Od zera do dobrego poziomu

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika **Jasiek**, 29 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. **Jasiek**

**Jasiek** Czeladnik forum

Witam wszystkich

Powróciłem po 6 letniej przerwie, wiem wielu zapyta po co, jednak mimo 6 lat sentyment do gry pozostał. Mam kilka pytań jako że moja nieobecność była długa.

Na dzień dzisiejszy mój kajak potrzebuje gigantycznego rozwoju, jednak nie za bardzo wiem co się opłaca.

Na dzień dzisiejszy salwa ok 7,200 z pustaka, 230 armat na statku, 33 talentów, 3 sloty kaszteli: na rampe, prochownica i celność armat(wszystko do poziomu 4) 18 level i 50 kk pd

Uzbieralem w miesiąc 1kk pereł na eventach, i pytanie co z tym zrobić (idea jest rozwinięcie statku by mógł zarabiać perły na eventach bo jak wiadomo nie zawsze jest to łatwe) wszystkie moje pytania kieruje w kierunku co zrobić żeby mieć jak największą na boty.
    Następne 20 armat kosztuje 500k pereł, później już za korony i zastanawiam się czy kupić te armaty czy poczekać na dni kaszteli i rozbudować sloty na extra armaty, prędkość statku i rampe na fula ( będę zbierał też blyskitki na podwaja z żeby ułożyć pergamin i zarabiać perły)
    To samo tyczy się uszlachetnienia armat i talentów co wybrać, talenty mam już na salwe do botów armaty 120,60 na poziomie 3 salwe obecnie mam 30k na boty, marzę przynajmniej o 50.

Jako że jest tutaj sporo doświadczonych graczy prosiłbym o porady zaznaczę że nie chce ładować więcej niż 50 zł miesięcznie

PS kamyki na statku level 19 ta prawdopodobieństwo trafienia i to samo na towarzyszu,

Dziękuję za odpowiedź

2. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

ja bym kupil te 20 armat sloty za 500k perel a reszte wladowal w kasztele wiecej armat szybciej bedziesz zarabial perly dalej porob misje od 11 poziomu bo sa vodo chyba 90 szt to na dobry poczatek co do kasy kup poklad ten na stale 79 zl da ci 10 armatek wiecej ewentualnie patrz od czasu do czasu na pakiety bp czasem ladnie sypnie i moze cos cie zainteresuje a zbieranie blyskow i robienie pergow chyba malo oplacalne teraz niektore npc z pustaka hp 500k da ci 2 k perel

3. †K4CZ0R†

†K4CZ0R† Okazjonalny autor

Oprócz tego co napisał Cezary, warto robić wyższe poziomy pirata dla przykładu na poziomie 26 będziesz miał dostępną mapę szturmową Wspólnoty Narodów tak zwany Lew, która jest dość opłacalna jeżeli chodzi o zarobek pereł a w Twoim przypadku byłaby to dobra opcja oraz na niektórych eventach mając wyższy poziom zarabiasz adekwatnie więcej. Jakie armaty posiadasz?

Ostatnie edytowanie: 4 czerwca 2018
  4. *FRYTEK*

*FRYTEK* Czeladnik forum

dostępną mapę Lwa?

5. Kajak®®

Kajak®® Naśladowca mistrzów

wspolnota narodow ,medalion lwa ,,Lwie serce" nie mapa

6. †K4CZ0R†

Użyłem skrótu, chodziło mi o mapę szturmową Wspólnoty Narodów tak zwany Lew. Już poprawione.

7. **Jasiek**

**Jasiek** Czeladnik forum

Dzięki za podpowiedzi, kupiłem resztę slotów, zostało 600k pereł więc czekam na obniżkę kaszteli.
    Co do armat to 130 mam 60' na 3 poziomie i 100 voodoo na 0 poziomie reszta to 55
    Właśnie dobilem do poziomu 21 no i zatrzymałem się bo muszę masę koron dostarczyć 120 k i nie wiem jak to uzbierać, wiem że są te misję dzienne jeszcze orientuje się jak to działa, najpierw muszę zrobić 9 misji żeby móc robić 10 ta z nagrodą 2k koron? I czy jak już zrobię wszystkie to muszę od nowa robić? Czy tylko ta 10 będzie powtarzalna dziennie?
    Zalamuja mnie te misję bicia potworów po 40k hp... Chyba będzie trzeba talenty przestawić na szybkość harpunow. Jaki jest najlepszy sposób na zdobycie koron na 21 poziomie?
    Dzięki za odpowiedzi

8. MOD_Lynx

MOD_Lynx Guest

Jak zrobisz wszystkie misje to będziesz miał misję dzienną której nagrodą jest 5000 koron

9. †K4CZ0R†

Dokładnie chodzi o tą misje:

Misja 11 (powtarzalna)

Osobistość wielkiej sławy
    Zniszcz 10x HRMS Renown, 10x HRMS Warrior
    Nagroda: 5 000 koron, 50 000 PD

Myślę, że jeżeli chcesz jak najszybciej progresować oraz tym samym zdobyć jak największą ilość koron w jak najszybszym czasie to przerzucenie talentów na harpuny może tylko pomóc w misjach ale także w eventach, bo np. w ostatnim evencie za zniszczenie gniazda mogłeś zdobyć Armaty Voodoo.

Na poziomie 22 będziesz miała taką misję i wtedy harpuny także mogą się przydać:

Misja 5 - Bezpieczne wody (powtarzalna codziennie)
    Ubij 5x Afanc, ubij 5x Nessie, ubij 5x Dabilla
    Nagroda: 3 000 koron, 50 000 PD

Warto także zająć się tymi misjami:
    https://board-pl.seafight.com/threads/misje-dodatkowe-po-aktualizacji-01-03-2018.60575/

Jest 9 misji za które otrzymasz 10 x Armata Voodoo więc za wszystkie 90 armat + kryształy które możesz i moim zdaniem powinieneś zamienić na punkty talentów. Armaty te zmienisz zamiast armat 55-funtowych. Misje są fajnie opisane więc jak będziesz miał problem możesz zerkać do podanego tematu.

10. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Brak aktywności w temacie.
    Wątek zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.