Nowy system licytacji

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika -NoMercy-, 2 czerwca 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Dobry pomysł?

1. Tak

48 głos(ów)
    64,0%
  2. Nie

27 głos(ów)
    36,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ςzคгภץฬเςђєг[ยק]

ςzคгภץฬเςђєг[ยק] Naśladowca mistrzów

jak zaczynałem grę w 2009 roku udało mi się elite wylicytować za nie całe 2 mln teraz mało jest graczy nowych na tym serwerze wszytko leci na pl2 po restauracji jeszcze są kajaczki co graja na pl1 stawiają grosze i czasami uda się coś im wylicytować ten twój pomysł nie wypali jak już chcesz nie wyczyszcza całe złoto z pl1 zacząć od nowa bic bo teraz to nie jest problem jak salwa z pustaka jest nawet do 10 tys albo i większa

2.17. Podszywanie się pod członków ekipy.

Naruszenie tego zakazu będzie skutkowało natychmiastową blokadą konta na forum.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 7 stycznia 2015
  2. _Ber$erK_

_Ber$erK_ Aktywny autor

Według mnie pomysł z pokazywaniem aktualnej oferty nie jest za dobry. Dlaczego? Myślisz, że ceny będą niższe? Dla dobrego gracza zdobycie dużej ilości złota w krótkim czasie to nie jest za duży problem, więc ceny za np kulki będą nadal wysokie, tym bardziej, że złoto to byłoby zwracane w razie przegranej, nie to nie jest dobra mysł. Wolałbym już ok 20-30% kasy zwrotu dla graczy z kontem premium w razie niepowodzenia. Jeśli chodzi o skórki to dla mnie może być, tak również jest na DO, ceny są za nie ogromne, ale warto. Oczywiście zależy też jakie designy można by wygrać, bo jeżeli mają to być jakieś jedne z lepszych designów to nie, ale np Seahawk, spectare, ghost rider itp. Ewentualnie jakieś z eventów, które też nie mają jakichś mega bonusów, typu frostbite, green saint, red saint, abbadon itd. Byłaby to dobra opcja dla kolakcjonerów, a i dla tych, którym by jakichś z tych designów wpadł w oko :)

M-Ł-O-T lubi to.
  3. *PITER2979*

*PITER2979* Ekspert forum

pomysl jest dobry ale po 1 powinna byc ustalona systemowo najwyzsza cena za przedmiot powiedzmy 1belka elitarna-1mln zlota i ta wartosc zna tylko system czyli bp po2 powinno wygrywac kilka najwyzszych ofert a jak nie to ci co stawiali i nie trafili nie traca zlota a po 3 mniej zlodziejskich aktualizacji za plny typu skorki armaty czas cofnac sie do roku 2009 gdzie nie bylo baadziewia za plny i podstawy byly rowne salwytez w miare rowne to byla gra piracka a nie tak jak teraz gra zlodziejska

4. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Hmmm tak patrzę w Plac Targowy i zastanawiam się co wy tam chcecie licytować. Przeanalizujmy od końca
    statki i piraci do wylicytowania za grosze
    pokłady perłowe których nie mają tylko nowicjusze za grosze
    żagle wylicytujesz 3 i masz z głowy bo później już tylko naprawiasz więc też luz(ja na początku nie wiedziałem że można naprawiać i mam 9 :D)
    armaty 50f już kiedyś pisałem , nazbierać harpuny 500 i i bić wraki jak będą wyjdzie szybciej i taniej
    aramaty regeneracyjne licytują ...no ludzie kto to licytuje każdy chce ostro bić a nie regenerować bo PD za to dają ,owszem do wspólnych akcji (jeden bije drugi regeneruje może) ale mając 100tys regenerki ??komu by się chciało.
    Medalion na Słońce no tak tu jest rezerwacja :D ale nie ma tak że się nie da.
    Amulet za trochę więcej jak grosze bo co to jest 10tys
    "uzbrojenie piratów" da się wylicytować
    To co trudno wylicytować?
    Belka
    klucz
    kule i
    kryształy
    Belka kosztuje 2500 pereł i potrzeba ich ponad 100 (nie będę pisał dokładnie bo to nie o to chodzi)Osobiście postanowiłem zdobyć je kupując za perły koszt 100 to 250tyś .Gwarantuje wszystkim że perły na to nazbieram szybciej niż złoto i nikt mi tego nie przelicytuje.:DTylko proszę nie pisać że "perły wolę wydać na coś innego" bo przecież pływając po morzu wykorzystujecie czas.Jeśli bijecie boty na złoto to w tym samym nie zbieracie pereł.Jeśli poświęcicie ten czas na perły to belki macie na 100% , złoto ani perły nie przepadną , czas poświęcony też nie przepadnie.I nerwów zero:D
    Podobnie rzecz się ma z innymi z wymienionych rzeczy.
    Jeśli ja mam uczciwie zbierając złoto licytować przeciwko miliardom 10 KRYSZTAŁKÓW! to jeszcze nie zwariowałem.10 kryształków to 3000 PEREŁ! .Jak myślicie szybciej je się nazbiera czy szybciej uzbiera uczciwie złoto:p:Dna licytacje które miałbym szansę wygrać ?Ostatnie kilka dni to 10 talentów :D i to nie tych najtańszych,oczywiście do najdroższych daleka droga :mad:No dobra zdradzę kończę jedną ścieżkę talentów ,myślę że to już coś:D
    Z pozoru najgorzej tu jest z kulami.Ale powiem wam co mi się już parę razy wydarzyło.Jako że "pustaki" u handlarza są tuż przed kulami perłowymi to przez pomyłkę kupiłem sobie 100tys kul perłowych( bo tyle zwykle kupuje pustaków żeby złota nie trzymać i żeby mi go ktoś nie buchnął) Wydatek -50tys pereł no nie mało ale też rzecz nie jest nieosiągalna.Czasem to jednodniowy "utarg" z błysków:p
    Innymi słowy tracicie czas na złoto żeby je wyrzucić w błoto .Ja wolę w tym czasie nazbierać perły
    Z rzeczami specjalnymi podobnie.Jeśli czasem coś licytuję to za grosze ,jak ma się udać bo nikt inny nie będzie tym zainteresowany to się uda jak nie to strata znikoma.
    Pozdrawiam poszukiwaczy złota:D

Ostatnie edytowanie: 8 stycznia 2015
    M-Ł-O-T lubi to.
  5. _Ber$erK_

_Ber$erK_ Aktywny autor

Moim zdaniem zbieranie błysków jest meega nudnee, już wolę boty bić, zwłaszcza santy z których potem zarabiam perły i napewno lepiej na tym wyjdę niż ty zbierając te swoje błyski. Na kulki elitarne zawsze się znajdą perły, ale złoto też na coś trzeba wydać, ty wydajesz na pustaka, bo pewnie i tak z tych błysków za dużo nie nazbierasz, a ja pustaka już mam i tak pełno, to wolę na licytacje oddać, zawsze to trochę więcej kul lub kryształów jest. A ten nowy system przede wszyskim miałby pomóc w pozbyciu się graczy z nielegalnym złotem, aczkolwiek wątpię, ze to przejdzie, ale wyrazić swoje zdanie można :)

M-Ł-O-T lubi to.
  6. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Hmmm zdaję sobie z tego sprawę ,to co proponuje jest za to efektywne.Zbierałem miesiąc błyski, jako rozrywkę miałem codziennie Pannę do przejścia.Ale wiesz co wydanie 1 mln pereł ,choć szybkie:D, na kilka kaszteli nie było nudne:p:D:p.I wzrost jakości statku jaki dzięki temu uzyskałem w pełni mi rekompensuje "nudę".Nikt nie musi brać nawet jak mu się daje:D:p:D
    Każdy może wybrać swoją drogę , ja nie narzekam 18lvl +12lvl pirata zrobiony samemu bez niczyjej pomocy i nie za perły + prawie ścieżka talentów+115Admiralek+ reszta perłowych+ 3 kasztele 5lvl+ 4 dobudówki 5/6 + jedna 4/6 + jeszcze jakieś 3 coś tam jeszcze A wszystko w niecałe 5 miesięcy i to praktycznie bez kasy bo 3x 19PLN to nic.Pozdrawiam i miłej gry

Ostatnie edytowanie: 8 stycznia 2015
  7. _Ber$erK_

_Ber$erK_ Aktywny autor

Na admirałach i tak się lepiej wychodzi, no i oczywiście podczas eventów, jeżeli są bardzo opłacalne. Jeszcze tak ze 2 lata i w tym tempie może będziesz miał fulla, chociaż wątpię, bo ciągle ,,ulepszają" seafight. Pozdro

M-Ł-O-T lubi to.
  8. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Ja tam nie zaprzątam sobie głowy tym jak szybko będę miał fulla po prostu robię w danym momencie to co jest potrzebne i jednocześnie dostępne.I tak najpierw był statek, pokłady + perłowe, później zbieranie na armaty z czystej kalkulacji ,żeby mniej kulek szło,dalej kasztele i teraz talenty.Później wrócę pewnie do kaszteli żeby zrobić po 2 sloty bo w każdym po 2 dobudówki już są i znowu zbieranie na kryształki na pokłady.
    Jeśli masz pełno pustaków to domyślam się że nie grasz krótko ,więc wiesz ile czasu niektórzy robią tu lvl i inne rzeczy.Zresztą każdy robi jak chce .Twoje 300 perelek za bota i jeszcze ubicie 300tys hp , ja mam za darmo perełki .Kto w sumie ma więcej trudno powiedzieć . Ja jeśli poświęcam dzień na błyski zbieram 30-50tys(było tez więcej)pereł a przy tym zbierają się mojo i inne rzeczy z tego pergaminy i znowu inne rzeczy typu PD PE. Uważam że to bardziej się opłaca ale Ty możesz być w zupełnie innym momencie rozwoju statku i dla ciebie co innego będzie priorytetem.A propo jak długo grasz?

M-Ł-O-T lubi to.
  9. _Ber$erK_

_Ber$erK_ Aktywny autor

Sporo, ale pragnę tylko dodać, że ja nie dostaję za bota 300 pereł, tylko 16tys za admirała jak sam ubiję, a on ma lekko ponad 2 mln HP tylko.

M-Ł-O-T lubi to.
  10. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Myślałem że masz na myśli Słoneczko.
    Co do admirałów tak patrzyłem których może się opłacać .. no to wszystko tłumaczy ,gdzie jesteś , ja gram 149 dni:D i ani mój statek jeszcze nie na wszystko pozwala ani nie mam jeszcze wszystkich map:D i możliwości.Ty masz dużo złota , no tak i trzeba coś z tym zrobić to jasne że nie będziesz kupował pustaków których nie sposób wystrzelać.Wiec licytujesz żeby złoto upłynnić , może z korzyścią.Ja piszę z pozycji kogoś kto ma na koncie kul i złota na bieżąco. Staram się wykorzystywać czas efektywnie i sądzę że całkiem całkiem mi to wychodzi. Zresztą piszę o takich rzeczach nie dlatego żeby się chwalić tylko zawsze miałem poczucie że tu jakieś tajemnice funkcjonują i nikt nikomu nic nie pomaga.Mam nadzieję że kajaczki czasem coś poczytają i tym pomogę ruszyć do przodu.Zresztą sam ciągle uważam się za kajaczka:D
    Odbiegliśmy nieco od tematu wątku , ja staram się nie denerwować w grze tylko gram sobie dla przyjemności .Sam pisałem już o "lewym" złocie i kosztowało mnie to mnóstwo nerwów i bana. Gra funkcjonuje na całym świecie i BP robi na tym dużą kasę więc nie będą martwić się tym że paru ludzi w Polsce sprzedaje nielegalnie złoto.Na mapach statki które ewidentnie pływają na "programie" po błyskach i ani nikt tego "nie widzi", na czacie o tym się otwarcie pisze i nikt tego nie zgłasza i nikt z tym nic nie robi. Lepiej oszczędzić sobie nerwów i funkcjonować w taki sposób żeby wyjść na tym lepiej.

M-Ł-O-T lubi to.
  11. _Ber$erK_

_Ber$erK_ Aktywny autor

Dokładnie. Odnośnie złota to po prostu większość graczy odpuściła sobie to, bo przecież efekty są mizerne, więc co to da. Słabszym graczom pozostaje albo zbierać błyski, albo wbić odpowiednie lvl, dojść do jakiegoś klanu i rozwijać się.
    Oki bo temat nie o tym, więc odnośnie tematu, najbardziej podoba mi sie wyzerowanie złota u każdego gracza i jakiś skrypt żeby wszelkie ogromne ilości złota wyłapywał i odpowiednio karał posiadaczy.

M-Ł-O-T lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.