Nowi Gracze

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika lolek1989, 3 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Pantzer przemilczę to co pisałeś i napisze jeszcze raz to co wcześniej..

KTOŚ ZAPYTAŁ ILE PEREŁ POTRZEBA NA ZROBIENIE KONTA OD 0 DO FULA. To nie są wyliczenia z budowy mojego konta a suche fakty jakbyś chciał za jednym razem zrobić konto. Nie rozumiem tego ataku w moim kierunku skoro nawet nie uczestniczyłeś w tym temacie więc nie czepiaj się mnie bo nie masz ku temu żadnego powodu. Jeśli pomyliłem się w jakiejś wartości pereł to bardzo mi przykro z wprowadzenia kogoś w błąd.

Napisze jeszcze raz może dotrze do Ciebie ten przekaz.. Ten opis był w odpowiedzi na pytanie i w celu zaspokojenia ciekawości a nie nakaz robienia w ten sposób konta.

Wiadomym jest, że w ten sposób konta się nie robi. Jest to jeden ze sposobów na wyszacowanie wartości konta w perłach i metoda na zrobienie go.. Może inaczej. jakby BP obiecało dopisać Ci na kajaka konkretną liczbe pereł to właśnie tyle musiałbyś mieć na zrobienie konta w ciągu kilku chwil a nie całych miesięcy i lat.

PS. Osobiście ani jednej admiralskiej nie przerobiłem na 60f, wszystko z eventów.

2. )tajfun(

)tajfun( Okazjonalny autor

nie kupilem armatki, tylko zbierac ev.e.nt lub skrzynki szkoda perły buhahaha :D

3. Pantzer

Pantzer Naśladowca mistrzów

O matko ,jakiego ataku na ciebie???Weź jakąś tabletkę.
    Faktycznie rozmowa z Tobą nie ma sensu ,skoro nie wiedzieć czemu tak ci "ciśnienie" skacze.
    Zresztą wystarczy zauważyć tylko to co piszesz.
    -"suche fakty"
    fakty to coś co się wydarzyło , nie teoria i jakieś wyliczenia.
    Reszty już tłumaczył ci nie będę bo się zaczynam bać.
    Miłej gry życzę.

4. heh. Fakt to pierwsze mogło dziwnie zabrzmieć ale na pewno nie masz czego się bać bo ciśnienia nie mam żadnego na tę grę już od dawna a ostatnio nawet nie gram bo nie mam co robić jak kajaku :). Masz racje że zwrot "suche fakty" odnosi się do czegoś co było ale w luźnym tłumaczeniu może odzwierciedlać coś stałego i niezmiennego jak w tym przypadku perełki a raczej wyposażenie, które kosztuje konkretnie tyle i jest to wartość stała.;] Po prostu najpierw Ty nie zrozumiałeś mnie a potem ja Ciebie za co serdecznie przepraszam.

Koniec tematu i życzę miłego dnia ;]

5. RogerMcCarthy

RogerMcCarthy Forumowy żółtodziób

Co by nie mówić i nie pisać to Nowi Gracze,bez wpłat realnej kasy są na straconej pozycji!Nie ma szans na szybkie zdobycie full elity z działami nie wspominając o rozbudowie kaszteli,talentów,pokładów/slotów/.Powodzenia.

6. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Pozwolę sobie pominąć wyliczenie potrzebnej liczby pereł, choć wydaje mi się ciut pesymistyczne :p . Sama chętnie kiedyś zrobię podobne, orientacyjne koszty dojścia to względnego "fula".

Natomiast to co zacytowałam może bardzo zrazić początkujących graczy, a nie do końca tak to wygląda w grze. Nawet jeśli zbierasz głównie bony, na niskim levelu (nie grozi topienie non stop dzięki posiadaniu "ochronki") aż do rozwinięcia konta, to bony to nie tylko perły, a również mojo. Nawet słabym kontem łatwo zrobić pannę- mi udało się to kontem mającym w grze parę dni. I wierz mi nie było ciężko ;). Pergaminy to naprawdę łatwe perły, w dodatku bez zagrożenia topieniem przez innych graczy.
    Grałam parę lat temu i wciąż uparcie twierdzę, że wtedy początkującym było ciężej, niż teraz, ale to tylko moja opinia i nie musisz się z nią zgodzić ;)

Wiesz, na szybkie to na pewno nie. To nie jest gra, w której szybko dochodzi się do fula. Jeśli ktoś szuka takiej gry to owszem, sf może nie być dla niego najlepszym wyborem.

7. SMOD_*Angua* oj ja to wszystko wiem.;p pergi to też perły no ale nie da się tego wyliczyć w czasie prawda;) Ten opis i przeliczenia chciałem schować w tzw spoilerze znanym mi z innych for. Wtedy tylko ciekawi by tam zajrzeli bez zbędnych komentarzy a tak teraz zbędne zamieszanie nie na temat;)

Co do tego kto miał łatwiej weź pod uwagę że my mieliśmy 105 armat do zdobycia a kajaczki prawie 300 o talentach i kasztelach nie wspomne.;) Im ktoś później zaczynał tym miał trudniej bo droga do fula się wydłużała;) Za czasów kiedy ja zaczynałem jedyną bolączką były listy ochronne bo na początku była tragedia potem jak sie poznało grę było spoko;) Nadmienię jeszcze, że kiedyś koszty gry były inne a same eventy nie były gównie dla najsilniejszych a dla wszystkich;) (Zbieranie lizaków, halloween i zimowy z mapami w krach gdzie kier była masa) to były eventy;p

8. вσσм_вσσм

вσσм_вσσм Forumowy żółtodziób

Ja zaczłem 3 dni temu. Zakupiłem jedynie podwajacz na dłuższy okres. Dziennie zbieram ok. 40-50k pereł bez talentów i prędkości. Z okresu trwania podwajacza spokojnie wystarczy na rozbudowę podstawowych kaszteli , a resztę dobije się z pergaminów i słonka. Nie śpieszy mi się. Udowodnię , że można zrobić fulla na spokojnie , ale potrzeba na to czasu , troche umiejetności i zaangażowania :) Pozdrawiam

SMOD_*Angua* lubi to.
  9. RogerMcCarthy

RogerMcCarthy Forumowy żółtodziób

BOOM_BOOM Życzę powodzenia w rozwoju konta.Full elity obecnie nie istnieją ,kiedyś były, obecnie zawsze będzie coś nowego wprowadzone co będzie promowało starych wyjadaczy co wykładają realne pieniądze. Ewanty teraz to śmiesz, są tylko dla mocnych Bractw,a reszta na topie!Małe bractwa nie mogą się wybić bo ciągle topa od wszystkich ,a na walkę z kimś kto ma 600 tyś hp to żart.Chcesz dołączyć do mega bractw to miej Tsa nie masz to nie przyjmą.Jest jednak jedna rada niech nic więcej nie zmieniają,nie dodają ,oprócz dodania map Pve na każdy level na mapie.Skończą się wtedy topki od psełdo wyjadaczy i kradzież botów.Przybędzie nowych graczy,ponieważ będą widzieć chociaż cień szansy na rozwój konta.Powodzenia.Pozdrawiam

10. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Oj właśnie nie wiedziałam, o co chodzi z tym spoilerem :D

Pamiętam i te eventy :D Teraz już niestety takich, w których wystarczy zebrać parę lizaków, bałwanków czy dyń nie ma i nowi gracze muszą te wraczki czy wyrocznie harpunami pozbijać. Ale jeśli mam być szczera to biorąc pod uwagę, jak wielu graczy korzysta ze "wspomagaczy" do zbierania błysków, to kto dorobiłby się na eventach starego typu, początkujący czy nieuczciwi?

Życzę powodzenia i wytrwałości :) Da się, wystarczy chcieć. Polecam też wyszukanie sobie bractwa, w sf najlepiej się gra zespołowo ;)

11. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

agua na harpunach tez fule bardziej zarabiaja kasztele talenty + harpuny uzbierane w duzych ilosciach z pergaminow wiec czy bony eventowe czy potworki do bicia harpunami niema roznicy zbytnio

12. hitaka

hitaka Młodszy ekspert

Witam

Czytam te posty i zastanawiam się nad jedną rzeczą... Skoro mamy takie ulepszenia jak 50F za złoto do tego tak bardzo cudownie opłacalne eventy to czemu nowych graczy nie przybywa?
    Wcale bym nie przesadził jakbym napisał że i 100mln pereł to i tak mało aby dogonić czołówkę a nawet jeśli już ją doganiasz to zdążą coś wymyślić nowego ( 3 voodoo za 2, 70 talentów, dziadek od rakiet, cudak od ładowania armat i jeszcze nie wiadomo jakie inne dobrodziejstwa)
    Można się rozpisywać na ten temat tygodniami prawda jest jednak taka. Prędzej ktoś kto gra w tą grę już trochę czasu stworzy drugie lub trzecie konto i będzie latał na wspomagaczach niż jakiś zupełnie nowy człowieczek wytrwa dłużej niż trwają letnie wakacje.

Pozdrawiam

†łσω¢α† lubi to.
  13. -BleckShark-

-BleckShark- Forumowy żółtodziób

hitaka- Brawo napisałeś całą prawdę o SF. Pozdrawiam .

14. 7_wcielenie_buddy

7_wcielenie_buddy Czeladnik forum

nowi gracze??. niech lepiej trzymaja sie z dala od tej gry i nie zaczynaja:). zreszta maja obecnie przyklad stosunku do graczy:)

15. Sea_W.

Sea_W. Forumowy żółtodziób

Tak czy siak, znacznie łatwiej i o wiele, wiele taniej kupić rozwinięte konto niż zaczynać od zera. Aby nie było wątpliwości dodam że jest to nielegalne i nic nikomu nie sugeruję.

16. jarko

jarko Czeladnik forum

sea dobrze powiedziane ale niestety lepiej nie próbować bo za dużo łaskawych osób jest na tej grze

17. KrYs1916

KrYs1916 Moguł forum

Dojście do dobrego bractwa to nie problem ts3 nie gryzie i nie jest płatny wystarczy pobrać z internetu tak trudno , albo zainwestować te 10 złotych w zestaw słuchawek i mikro zeby mieć się jak z innymi osobami komunikować :)

18. Sea_W.

Sea_W. Forumowy żółtodziób

Sama chyba nie wiesz co piszesz. Ilu niby graczy korzysta obecnie ze wspomagaczy ? Pamiętam czasy jak 90% statków na morzu to były boniarki, wszyscy narzekali bo gra sie zrobiła nudna (ile można topić boniare ?). Teraz boniarek praktycznie nie widać, ale gra zrobiła się jeszcze nudniejsza bo nie ma kogo topić. Graczy jest coraz mniej, można przepłynąć wszystkie mapki i spotka
    się raptem kilka statków. Niegdyś wpłynięcie samemu na mapy 11-15 oznaczało pewną tope, teraz nikt tam nie pływa - gdzie te czasy ? Gra ożywa nieco w eventy, ale nowi gracze niewiele z nich korzystają. Jak tak dalej pójdzie to BP bedzie zmuszone pozamykać czesc serverów bo im sie nie bedzie oplacało, ale to ich problem :p

19. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Ja takich czasów nie pamiętam :) Może mnie ominęły, i bardzo dobrze, bo chyba podziękowałabym za grę.

Między jednym eventem a kolejnym na morzu jest raczej mało graczy, przynajmniej na serwerze, na którym gram. Ale WIDUJĘ nowych graczy, zaczynają grę, rozwijają konta, zostają na dłużej.
    Jestem jak najbardziej za tym, by dyskutować o tym, co można by zrobić, by było ich więcej; aby i tym nowym i doświadczonym Piratom grało się lepiej.

Masz taki dobry wgląd w finanse firmy? :) Z tego co mi wiadomo, BP wciąż na grach zarabia, więc może nie będzie tak źle ;)

Pozdrawiam! :)

20. Cen2rio.pl

Cen2rio.pl Forumowy żółtodziób

propozycjia może skończyć z topieniem ludzi który nie chcą topić ani nie chcą być topieni
    dać opcjie lub zakup (co bp się spodoba ) nie walczę czyli ochronka na wszystkich mapach

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.