kiedys były to armaty elitarne za perły i dla takiego słabego gracza to spora zmiana, 55 funtówki też będzie się dało zrobić bez większych problemów wystarczy 1 kryształ :)

13. Sea_Wolf™

Sea_Wolf™ Okazjonalny autor

I co z tego ze 50f kupisz za złoto, nic to nie da, zatpoienie początkującego konta dla ful elity to max 8 sekund, a taki kajak odda w fula 2 salwy po 2k. Trudno coś takiego nazwać walką czy zabawą. Nowi gracze przychodzą pograją jakiś czas i zdają sobie sprawę, że nie mają najmniejszej szansy dogonić reszty i kończy się ich przygoda z Seafight. Gdyby możliwość walki była ograniczona do elit na podobnym poziomie, to taka walka ma jakiś sens. Zresztą BP nie zależy na nowych graczach bo im więcej graczy tym większe zwiechy na serverach.

14. MOD_Gandahar

MOD_Gandahar Guest

Zestaw 50f lub 55f daje szanse na rozwój a nie na wojowanie. Szybsza salwa, mniejsze koszty kulek, większa salwa. O to przecież chodziło a nie o to, żeby po zarejestrowaniu konkurować z elitami z górnej półki. Choć to też możliwe. Kilkanaście tysięcy złociszy i masz elitę wypas. Poza tym takie armaty dają ci swobodę w robieniu map bonusowych. Moje zdanie jest takie, że choć po wielu latach oczekiwań na taki krok to jednak jest to piękny ukłon w stronę nowych graczy.

Alferr i GramFair lubią to.
  15. •Ţђє•Ŧ.Ĺ.Ў•

•Ţђє•Ŧ.Ĺ.Ў• Forumowy żółtodziób

Witam musze pare slow dodac od siebie. Ladnych kilka lat temu gra jeszcze dawala przyjemnosc z gry.Klimat byl calkiem inny niz dzisiejszy wystarczylo full55 i byla jazda. Niezapomniane, nieprzespane chwile na Ts oraz Mega wojny sprawialy ze nie moglo sie doczekac kolejnego wieczoru i kolejnej potyczki. Teraz jest jak jest. Wg mnie najlepszym lekasrtwem na problem gry jest kompletny reset serwera i gra od samego 0 bez kolejnych udziwnien i wynalzkow rodem z science fiction. Sam osobiscie zaczalbyl gre, kosztem nawet obecnego konta, ktore pochlonelo nie malo pln.
    dyskusje z modami na temat nowych graczy nie maja sensu. Mod ci powie ze graczy nowych jest sporo. Mozna sie z tym zgdzodzic choc jesli dysponujecie jakimis statystykami to prosze o porownanie ilu graczy dolaczylo np od 01.012014 do 31.12.2014 a ilu graczy dolaczylo dajmy na to od poczatku np 01.01.2010 do 31.12.2010. Bo pisanie ze nowi gracze przybywaja nie poparte niczym tylko wlasnym nieobiektywnym zdaniem jest nie na miejscu.

16. GramFair

GramFair Okazjonalny autor

osobiście mam konto od 2 lat i robię je od zera teraz zaczynając grę ma się takie możliwości jakich większości nie mieliśmy z naszych początków. 2-3 eventy i ma się niezłe konto żeby się pobawić bo na tym gra polega armatki są za złoto tee które musieliśmy albo zlicytować albo kopic za perły teraz jak za darmo a złota jest masa na serwie nic tylko chęci zabawy ograniczają nowych ich na 1\x dość pływa piszecie ze nie widać ich tylko trzeba pamiętać ze nie wszyscy graja w tym samym czasie i na tej samej mapie

17. Pominę cytowanie przedmówców i zacznę od tego co jest tematem dyskusji czyli sprowadzenie nowych graczy na serwer.. Jeśli na serwer w ciągu miesiąca przybędzie powiedzmy 50 aktywnych graczy to nie można powiedzieć, że jest masa nowych graczy i serwer tętni życiem bo to bzdura. Podstawowym błędem jaki BP od paru lat popełnia jest ich myślenie.

Co oni dali kajaczkom żeby zachęcić ich do gry? W zasadzie to nic, nie oszukujmy się ale 50f mimo że elitarne nie dają nic poza biciem botów. Fakt my licytowaliśmy te armaty ale teraz kajaczek ma 2 rodzaje armat za perły które są lepsze od 50f u nas były tylko 55f na mega. Więcej utrudnili niż polepszyli. My licytowaliśmy pokłady za złoto a teraz kajaki muszą płacić spore ilości pereł za durne sloty, na które chcesz nie chcesz musisz dać te perły.
    Zabranie map 4\1 etc z pod ochrony PvE w połączeniu z wprowadzeniem PB było i jest tragiczne w skutkach. Na jedynkach nie ma zarobku z botów a kajaki boją sie wypłynąć na mapy niechronione bo tam już czekają fulle które dla 2-3 PB sąsiada by utopiły. ;) Całkowity brak eventów dla kajaków co jeszcze bardziej pogarsza ich chęć do gry. Ktoś może napisać niech kajaczek płynie i bije kto mu broni.. To my starsi gracze ich ostatecznie dobijamy. Nie pozwalamy słabym bractwom i graczom niezrzeszonym w żadnym aliansie na bicie botów razem z nami no bo jak. "Jakiś kajak ma ze mną bić i zarabiać?! do gleby z nim.. " Taka jest prawda.. .

Nie tylko z przyciągnięciem nowych jest problem ale z utrzymaniem tej najliczniejszej grupy graczy jakimi są Ci przeciętni, którzy w swojej karierze wysłali pare SMS albo jakiś mały przelew na rabat albo podwajacz. Tak naprawdę w nich najbardziej uderza obecna sytuacja i polityka BP. Kiedyś inwestycja w grę dawała taką przewagę, że miało się to czy tamto kilka miesięcy przed resztą, a teraz różnice między tymi dwoma grupami graczy są ogromne i żadna ilość pereł tego nie nadrobi. Za perły nie kupisz tego co mają inwestorzy więc juz jesteś na straconej pozycji. 1 vs 1 na morzu na 95% przegrasz pojedynek z graczem inwestującym mimo że na koncie posiadasz 65 tal i wszystkie kasztele ;)

Nie łudźmy się, to nie jest gra darmowa bo za darmo to można na 1\1 bony zbierać, to jest gra komercyjna. BP robi wszystko pod tych starych graczy by ich zatrzymać na grze. Na początku pojawiły się niewielkie pakiety płatności potem bokor i cała machina sie rozkręciła. Niewielu starych graczy po zainwestowaniu pieniędzy posłucha zdrowego rozsądku i zostawi grę, te 95% nadal będzie grać i ładować kase by nie wypaść z czołówki. Ile wydaliście na armaty voodoo teraz dali dwa nowe rodzaje armat i za jakiś czas voodoo będą mieli wszyscy, ale to inny temat.

Ostatnie edytowanie: 6 sierpnia 2015
  18. Sea_W.

Sea_W. Forumowy żółtodziób

๖ۣۜΠΘ†๖ۣۜΠΛΜΞ z przykrością przyznaję, że masz rację. Czy ktokolwiek jest w stanie policzyć ile pereł potrzeba, aby od kajaka dojść do "fula za perły" ? Ile czasu trzeba poświęcić na zebranie takiej ilości pereł ?

19. Dlaczego z przykrością?;] to co na morzu niech zostanie na morzu.;]

I tak nie chce mi sie grać a też mnie to kiedyś ciekawiło to pobawimy się w odpowiedź na Twoje pytanie. Założymy, że jest rabat i dni kaszteli by czytający się nie załamali. ;]
    Do zrobienia konta full za perły potrzebujemy armaty 60f poz5 , 65-70 tal, 12 kaszteli (16 dobudówek), belki, regenerki i sloty.;] Jak coś pominąłem to sie dopisze.

1. Armatki: to 297 sztuk póki co do fula, a więc na 60f potrzebujemy 297 admiralskich (1'782'000), tyle samo łańcuchów (44'550) no i kryształki (329'314). Tak więc mamy armaty 60f teraz trzeba je uszlachetnić. 30 kryształów na armatę daje nam koszt (1'646'568)

2. Talenty: na 65 talentów potrzeba 84'000 kryształów (15'523'200) a na 5 ostatnich kolejne 32'000 kryształów (5'913'600)

3. Kasztele: 12 slotów w dni kaszteli to koszt (2'025'000) a koszt rozbudowy do poz 6 to (2'700'000). Teraz dobudówki, jest 12 głównych ale jest kilka dodatkowych jak narzędziarnia czy harpuny. Koszt 16 w mojej ocenie najpotrzebniejszych dobudówek to (5'545'500) u niektórych ta wartość może być nieco inna;)

4. Belki: 160 sztuk to zaledwie (240'000)

5. Armaty regenerujące: Niby nie potrzebne ale każdy chce je mieć, a są to armaty za perły więc je dodajmy;) 297 sztuk kosztuje
    (1'336'500)

6. Sloty: Dawne pokłady które my mieliśmy za złoto teraz kajaczków będą kosztować następne (1'944'000) i (972'000)

ŁĄCZNY KOSZT ZAKUPU: Zaledwie 40 mln pereł ( końcówka to 2k z haczykiem).

Tak więc na zrobienie konta full za perełki bez wyposażenia w postaci kul elitarnych etc potrzebujemy 40 mln pereł ( jeśli niczego ważnego nie pominąłem xD). Dla nas starych graczy to rzeczywiście kilka eventów ale dla kogoś kto zaczyna i nie wie co z czym zjeść to suma astronomiczna. Swoim skromnym zdaniem nadmienię, że osiągnięcie 40 mln pereł wiąże się z kosztami nabicia więc ta suma się zwiększy znacząco ;]

W pytaniu było o czasie a nie doczytałem. Powiedzmy, że ktoś gra stale po tyle samo godzin i na podwajaczu zbiera bony. Kajaczek jest w stanie zebrać 40k perełek przez dzień normalnej gry (kilka godzin nie cały dzień) full powiedzmy 80k. Biorąc średnią krajową :D na zebranie 40 mln pereł z bonów gracz potrzebowałby pływać w takich założeniach przez jakieś 670 dni na bonach. Powodzenia życzę :p

Wartości celowo podane dla 297 armat aby i najlepsi mieli pojęcie ile to kosztuje. Kajak może odjąć 10% od wartości armat jako że nie ma łaski i pokładów za kase (30 armat)

PS nie znalazłem opcji spoilera nie wiem czy tu jest, jeśli jakiś mod będzie czuł potrzebę niech to przeniesie ;)

Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 6 sierpnia 2015
  20. Pantzer

Pantzer Naśladowca mistrzów

No po kim jak po kim ale po Tobie spodziewałbym się bardziej rzetelnych wyliczeń.

Ad1 Armatki.Naprawdę kupiłeś full Admiralek za perły? A jeśli tak czy dziś zrobiłbyś to samo?Ja kupiłem za perły 100 Admiralek z tego uszlachetniłem do 60fpoz5 tylko jedną z ciekawości.
    Ciekawostka podczas tylko jednego eventu oprócz skórek, paru innych rzeczy zdobyłem 100 armat 60fpoz1.JEDEN EVENT!! kilkumiesięcznym kontem któremu daleko do określenia mocne. Praktycznie każdy event z duszami ma opcję do kupienia 60f.Jeśli ktoś chce full 60f to ja nie polecałbym ich osiągnięcia poprzez kupowanie i uszlachetnianie Admiralek.

Ad2 Talenty.Właśnie obniżyli ich koszt. Podałeś cyfry których nie będę weryfikował.Kupowałeś kryształ za perły? Pewnie trochę ci się zdarzyło ale zdecydowaną większość zdobywałeś na eventach.Z twoich wyliczeń na dzisiejszego fulla talentów potrzeba 116tys kryształu.No to ciekawostka.Podczas eventu zimowego ubicie jednego bota samemu dawało 120 kryształu.A teraz jeszcze lepsza ciekawostka. Gracz który wygrał ranking tego eventu zdobył ilość punktów która pozwalała by na zdobycie owego fulla i jeszcze by mu zostało!!!.JEDEN EVENT!!! I to nie była kwestia że ten gracz miał mocne konto bo każdy kto miał przynajmniej 50f na pokładzie spokojnie mógł je bić. Nie wspominam innych eventów które też dają kryształy. Tak jak ostatnio.

Ad3 Kasztele .Tu nie ma zmiłuj trzeba perły mieć.

Ad4 Belki .Cóż to jest 200tys pereł w skali potrzeb.Więc nie ma co nawet wspominać.Nawet nie próbowałem licytować na Placu bo szybciej i bez stresu kupiłem za perły.

Ad5 Armatki Regenerujące. No tak z czasem i je ludzie kupują ale gdzieś na końcu jako rzecz nie potrzebną do skutecznej walki na morzu.

Ad6 Sloty.Tak mieliśmy pokłady za złoto a perłowe za grosze, ale już ich uszlachetnienie kosztowało wcale nie mało kryształu o który nie było tak łatwo.Efektem czego dość długo się na nie czekało.Już nie będę obliczał ile kosztował by ten kryształ w perłach.Nie wiem czy koszt byłby mniejszy czy większy ale na pewno perły możesz zdobywać cały czas a kryształ był tylko podczas eventów bo oczywiście nie wielu kupowało kryształ na placu na uszlachetnienie.Dziś przynajmniej nie ma tego ograniczenia.Zbierasz perły ,kupujesz sloty kiedy chcesz.

Podsumowując Twoje 40mln pereł to tylko teoria bo w praktyce jest tego ZNACZNIE MNIEJ.
    Najważniejszym czynnikiem wpływającym na szybki rozwój statku to czas jaki przeznaczy się na grę.Tu nie ma czarnej magii.Ktoś kto gra godzinę dziennie nie będzie się rozwijał szybciej od kogoś kto gra 10 godzin.No i jeszcze jedno bo ktoś tam rzucił takie porównanie.Wyliczanie ile salw zajmuje fullom zatopienie kajaka mam nadzieję nie oznacza oczekiwania że gracz początkujący po miesiącu gry będzie równie silny co gracz który gra kilka lat!!!:eek:
    Jeśli już tak martwić się o początkujących graczy to zlikwidować PB lub nawet dawać minusowe PB za bezsensowne topienie nty raz tego samego gracza który już dawno PB nie daje tylko dlatego że nagle zalogował się obok.To taka luźna myśl ,więc proszę nie traktować jej jak całościowy pomysł który rozwiązywał by ten problem.
    A tak naprawdę takich pogadanek już wiele było..
    Pozdrawiam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.