ożebrowanie

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika barteQ11, 27 sierpnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. barteQ11

barteQ11 Okazjonalny autor

Witam, powie mi ktoś jak to się ma do statku, mianowicie kupiłem 2 ożebrowania i unikanie szkód podniosło się o 0,5%. muszę mieć na statku same ożebrowania bez belek czy o co tu chodzi.

2. ♣Rada®XXL♣

♣Rada®XXL♣ Zaawansowany

tak, samo ożebrowanie

BA_Tefnut lubi to.
  3. Shokaku

Shokaku Analityk forum

I galiony też musisz zdjąć

4. MOD_Blendsky

MOD_Blendsky Guest

Więcej na temat rozbudowań możesz poczytać sobie klikając TUTAJ.

Najlepiej stosować jeden rodzaj rozbudowania dla Twojego przykładu wystarczy użyć samych ożebrowań bez belek ponieważ Wzmocnione ożebrowania posiadają uśrednioną wartość unikania szkód dlatego warto je stosować w walce z NPC chyba, że ma się ich dużo to także pomogą w PVP lecz to już kwestia indywidualna i dotycząca stylu Twojej gry :)

5. LadyDarkshine

LadyDarkshine Zaawansowany

ja mam tak samo z galionami czy bez

6. Shokaku

Shokaku Analityk forum

hmm sprawdziłem i jest mała nieścisłość ( w wyświetleniu)
    Otóż z prawej strony w wartościach w pozycji unikanie szkód gdy miałem ożebrowanie jednego lvl sumaryczna cyfra nie zmniejszała się na skutek wkładania/zdejmowania galionu
    ALE
    włóż 1 ożebrowanie np. poz 0 (unik +10%)
    Jeśli najedziesz kursorem na tą pozycję w wartościach wyświetli ci się tak:
    1x 10% : wzmocnione ożebrowanie (poziom 0)

Gdy dołożysz 1 galion
    w tabeli się nic nie zmienia ale po najechaniu kursorem na unikanie wyświetli ci się :
    1x 10% : 2 = 5% wzmocnione ożebrowanie (poziom 0)
    Drugi galion spowoduje podzielenie 10% na 3

Gdy galionu nie wkładamy
    1 ożebrowanie poz 0
    w wartościach wyświetla ci cyfrę
    ale po włożeniu do tego drugiego ożebrowania np. poz 2 w tabeli wartości pomniejszy się cyfra od razu
    a po najechaniu kursorem wyświetla się w tej pozycji komunikat
    1x 10% :2 =5%
    1x 12% :2 =6%
    Czyli 11% co jest oczywiście uśrednieniem 10 i 12%

7. LadyDarkshine

ok, czyli moje niedopatrzenie, ale z tego co pamiętam kiedyś ta wartość się zmieniała najwidoczniej zaś mają jakieś lagi

8. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Zawsze było mówione że się uśrednia. Moim zdaniem to raczej błąd w wyświetlaniu

9. LadyDarkshine

o to mi chodzi

10. barteQ11

barteQ11 Okazjonalny autor

z galionami ożebrowania działają tak samo jak bez, przynajmniej u mnie czyli chyba działa to na same belki.

jeszcze jedno pytanko, najemnik wspólnoty narodów poz 3 jest na stałe czy tez na czas określony jak poz 1? bo nie wiem czy się opłaca kupować.

11. sidok

sidok Czeladnik forum

Na czas określony.

12. Gradzia

Gradzia Forumowy żółtodziób

1 najemnik= 24h

13. MOD_Blendsky

MOD_Blendsky Guest

Klikając tutaj znajdziesz informacje co dokładnie dają najemnicy i na jak długo można ich mieć. Znajdziesz to w części: Oficerowie Wspólnoty Narodów.
    Najemnicy poziomu pierwszego i drugiego można mieć na maksymalnie 14 dni. Najemnik poziomu trzeciego nie ma ograniczenia czasu posiadania ich więc możesz ich mieć nieskończoną ilość. Trzeba jednak pamiętać, że jeden najemnik zatrudniony na statku pracuje przez 24 godziny na naszej łajbie :) Tak jak wspomniał użytkownik Gradzia.

14. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat nieaktywny, odpowiedzi udzielone, zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.