Open Beta - opinie

Temat na forum 'Dyskusje ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_Tefnut, 21 listopada 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. KapitanGK

KapitanGK Forumowy żółtodziób

Witam, nie można atakować graczy na mapie morza :)

2. Nojnaz

Nojnaz Naśladowca mistrzów

Jest event PEACE podczas którego gracze nie mogą do siebie strzelać

KapitanGK lubi to.
  3. SUMO

SUMO Zaawansowany

Mam prośbę niech te kasztele nie będą takie drogie bo początkujący gracz nigdy na nie nie uzbiera:)

4. MISIO.GIT

MISIO.GIT Wielki mistrz forum

nazbieraja nazbieraja a jak nie maja cierpliosci niech portfel otworza

5. KapitanGK

KapitanGK Forumowy żółtodziób

Brak misji dziennych na 22/1, 17/1 :)

6. bassa2505®™®

bassa2505®™® Okazjonalny autor

[​IMG] Jak to jest mozliwe od piatku ?

7. sznapi123456

sznapi123456 Okazjonalny autor

Pierwszy i ostatni raz odpowiadam Tobie i Lasikowi na to.
    Nowi gracze dostają losową ilość PE :)
    Dziękuje :)

8. MISIO.GIT

MISIO.GIT Wielki mistrz forum

Niema sie co wysilac dla nie ktorych beta to tak jak normalny serwer boty na pergi puszczaja zamiast zajac sie tym co maja zamiar wprowadzic na zywe serwery z ta liga to co chwile sie ktos pyta ,,jak to mozliwe ,skad to, dlaczego to" do nie ktorych to nie dociera ze to niema zadnego znaczenia bo liga funkcjonuje prawidlowo i nie ma potrzeby jej sprawdzac a po za tym nie da sie sprawdzic nowego kasztelu do reperki bez premki ktora pozwala szybciej reperowac statek (nie wiadomo w jakim stopniu i czy w ogóle to dziala ten kasztel)

9. Elita_z_Mazur

Elita_z_Mazur Czeladnik forum

kiedy bendzie otwarta beta????

10. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Dzisiaj ;), już wkrótce.

SUMO lubi to.
  11. Elita_z_Mazur

Elita_z_Mazur Czeladnik forum

aha ale za ile ?
    :)

12. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Nie znamy konkretnej godziny, kiedy wystartuje serwer beta. Jedyne czego możemy być pewni, to to że będzie włączony w ciągu kilku następnych godzin.

13. bassa2505®™®

a wiadomo co bedziemy testowac na tej becie?

14. SUMO

SUMO Zaawansowany

bassa2505®™® lubi to.
  15. bassa2505®™®

16. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

ja mam stare sokole oko i na grupowej z nich korzystalem
    widze jedna wade mozna zatapiac ludzi swoich na grupowej mapie
    z czego leca prastare herby ?

17. Mr.Michael(300)D

Mr.Michael(300)D Młodszy ekspert

Widzę ze kolejny słaby event się szykuje. BP chyba za punkt honoru przyjęło dawania jak najgorszych eventow z ktorych skorzysta jak najmniejsza ilość graczy...

18. lasik11

lasik11 Zaawansowany

Witam,

mając na uwadze odpowiedź MOD dotyczącą amunicji regenerującej przedstawiam poniżej parę uwag i propozycji odnośnie gry:

1. Skoro amunicja regenerująca nie daje już PE oraz jest możliwa do zdobycia w sporych ilościach z kotła mojo - to czy nie powinna zostać usunięta z Placu Targowego jako Przedmiot Elitarny który można kupić za walutę gry jaką są perły?? tym bardziej że za tę samą cenę można kupić amunicję wybuchową (dającą PE). Mając powyższe na uwadze proponuję by ten rodzaj amunicji można było kupić za złoto;

2. Kolejna rzecz mi się nasuwa na myśl. W chwili obecnej mamy w obiegu kilkadziesiąt armat do ataku! jednak warto już pomyśleć o kolejnym 3 lvl dla armaty regenerującej. podwyższona została by wartość regeneracji o 100 % w porównaniu do 2 lvl. Proponowana cena 10 000 koron ;-));

3. Najważniejsza dla mnie uwaga!! KOMUNIKATY O ATAKU NA WYSPĘ TWOJEGO BRACTWA!. nie mam możliwości wyłączenia tego komunikatu! próbowałem to zrobić na mapie morza poprzez okno Socials - Bractwo - Wyspy Bractwa - małe okienko po lewej stronie z info o ataku na wyspy. Żadne kombinacje nie pomagały! info pojawia się cały czas. W przypadku jak bractwo posiada 8, 10 czy 14 wysp i zaczynają strzelać do nich gracze (nawet nie w celu ataku czy odbicia wyspy - po prostu "pukają") na mapie morza pojawia się szereg komunikatów z każdej wyspy o ataku! Uniemożliwia to praktycznie grę bo gracz skupia się na eliminowaniu komunikatów;

Odnośnie testowanego eventu. W mojej opinii wszystko grało, uwagę mam jedynie do nagród ze skrzyń zarówno eventowych jak i zwykłych. Takie przedmioty jak Wiedza Zwiadowcy i Kamień Pośpiechu są w skrzyniach w nadmiernej ilości. Proponuje zmienić proporcję na korzyść przedmiotu Niebiański Ogień i Towarzysz Broni.

pozdrawiam

lasik1

Nojnaz i BA_Tefnut lubią to.
  19. Karinkton

Karinkton Czeladnik forum

jeśli testy na Beta-serverze są czysto eventowe - wyłączajmy PVP :) nie da się nic sprawdzić....

BA_Tefnut lubi to.
  20. ..Diego..[™±™]

..Diego..[™±™] Aktywny autor

do tej zmiany dodal bym jeszcze mozliwosc przyjacia kilku misji na raz bo robienie misji pojedynczo zajmuje czasami sporo czasu a tak mozna by bylo robic z 2-3 misje na raz. szczegolny problem jest jak ma sie test pirata wlaczony a tutaj event jest i nic nie mozna z niego zrobic bo szkoda przerwac test

lasik11 i BA_Tefnut lubią to.