Nowy system licytacji

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika -NoMercy-, 2 czerwca 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Dobry pomysł?

1. Tak

48 głos(ów)
    64,0%
  2. Nie

27 głos(ów)
    36,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Fexar92

Fexar92 Czeladnik forum

Kochany Walkerze , chyba moge tak napisac ? Juz jeden gracz rozpocza moj pomysl ze zrobieniem tematu co ma byc wprowadzone do gry lecz aby takowy pomysl zostal wprowadzony czy tez lepsze pomysly wprowadzone to musi byc sporo graczy , proponuje rowniez aby zrobic 2 temat o bugach jakie istnieja w grze rowniez niech wszystcy gracze sie wypowiedza o bledach jakie panuja. Slyszalem o bugowanym zlocie , czemu BP nie usunie calego zlota z gry ? Przeciez gracze raz dwa by sobie nabili zlota patrzylem na forum i w temacie znalazlem spis NPC-tow na 20 poziomie mozna zdobyc za 2 npc-ty 1 mln to sporo jak dla gracza poczatkowego a tych graczy w bractwie jest nie 1-2 osoby lecz 20-60 czy tez i wiecej juz nie pamietam ile jest maxymalnie w ciagu dnia kilkanascie mln mozna nabic bez zadnego wysilku. Tak jak juz pisales Bp nie dal im majtka poz.5 byl wielki spam po forum bo wtedy forum widzieli ale jak jakies pomysly do wprowadzenia w zycie to mala ilosc. Albo sie gracze zastanowia czego chca od gry albo bedzie tak jak ma byc czyli duza ilosc bledow i wielki skowyt czemu BP nic nie robi. Ktos pisal o lagach ze sa w grze , czemu gracze nie napisza o klienta do gry zmniejszy sie ilosc lagow i to zapewne o polowe a do tego nie bedzie wywalac im ta wtyczka przegladarkowa na ktora tez narzekaja. Pozdrawiam :)

2. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

No nie wiem czy od razu taki kochany:p gdzieś taki temat o istniejących błędach już był ale jakoś nie mogę go znaleźć:) oczywiście, że można taki założyć. Nie wszyscy gracze wiedzą o błędach jakie występują w grze i taki spis oraz dyskusja na ten temat mogłaby się przydać.
    O kliencie gry też był temat i było coś wspominane o nim w jednym z podcastów. Może go wprowadzą któregoś dnia:) Ale wydajność gry w ostatnim czasie i tak znacząco się poprawiła.
    Zbugowane złoto było już raz usuwane i uważam że przydałoby się to jeszcze raz. jak dla mnie to mała strata, nawet usunięcie całego złota nie wiele by zmieniło bo nie problem go nazbierać nawet dla małych statków.

3. Są wady i minusy.. Dużo graczy licytuje na tzn "farcie" za groszę przedmioty.. wielu jednak za miliony.. Licytacja w ciemno ma coś fajnego :D Hazard :) aa to daję dodatkową adrenalinę.. Licytacja z wiadomą kwotą, była by dobra gdyby nie było zbugowanego złota..

4. maci0

maci0 Czeladnik forum

a ja mam pytanie, czytam to forum i ciągle o tym zbugowanym złocie, miliardach na placu. BP nie jest w stanie sprawdzić ile kto rzucił na licytacji? Nie maja wglądu w konto? coś mi tu śmierdzi, bo skoro sa w stanie złapać kogos po ilości kulek i wyposażenia to i chyba i z tym daliby sobie radę..

5. Ciężko wychaczać konta.. Kiedyś ktoś zrobił aborda i miał miliardy.. grając uczciewie też ma dostać bana ? Niestety ale myślę że dopóki z zbugowanym złotem to nie naprawią błędu z abordażami ; /

6. maci0

maci0 Czeladnik forum

Oh, MODzie, wydaje mi się, że masz jakąś wiedze w dziedzinie technologii komputerowych i wiesz, że dla chcącego nic trudnego. Nie wiem kiedy wykryli proceder lewego złota ani ile dane na serwerach są trzymane, ale pewien jestem, że szczątkowe informacje na temat tego KTO i z KTOREGO bractwa korzysta z ogromnych ilości złota [bo rozumiem, że mówimy o stekach miliardów] korzysta lub korzystał.
    Nie oszukujmy się - jesteśmy na serwerach PL - tutaj ludzie są zawistni

7. Dobrze o tym wiem.. Niestety my nie mamy wpływu.. Musi zostać stworzony jakiś skrypt do ściągania złota czy cos i już.. Ja myślę by dać informacje że złoto będzie zerowane lub coś i już ;)

8. ™LEGION™

™LEGION™ Okazjonalny autor

Wole licytacje w ciemno, niech naprawią problem z zbugowanym złotem, nie wiem czy jeszcze idzie bugować czy naprawili coś, a potem reset złota na wszystkich serwerach to by było Ok według mnie, nabic kilka mln złota to drobnostka

9. Wiadomo :D zgadzam się z tb :)

10. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

To nie jest takie proste. Lewe złoto roznoś się jak zaraza przez abordaże i do tej pory chyba znalazło się już na wszystkich kontach. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie reset złota

11. Cypisek™[TP®]

Cypisek™[TP®] Czeladnik forum

Witam.
    Chciałbym dodać swój pomysł odnośnie licytacji.
    1. Licytacja niech zostanie niejawna. Dodaje to smaczku.
    2. Jak ograniczyć zbugowane złoto?... max dwie licytacje dziennie przez danego gracza na jeden przedmiot.
    3. Zwrot kasy po nieudanej licytacji - nie do końca. Zwrot powiedzmy 80-90%. "Wadium" jakieś tam niech przepada. Nikt nikomu licytować nie każe.

Odnośnie miliarderów to łatwo wyłapać. wystarczy zarzucić filtr licytacji na konta, które licytują kwotami wysokimi kilka razy dziennie. wg prawdopodobieństwa zniknie około 20% aktywnych kont ze zbugowanym złotem. większość jest uśpionych i mało akrywnych. włączane tylko na potrzeby aborda. To jednak mocno by ułatwiło już licytację wielu graczom.

12. =Karkus-X=

=Karkus-X= Wielki mistrz forum

Podoba mi się punkt 1 i 3. :) Ale pomysł dziennego ograniczenia licytacji zdecydowanie odpada. Dużo kupuję na placu różnych przedmiotów a np. sprzętu do abordażu potrzeba więcej niż 2x po 50 sztuk żeby wyposażyć załogę. Więc mam przez kilka dni pływać z gołą bandą korsarzy na pokładzie?

13. ♥Remember_Me♥[USS]♥

♥Remember_Me♥[USS]♥ Czeladnik forum

Osobiście jestem na nie z tym pomysłem chyba że się go trochę zmieni.
    Z góry przepraszam autora za to że wchodzę mu z butami ale pomysł jest daremny. Zwracanie złota ciekawe ale w ten sposób ci co maja zbugowane złoto podczas licytacji go praktycznie nie będą tracić gdy będą się przebijać w połączeniu z widzeniem ilości postawionego złota. Jak dla mnie aby wspomóc nowych i tych słabszych graczy którzy chcą się z nami bawić ale status materialny w tej grze czytaj zasób złota oraz możliwość jego szybkiego nabicia mu nie pozwala można zrobić tak jak jest ochrona do 5 poziomu tak tez zrobić ochronę licytacji dla "początkujących" czyli graczom do 5 poziomu złoto będzie zwracane jeśli przegrają. Odnośnie widzenia złota to już nie miła sprawa ponieważ tzw bugerzy i tak się wycwanią i będą stawiać sekundy przed więc ciężko będzie ich złapać.

Zwracanie złota dla każdego???
    W żadnym razie niech każdy spojrzy za siebie ci którzy mają konta na szturma oraz te wypasione 15 na słonko jak szybko bijecie leviatana lub sunbursta? Dużo wam to nie zajmuje więc możecie wyjść z takiej mapy żeby sobie nabić tego złota raz na jakiś czas jeśli chcecie coś wygrać. Złoto się na mapie 11/1 wzwyż bije się ekspresowo (wiem to z własnego doświadczenia ponieważ sam bije admirałki a produkując je złoto się zbiera szybko i spokojnie w kilka godzinek 100 milionów wpada). Dużo złota zbugowanego już nie zostało. Spokojnie da się wygrać kule wybuchowe, klucze, belki czy kryształy, ale jak wam dalej ciężko to może lepiej przestańcie w to grać ponieważ od kont pamiętam licytacja była tajemnicą i nikomu to nie przeszkadzało. Kiedyś na to żeby wylicytować statek elitarny to było trzeba bić kilka dni i się jeszcze licytowało w nocy tak 3-5 żeby zwiększyć szanse a teraz nabicie 20 milionów to kwestia jednego dnia i zaangażowania właściciela konta w to czy chce coś wygrać czy też nie.

Przepraszam że tak przeplatam wszystko między sobą ale jak mnie natchnienie złapało tak napisałem :D .

Z licytacją skórek fajny pomysł np na HH lub MHH dać do wygrania jakąś skórkę, z armatkami voodoo raczej nie dadzą ponieważ ludzie dają na nie ciężko zarobione pieniądze aby konto ulepszyć, a po miesiącu znowu muszą coś kupić za PLN lub węgierską walutę (zależy jak kto ma) żeby nie odstawać (żeby nie było nie chcę zaglądać nikomu do portfela ja tylko pisze jak jest).

Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 sierpnia 2014
  14. =Karkus-X=

=Karkus-X= Wielki mistrz forum

Właściwie nie mam tu nic do zarzucenia :) Podoba mi się twoja wizja ograniczonej ochrony :)

15. daragonmt5

daragonmt5 Aktywny autor

ale bp nic sie niechce oni maja za duzo gier a seafight olewaja ale zeby nie wzbudzc podejrzeń to dawaja jakies aktualizacje ktore przyswarzaja kolejne bledy. dzisiaj gram i wgl ze skrzyn nic nie dolicza

16. Kore_10

Kore_10 Czeladnik forum

Stary sposób licytacji mi bardziej odpowiada choć już wiele razy nie mogłem przeboleć straconego złota , taki urok tej licytacji . Problem zbugowanego złota - na to mam prosty sposób , reset na wszystkich serwerach złota w bractwach , w postaci armat i wszystkiego innego gdzie można ulokować złoto . Można by było dać tydzień wcześniej komunikat na forum aby wszyscy mogli sobie zakupić kulek i wyposażenia . Prawda jest taka że odkąd pojawiło się zbugowane złoto ta gra dużo straciła dla wielu ( sporą część graczy to zniechęciło zupełnie do gry) . Pomysł ze specjalnymi przedmiotami do licytacji jak dla mnie super , bo kamienie ze skórek są obecnie w cenie i jak by od czasu do czasu można było wygrać 1 armatkę voodu na licytacji dało by motywacje do gry a niecierpliwi i tak by kupili je za Pln. Według mnie taka licytacja mogła by przyciągnąć nowych graczy.

17. daragonmt5

daragonmt5 Aktywny autor

albo zmienic walute gry

18. AnoreXsis

AnoreXsis Młodszy ekspert

na nie bo nie bd sie dalo nic wygrac bo caly czas bd przebitki...

19. modzel18

modzel18 Forumowy żółtodziób

a ja jestem jak najbardziej na tak pomyslcie, ze widzicie ile ktos postawil i macie szanse go przebic, a jesli chcecie cos wygrac a nawet nie widzicie sumy mozna duzo wtopic i znowu zbierac dluuugo. pomysl dobry i powinni zwracac wydane zloto jesli przegrasz dzieki temu masz sporo szans. mi sie podoba, zle myslicie

20. Jak widzę, ten temat już kilkakrotnie jest zakładany :(

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.